Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Olasz-magyar kisfiúnak ti...

Olasz-magyar kisfiúnak ti milyen nevet választanátok?

Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 08:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ami passzol a vezetéknevéhez.
2012. aug. 20. 09:38
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp olyat, amit mindkét nyelven könnyű kimondani, vagy esetleg mindkét nyelven pont ugyanolyan formában létezik.
2012. aug. 20. 09:43
 13/20 anonim ***** válasza:
96%

Mindenképpen olyat, amelyik mingkét országban használatos, és ugyanúgy. Andrea nevet nem választanék, mert az igy elég félreérthetö.

Ezen kivül lehetöleg az olasz helyesirás szerint anyakönyveztessétek, mert pl az emlitett Lucsiánó igen idétlenül néz ki, Luciano formában viszont jó - csak ennek meg nincs magyar megfelelöje.

Kellemes babavárást.

2012. aug. 20. 10:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Christiano, csak, mert Krisztián vagyok. :)
2012. aug. 20. 11:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig az Erik és a Márk tetszik, a Márk különösen, főleg, mivel az itt Márkként anyakönyvezett kisfiúkat is szokták itt is Márkónak becézni. Így sehol nem lenne furcsa és nagyon szép név :)
2012. aug. 20. 13:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Renáto. Mindkét országban használják.
2012. aug. 20. 14:14
 17/20 anonim ***** válasza:
Alehandro
2012. aug. 20. 16:09
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Valóban olyan nevet szeretnénk ami mindkét országban megtalálható, lehetőleg ugyanolyan formában. Luca névbe rögtön beleszerettem, mondjuk magyar Lukácsként nem adnám a fiamnak.
2012. aug. 20. 21:06
 19/20 A kérdező kommentje:
Bár félreérthető ez is. Luca egy lány név... Azért mégegyszer köszi.
2012. aug. 20. 21:08
 20/20 anonim ***** válasza:

A Luca-t semmiképp nem ajánlanám, egyrészt a Luca, mint magyar lánynév- miatt, másrészt mert az én ismerőseim folyton viccet csináltak belőle, persze lehet, hogy mások nem fognak, de itt így nézett ki (volt egy Luca nevű barátom) 'Luka? Kinek a luka?" ha-ha...

És az Andrea-t sem nagyon ajánlanám mert ugye nálunk az meg lánynév :)

A Marco az tök jó szerintem, mert magyarban is a Márkokat sokszor "Márkó"-nak hívják!

De szerintem jó a Martino, Franco, Raul, stb.

Egyet még elárulok: Annyira extra neveket adnak mostanában, hogy még a Gianluca meg a Pierluigi sem számítana itt nagy számnak :P

2012. aug. 21. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!