Ez nagyon káros, szülők miért nem világosítják fel a gyerekeiket?
Figyelt kérdés
Egyre több 10-12 éves gyereket látok aki energiaitalt iszik. Ráadásul sokszor a fél literes kiszerelés van a kezükben. Rettenetes következményei lehetnek. Egy kis dobozos megfelel vagy 4 kávénak!2012. aug. 20. 10:31
11/14 anonim válasza:
8-as, egy dolgot leszámítva igazad van. Viszont a "gyerekkávé", az tudod mi? Cikória meg maláta, azt már babák is ihatják, azzal nem tudom, mi a gondod.
12/14 anonim válasza:
11-es, egyrészt az a bajom a gyerekkávéval, hogy nem értem, miért kell egy babának cikória- vagy malátakávét adni (persze, régen a pálinkás kenyér is bevett volt...); másrészt az a sok adalék, amit hozzákevernek. Az unokahúgom már kétévesen függött valami ipari szemét, tasakos gyerekkávétól. Szóval aki így neveli a gyerekét, az szerintem ne csodálkozzon később. (Bocs, ez már off.)
13/14 anonim válasza:
Ennyit tesz a marketing. Ha törvényt hoznának rá, mit gondoltok, mit szólnának hozzá a multik? És az államkasszába befolyó pénz?
A tiltás rendkívül gyenge hatásfokú, ott játszható ki, ahol csak akarják. Felvilágosítás kell, ahhoz persze megfelelő iskolarendszer, de most épp a lerombolása folyik. Marad az energiaital. Viszont az elhülyültek nem fognak segélyt kapni, mert erre már van törvény. Aki önhibájából...
14/14 A kérdező kommentje:
Sokan támadtak hogy kár tiltani, mert a tiltott gyümölcs édesebb. Nos, én sem erről beszélek. Felvilágosításról. Épp az ilyen válaszok miatt hogy "rám nincs hatással", meg hogy "majd megunja". Hosszabb távon fogyasztva szívritmus és vérnyomásemelkedést eredményezhet. Ja, és a vércukorszintre is hatással lehet. Egyre több tininek vannak ilyen jellegű problémái.
2012. aug. 21. 10:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!