Olasz-magyar kisfiúnak ti milyen nevet választanátok?
Mindenképpen olyat, amelyik mingkét országban használatos, és ugyanúgy. Andrea nevet nem választanék, mert az igy elég félreérthetö.
Ezen kivül lehetöleg az olasz helyesirás szerint anyakönyveztessétek, mert pl az emlitett Lucsiánó igen idétlenül néz ki, Luciano formában viszont jó - csak ennek meg nincs magyar megfelelöje.
Kellemes babavárást.
A Luca-t semmiképp nem ajánlanám, egyrészt a Luca, mint magyar lánynév- miatt, másrészt mert az én ismerőseim folyton viccet csináltak belőle, persze lehet, hogy mások nem fognak, de itt így nézett ki (volt egy Luca nevű barátom) 'Luka? Kinek a luka?" ha-ha...
És az Andrea-t sem nagyon ajánlanám mert ugye nálunk az meg lánynév :)
A Marco az tök jó szerintem, mert magyarban is a Márkokat sokszor "Márkó"-nak hívják!
De szerintem jó a Martino, Franco, Raul, stb.
Egyet még elárulok: Annyira extra neveket adnak mostanában, hogy még a Gianluca meg a Pierluigi sem számítana itt nagy számnak :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!