Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van-e élet a Facebook-on túl?

Van-e élet a Facebook-on túl?

Figyelt kérdés
Illetve Facebook nélkül?

2012. aug. 21. 11:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Természetesen van, de ha sok olyan barátod van, akik elköltöztek másik városba, vagy épp te költöztél el, akkor jó, ha van. Így fel sem tűnik a Székesfehérvár-Kondoros vagy Gyékényes-Ózd távolság. Anno pár éve mekkora menőnek számított már az, akinek volt saját mobilja. Pörögtek az sms-ek, mindenki hívta a másikat, amíg a Domino kártyája bírta. És most mire is használják az emberek a telefont? Én órának, számológépnek, ébresztőórának. (A régi fajta, buta telefonokról beszélek.)
2012. aug. 21. 14:02
 12/19 halibel válasza:
100%

Nekem sincs, és voálá, élek.

Egyszer már valahol leírtam, de a társadalom egy hatalmas birkanyáj. Ahogy egy birka jobbra megy, megy utána a többi, és így tovább. Persze, van pár birka, nevezzük különcöknek, akik balra mennek. Most képzeld el, hogy a nagy birkanyáj első birkája meglát egy zöldellő mezőt a szakadék túloldalán. Mindenki megy utána, és mi lesz? Szó szerint összeomlás.Ki marad? A feketék, akik balra mentek.

Virtuális lét? Tessék, egy újabb hasonlat: Képzeld el, hogy az ember egy kukac. Egyik fele a valós énje, a másik a virtuális. Nos, vágjuk szét a kukacot, és tapossuk szét a virtuális felét. A többi kukac úgy látja, hogy az csak egy fél kukac, ezért nem tartozik közéjük, de a félbevágott barátunk úgy érzi, ugyanolyan teljes értékű kukac, mint a többiek, mert kettévághatjuk ugyan, de a másik fele úgy él tovább,mintha világéletében egy kisebb, teljes kukac lett volna.

Üdv a világomban!

2012. aug. 21. 17:01
 13/19 halibel válasza:
Ja, és mondom ezt az "új generációként", tizenévesként.
2012. aug. 21. 17:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Utolsó: nagyon jó a hasonlatod, fel is pontoztam.
2012. aug. 21. 17:22
 15/19 halibel válasza:
100%

Köszönöm :)

Csak még annyi, hogy egyszer megkérdezték, mit csinálok, ha unatkozom. Azt feleltem: olvasok, vagy gondolkozom. Kiröhögtek, majd hozzátették, hogy az olvasás gáz. Ráadásul pont Orwellt olvastam, és azt mondták, értelmetlen hülyeség. A gondolkodásról, szerintem azt se tudták, mi az. Na, ez egy kicsit szíven ütött. Most leszek nyolcadikos, és rengeteget olvastam, és az osztályomból ( hála égnek már csak volt osztályomból ) senki se olvasott még egyet se a kötelezők közül, ami Rómeó és Júlia, Hamlet, Tartuffe, és egyéb alapművek voltak, holott én szinte az összeset. Kétlem, hogy valaha volt igazi könyv a kezükben. Azért egy kicsit ilyenkor elgondolkozom, hogy hova születtem...

2012. aug. 21. 17:29
 16/19 anonim ***** válasza:
Halibel, kár, hogy nem mindenki ilyen, mint te. Én más könyvmolyokkal amúgy is jóban vagyok, bár tizenévesként nem igazán olvastam kötelezőket. Mást olvastam, csak a kötelezőt nem.
2012. aug. 21. 18:14
 17/19 anonim ***** válasza:
Halibel, kicsit visszaadtad a kamaszokba vetett, rég elveszett hitem :)
2012. aug. 21. 18:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Halibel,jó, hogy akadnak még hozzád hasonló gondolkodású tinik, öröm ilyet is olvasni.
2012. aug. 21. 19:50
 19/19 A kérdező kommentje:

Nagyszerű!

Akkor már csak az a kérdés, hogy mit keresünk ezen az oldalon?

2012. aug. 21. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!