Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted mennyire pofátlanság...

Szerinted mennyire pofátlanság az utcán lévő szilva fáról a szilvát szatyorral szedni?

Figyelt kérdés

Nekem van a házam előtt pár fa, kéz magasságban már nincs is szilva,de még be sem érett viszont már sokan jöttek,hogy szedhetnének e egy keveset,egy 10-20 darab kéne gombócba az ilyenre mondom,hogy szedhet,de volt aki pálinkához akart szedni annak mondtam,hogy ha jó a földön lévő akkor azt összeszedheti de ne szedje le a fámat.

Viszont volt már olyan is aki se szó se beszéd felmászott a fára és zacskóba elkezdte szedni.

Mondtam neki,hogy ne haragudjon de ez az én fám én ültettem,hogy gondolja,hogy leszedi...mire jött a szokásos válasz "közterületen van".Mondtam neki,hogy jó akkor hozom a fűnyírót,nyírja le a házam előtt a füvet mert az is közterület.Azzal nem tudok mit csinálni ha valaki egyet-egyet letép ,az nem is érdekel,de az,hogy idejön és leszedi a fél fát.....én meg még nem szedem le mert olyan kemény az összes,hogy nem érdemes.

Meg erre a közterület dumára hivatkozni kicsit gyenge mert akkor az autómba is beszállhatna bárki ha kint parkolok mert közterület...a parkokban sem viszem haza a padod pedig az is közterületen van.

2012. aug. 20. 14:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagy pofátlanságnak tartom. De szerintem a ház előtt lévő kis rész még nem közterület, mert pl. télen az önkormányzat szólít föl, ha valaki nem takarította el a havat onnan.
2012. aug. 20. 14:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom, nyáron mikor megyünk le a strandra, és egy ringlófa útba esik kint egy kert előtt néha lekapunk pár szemet, de sose lennék olyan pofátlan, hogy odamenjek zacskóval és akkor telepakoljam...
2012. aug. 20. 14:47
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Pofátlanság a javából!
2012. aug. 20. 14:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Iszonyú pofátlanság. Egyszerűen nem is értem, hogy egyeseknek hogy van képük ezt megtenni!?!

Egyszer láttam egy olyan esetet, hogy egy falu főútján megállt az autó, papa ült a helyén, mama meg kiugrott szatyorral, és egy ház előtt lévő cseresznyefákat rabolta le, ha jól láttam ráadásul úgy tette mindezt, hogy a gallyakat is letörte. nem elég, hogy a gyümölcsöt ellopja, még a gallyat is megrongálja, hogy jövőre semmi ne teremjen rajta... Gusztustalan emberek vannak. Tényleg mindenhova kamerákat kellene rakni, és rendőrt állítani minden utcasarokra. Minden második embernek rendőrnek kellene lennie, hogy végre rend legyen...

Én ha gyalog elmegyek szép guszta gyümölcsfák alatt, még azon is görcsölök, hogy 1 szemet levegyek-e. Esetek 95%-ában nem teszem meg...

Manapság jól meg kell gondoloni, hogy milyen fát ültet az ember közterületre... Nem is csoda, hogy egyre többen nem ültetnek oda semmit, mert ami hasznos, azt ellopják, ami nem, az után is rendet kell rakni, különben önkormányzat pampog. Akkor persze tud pampogni, ha ugye kicsit nagyobb a fű a kelleténél...

Betonozzunk is le kint mindent, és egy hatalmas betonkerítés mögött ültessünk magunknak növényeket...

2012. aug. 20. 15:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja nem túl korrekt csutkáig szüretelni. Azt javaslom amíg nem érik be, írd ki, hogy frissen permetezve (random név) szerrel és életveszélyes a fogyasztása stb.
2012. aug. 20. 15:03
 6/7 anonim ***** válasza:
ha neked hiányzik az a szilva akkor szólj neki oda! Nekem viszont jól jönne, ha a nagyon betermett jakabnapi almára, ringló szilvára meg az őszibarackra (amik a kertem alatt bekerítetlen helyen nőnek)az arra járó gyerkőcöknek fájna a foguk. Mert kicsi a családom nem tudjuk ketten elfogyaztani (egyikünk meg cukorbeteg), de a mai fiatal srácoknak ilyesmi nem menő. Arra járnak, kezükben valami pléhdobozos energetikus ital, de a földön heverő szép gyümölcsre rá sem hederítenek. Falun lakok, így a kínálgatásom szomszédoknak (ingyen, csak vigyék)sem sikeres.
2012. aug. 20. 15:40
 7/7 anonim ***** válasza:

1. válaszolónak: közterület az, de neked kell rendben tartani, gondozni. Ha valami gond van, téged büntetnek (télen a hó/jég miatt, nyáron a gaz miatt). Viszont, ha az önkormányzat akar valamit csinálni (járdát rendezni, közművekkel valamit csinálni), akkor se szó, se beszéd feltúrják a virágoskertet, kihúzogatják a többezer Ft-os cserjét... Ez van.

Szatyorral szedni pofátlanság.

2012. szept. 7. 02:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!