Mi értelme van az életnek?
Tudom, fogós kérdés. De hátha tud valaki valamit.
Tehát arra lennék kíváncsi, hogy miért van egyáltalán élet, és mi miért kellünk ide? Mi a célunk?
Persze biztosat senki nem fog mondani, de kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről.
Akkor elnézést kérek :)
Csak mert egyik ismerősömet Árpádnak hívják és imádja a 42-őt, Buddhista, de azt mondja nincs köze a vallásához, csak úgy ez a kedvenc száma.
Szerintem ezt a neveltetés dönti el. Akit valamilyen módon vallásosnak neveltek (akár keresztény, akár buddhista, vagy bármi más) azok jó eséllyel azt tartják az élet értelmének amit a vallás diktál.
Akit egész életében arra neveltek hogy felnőtt korában sikeres világi ember legyen, annak az lesz az élet értelme hogy minél jobb karriert építsen magának, minél tökéletesebb családot hozzon létre, minél több pénzt szerezzen stb.
Akit meg gyerekkorában elhanyagolnak az fiatalon elkezd zülleni és felnőtt korában is inkább azokra a dolgokra koncentrál amire ösztönösen vágyik. Szex, szeretet, élvezetet adó dolgok.
Ha meg valaki úgy nő fel hogy a közvetlen környezetében valaki valamilyen súlyos betegséggel vagy tartós problémával küzd azt arra inspirálódik hogy másokon segítsen vagy esetleg egy konkrét dologban igyekezzen pozitív változást hozni a földre.
Ezt a meglátást inkább tapasztalatokra alapozom, nem pedig egyéni hitre vagy elképzelésre. Nem mondom hogy bármelyik is rossz lenne, bár azt ki merem jelenteni hogy inkább lennék gyermekkardiológus mint egy iszákos targoncavezető aki csak azért melózik hogy legyen pénze este berúgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!