Melyiket választanátok, a magyar vizslát vagy a
rottweilert? Leírnátok, hogy miért?
2010. aug. 6. 19:03
2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál. Ízlések és pofonok.
A két kutya teljesen eltérő.
A vizsla nem való őr kutyának, de játékos, barátságos mindenkivel, nagyon mozgékony.
A roti is barátságos, de ha kell, igen kemény tud lenni. Izmos, erős fajta, és nem éppen mozgékony, nem szeret túl sokat futkározni, nem szereti a nagy meleget.
Én a rotit választanám, mégis csak egy erős őrző-védő, meg rotink is volt, imádom ezt a fajtát.
2010. aug. 6. 19:06
Egyértelmű, hogy magyar vizsla :) A legnagyobb bohóc a világon, ugyanakkor nagyon okos, tanítható, kezelhető, ráadásul csodaszép, és nem utolsó sorban magyar... Ha a vizslát választod, tuti nem fogod megbánni, soha nem fogsz mellette unatkozni, viszont iszonyú nagy a mozgásigénye. A rotikhoz nem értek, sosem volt még, de azt tapasztaltam, hogy általában 10-ből 8-nak van csípőízületi diszpláziája, és nagyon sokat szenvednek vele sajnos. Ezzel együtt ez a fajta is gyönyörű, de én vizsla párti vagyok :)
2010. aug. 6. 19:08
Első vagyok bocsi hogy nem tudom sokat mondani :D De azért a rotinak van egy igazi kutya jelleme (nekem! persze másnak más jellem tetszik!). Erős, okos, megvéd... Tökéletes. Viszont a testfelépítése nekem túl tömör, inkább a dobermann formája jön be. A vizsla egyáltalán nem tetszik, túl barátságos, és a kinézete sem szép nekem. De mindkettő jó kutya, szeretem őket csak haza nem kellene.
2010. aug. 6. 19:09
jelenleg rotim van, de volt vizslám is (bár az angol vizsla volt) de a roti komolyabb, és ha jól megvan tanítva neki, akkor akármilyen vezényszóra akármilyen helyzetre reagál. A vizsla nem ilyen pl ha macskát, vagy nyulat lát megállíthatatlan, mert az ösztöneiben van, elvégre vadászkutya. A rotit kemény kézzel kell nevelni... Nemtok mást mondani, hozzáfűzni ehhez a kérdéshez, ezek tapasztalatok elvégre minden kutya más...
2010. aug. 6. 19:12
Fú. A két fajta ég és föld.
Én a Vizslát választanám (amúgy is Vizslám van :) ), mert:
nagyon okos, aktív, nagyon nagyon nagyon aranyos és kedves...stb. A legjobban azt szeretem benne, hogy mindenre olyan könnyen meg lehetett tanítani. A másik, hogy annyira kedves emberekkel és kutyákkal, macskákkal, tényleg mindenkivel. Bár ez is nevelés 8szocializáció) kérdése, nem fajtafüggő (szerintem). Na mindegy, nekem a Magyar Vizsla a favorit. Mondjuk a Rottweilert amúgy sem választanám, mert (szerintem) ehez a fajtához erős kezű gazda kell, én meg nem vagyok az. :)
2010. aug. 6. 19:12
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Nagyon tetszik a két fajta, csak most nincs rá lehetőség, hogy nagyobb kutyát válasszunk, lakás miatt, ill. már van egy kistestű keverékünk. Ha majd lesz saját házam, biztosan a két fajta közül választom ki a kutyám. Egyébként is a nagyobb kutyákat szeretem. Még egyszer köszi mindenkinek!
Nekünk vizslánk van, és nagyon jófej játékos, és nagyon szelíd. Szerintem nagyon jó fajta, de szinte lehetetlen lefárasztani. A rotit nem ismerem, de szerintem nagyon értelmes fajta, ha jól nevelik. Szerintem tarts majd mindkettőből egyet. Biztos jó páros lesz:D
2010. aug. 6. 19:33
10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, de már jó ideje azon gondolkozom, hogy ha elég pénzem lesz rá, akkor belevágok egy tenyésztői karrierbe. Ezért kérdezem tőletek, hogy melyik fajtát válasszam. Mindenkinek köszönöm.
Kapcsolódó kérdések: