Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi ez a nagy Japán-mánia a...

Mi ez a nagy Japán-mánia a fiatalok körében?

Figyelt kérdés

Úgyértem egy csomó fiataltól, tinitől hallom (inkább olvasom), hogy Japánba akar költözni, ott akar élni, japánul tanul / akar tanulni, tökre tisztában vannak vele, h milyen írásjeleik vannak, egy csomónak van japán levelezőtársa stb. ez miért van?

(én is fiatal vagyok egyébként, csak nem vagyok tisztában a dolgokkal:D)

2009. júl. 22. 11:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%
100 évvel ezelőtt mindenki franciamániás volt, 70 éve németmániás, 20 éve Amerika-mániás és olaszmániás. Most éppen Japán van soron. Ezek divathullámok. Kelet-Ázsián pl. az utóbbi években Korea-mánia söpört végig.
2009. júl. 22. 12:07
 12/24 anonim ***** válasza:
35%
A Twilight csak 2009-ben jelent meg magyarul
2009. júl. 22. 12:08
 13/24 anonim ***** válasza:
88%

Én ugyan nem számítok olyan fiatalnak de imádom japánt. A japán zenéket, a nyelvet, az országot ami nagyon szép, a kultúrájukat, azt hogy ott az emberek egész mások mint felénk, nekem olyan csendes, kissé visszahúzódó és kedves embereknek tűnnek (igen, voltam ott párszor). Szeretem az animéket, mangákat is, japán filmeket, játékokat. Érdekes az írásrendszerük is, szeretném megtanulni, de nem az én agyamnak való, biztos feladnám 2 hét után.

Szóval én megértem mi ez a japán mánia... ha tényleg van ilyen... bár én nem tapasztaltam még, itt felénk inkább a japán-ellenesség a menő, amit viszont nem értek egyáltalán.

2009. júl. 22. 12:10
 14/24 anonim ***** válasza:
44%
Én is oda vagyok Japánért, de nem azért mert az számít "menőnek" (nem nagyon értem miért lett az :/), elég sok éve tart már ez nálam , de nem tudom megunni :). A múltjuk, a kultúra vonzott először, az megismertem pl a viselkedés módjukat, a filmjeiket..mostanában is rengetek japán filmet nézek, de nem csak azért mert japán, hanem mert tetszik, ahogy ahogyan gondolkodnak a dolgokra :D. Animéket is ismerek elég sokat, de hentait nem nézek Rajzolgattam régebb is, most is néha, mert tetszik a grafika, és hogy szinte bármilyen szint fel lehet használni :D. Nem követem h éppen minek a rajongása számít divatnak, mikor más Amerikát Istenítette , akkor is inkább a maradék 2-3%-ban voltam, akik megmaradtak amellett amit szeretettek és nem váltogatták 1-2 naponként -.-". (meg amúgy is kifejezettem Amerika ellenes vagyok). Vagyis..ha valaki szereti Japánt, nem biztos, hogy csak mert az a "menő", vagy mert "másik is..akkor miért ne.."...persze akadnak ilyenek szép számmal, de könnyedén meglehet különböztetni :).
2009. júl. 22. 12:22
 15/24 anonim ***** válasza:
69%
Kedves 11:40es :), ez érdekes, mivel a witch abszolút nem japán :)
2009. júl. 22. 12:24
 16/24 anonim válasza:
78%
Hehe hát nem tudom, van akinek ez tetszik, van akinek az...:D Bár én is japánrajongóvagyok xD De nálam az egész ott kezdődött, hogy imádom a kihívásokat, és szeretek egyedi dolgokat csinálni :D Úgyhogy elkezdtem japánul tanulni:D És egyre jobban megtetszett :D Aztán elkezdtem animéket nézni, mangákat olvasni, japán zenéket hallgatni, eleinte csak azért mert segítségemre volt a tanulásban, de egyre jobban megszerettem :) És szomorúan veszem észre, hogy ebből is próbálnak divatot csinálni :( Amikor a Bravo meg az ehhez hasonló újságok elkezdtek idióta cikkeket írogatni, azt sugallva hogy hallgassatok japán zenét mert most az a "TRENDI", hát azt hittem lefordulok a székről :@ Felháborító, hogy próbálják befolyásolni a fiatalokat, meg ha mindenki a menő dolgokat követné, mi lenne az egyéniségünkkel? egyforma droidokká válnák! Na de eltértem a témától, bocsi XD Szóval szerintem semmi baj azzal, ha valakit tényleg ez érdekel :) Viszont japánban nem laknék soha...:D Ha egy külföldi ott akar lakni akkor azért keményen meg kell küzdenie, főleg azért hogy befogadják :D Ha csak nyaralni mész oda az más, akkor körbeugrálnak, de ha már oda akarsz költözni...:D
2009. aug. 21. 19:45
 17/24 anonim válasza:
19%
Szerintem igazából nem is igazán azért mert most ez a divat. Nem. Tavaly még azt sem tudtam, hogy Japán az hol van meg mi van vele. Viszont elkezdtem animéket nézni, mangát olvasni, j-pop-t hallgatni, meg olvasgatni Japánról és a kultúrájukról. Én is már teljesen Japánfan lettem. Szerintem ha az embert nem érdekli Japán akkor nem is veszi észre az ilyen "Japánban akarok élni" mondatokat. Egyvalakitől meghallod onnantól kezdve mindig kiszúrod ezeket. Szóval szerintem ez egyáltalán nem olyan nagy divat. Jópár embert ismerek ebből 2-3 ember akar kint élni. szerintem ha valakit nem érdekel Japán akkor nem találkozik ilyen kijelentésekkel.
2009. szept. 7. 15:05
 18/24 anonim válasza:
Az, hogy az ő kultúrájuk teljesen más, az animéknek/mangáknak van mondanivalója és van akit ez jobban megfog, mint az amerikai hülyeségek... A "japánmánia" sokkal több mindent nyújt, mint pl. más szubkultúrák és van aki ebben találja meg önmagát, így érzi jól magát.
2010. júl. 2. 13:45
 19/24 anonim válasza:
32%
Gazdasági húzás. Semmi egyéb, csak hogyan tud egy viszonylag kis régió globális szinten nagy pénzt kiszedni emberekből... És egyre többet megengednek maguknak... Sok ismerősömön láttam ezt a "fan"-életmódot, és úgy tűnik, ebből a befolyásból nem is olyan könnyű szabadulni mindenkinek... Azért oda kellene figyelni, mivel traktálják az embert!
2011. szept. 15. 21:00
 20/24 anonim ***** válasza:
szerintem meg egyszerűen két médiálisan komolyabban aktív ország van a világban, amerika és japán, akinek nem jönnek be az amerikai dolgok az japánt néz, ennyi
2011. szept. 19. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!