Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Egy férfinak mennyire szabd...

Egy férfinak mennyire szabd kimutatni fájdalmait?

Figyelt kérdés
Fiatal srác vagyok és nem tudom hogy illik-e kimutatnom hogy elég rossz állapotba vagyok érzelmileg? Depressziós vagyok és nem tudom hogy ezt magamban kéne-e tartanom vagy inkább el kéne-e mondanom? Félek hogy a lány ismerőseim ezt elég férfiatlannak tartanák és nem akarnának velem ezután beszélni mert egy kedves és vicces srácnak tartanak valamennyire. A fiú ismerőseim az osztályból meg sajnos érzelmileg krumpli szinten vannak és őket is érintené a dolog szóval megsértődnének. A probléma viszont az hogy hónapok óta érlelődik bennem és most jutottam arra a szintre hogy vagy elmondom vagy inkább nem is tudom... Éjszakánként a sírás kerülget miatta és ha elmondanám valószínűleg bőgnék mint egy kisgyerek így meg felemészt ez a dolog.

2012. aug. 18. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:
51%

Akiben megbízol, annak kitárulkozhatsz négyszemközt, amikor senki más nem látja, és kiöntheted a lelked.

Annyira mutasd ki, amennyire fáj... legyél őszinte. A rájátszás visszataszító, nőnél-férfinál egyaránt.

2012. aug. 18. 19:58
 2/6 anonim ***** válasza:
én a páromtól el is várom, hogy mondja el, mi a problémája. Persze ne nyavalyogjon, meg hisztizzen. Oda is szokott jönni hozzám, akármilyen baja van; még sírt is a vállamon! (mivel annyi baj érte, meg is értem). Szerintem olyannal beszéld meg, akiben 100 százalékosan megbízol. Nem kell sok embernek; a párom is csak nekem mondta el, és ettől megnyugodott. Jó, ha van valaki, akivel meg tudod osztani a problémád. Akár a szüleiddel is megbeszélheted, ha közel álltok egymáshoz!
2012. aug. 18. 20:50
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha van akár csak egy ember, akiben meg tudsz bízni, beszélgess vele, a depresszióban nagyon fontos a beszélgetés. Ha elfojtod, és ráadásul még meg is játszod magad, úgy csinálsz mások előtt, mintha nem lenne semmi baj; akkor belülről fog felemészteni. Felejtsd el azt az ostobaságot, amid beléd neveltek, hogy egy férfi nem sír, nem mutatja ki az érzelmeit, vagy nincsenek is neki. Emberből vagy, mindannyian érzünk, mindenkinek vannak mélypontjai. Sírj is, segít :)
2012. aug. 18. 20:53
 4/6 anonim válasza:

Nekem van jó pár (fiú) ismerősöm, aki lányoknak beszéli ki a problémáit, mert a haverjaikkal képtelenek lennének megvitatni - ők nem bánták meg, mert csak egy éretlen, buta lány riadna ettől vissza, úgyhogy ha van egy lány akiben megbízol, szerintem nyugodtan mondd el neki.

De előfordul hogy már az is segít ha egy idegennek mondod el -akit soha nem láttál, nincsenek közös ismerőseitek és úgy se adná tovább, mert nincs kinek.

Remélem azért hamarosan kilábalsz a depresszióból, akárhogy legyen is.

2012. aug. 18. 21:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat akkor tényleg el kell mondanom.
2012. aug. 18. 22:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Mindenképpen beszélj a problémáidról, mert ez is egy lépés afelé, hogy megoldd őket! Elsősorban ember vagy, és csak utána férfi.
2012. aug. 18. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!