Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért mondják, hogy drága a...

Miért mondják, hogy drága a Sziget fesztivál (beszéljünk csak a napi jegyről)?

Figyelt kérdés
Szerintem meg egész olcsó a szolgáltatáshoz viszonyítva. Olyan világhírű előadók jönnek, akiknek a koncertjére 20-35 ezer a jegy. A Sziget napijegyével 3 ilyen 12.000-ért megnézek egymás után. 12.000 Ft így letéve az asztalra sok, de szerintem ebben az értelemben nagyon olcsó.
2012. aug. 13. 15:36
 1/8 A kérdező kommentje:

*3 ILYET egymás után, bocsánat, elírtam.

Pl.: Iron Maiden, LMFAO, The Killers, Manic Street Preachers, R.E.M., most nem pont ezek voltak együtt, de 2 ilyen egy napon, pedig ezek híres, nagy zenekarok... Pink is volt a Szigeten. 10.000 Ft volt a jegy a budapesti Pinkre, itt meg megnézheted majdnem ugyanannyiért úgy, hogy még 7 másik dologra is elmész. Megismersz olyasmit is, amit nem ismersz.

2012. aug. 13. 15:39
 2/8 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nem mindenki engedheti meg magának sem a 10 ezres pinket, sem a 12 ezres szigetet. Sokaknak ez egy fél havi fizujuk....
2012. aug. 13. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Mert sokaknak ez nagy pénz, kolesznak az ára, nyelvvizsga ára, vagy fél/harmad havi fizetés.

Már évek óta több a külföldi vendég a Szigeten, mint a magyar, mert a külföldieknek itt kb. aprópénzbe kerül szórakozni.

2012. aug. 13. 21:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Idén iszonyat sok magyar volt, szinte alig hallottam külföldi szót. értem, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak, én is hangsúlyoztam, hogy 12.000 Ft így magában csak kiszórni az ablakon drága, és ez tény. De akik azt mondják, hogy valami drága, azok nyilván a cserébe kapott dolog arányában ítélkeznek, legalábbis ez lenne a helyénvaló. Mert mit várnak, hogy mennyiért hívjanak el nekünk ilyeneket, hogy pl. Prince? Értem, amúgy hogy van, akinek ez sok pénz, és nem mások anyagi helyzetét kritizálom, olyan értelemben valóban drága, hogy ha a keresetemet tekintem, talán inkább másra költöm, de ahogy említetted. aprópénzért jönnek a külföldiek, ami azt jelenti, hogy fesztiválviszonylatban jók vagyunk. ha én lennék a tulaj, és ilyen nagy neveket hívnék, még olcsónak is gondolnám magam. Mint fesztivál, nem mint egy ember, aki milliomosokra számít.
2012. aug. 14. 17:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerinetm drága a Sziget! Voltam ott de teli volt külföldiekkel, és azt sajnálom hogy csak egyszeri napijegyet tudtam venni. PEdig engem is érdekelt volna az LMFAO meg a The Killers Meg A Sum41 szóval választhattam hogy melyiket fizetem ki. Szombatit fizettem ki. De jó lett volna vasárnap is ott lenni. 26 ezer forint két napra nekem nincsen rá pénzem. Viszont a külföldieknek teli a kezük hetijegyekkel. Ők megtudják fizetni, és ez az igazságtalanság, hogy a sziget fesztivál nem is a Magyaroknak lett kitalálva mert ha igen akkor SOKKAL olcsóbban adnák a jegyet mondjuk hetijegyet 30 ezerért adnák oda. Akkor megéri. Plussz lehessen bevinni kaját. Szerinted miért nem lehet? Azért mert ott vedd meg 1000 forintért. Egyébként MAgyarok is voltak a SZiget Fesztiválon magyar celebek meg ilyenek. Szóval a SZIGET FESZTIVÁL külföldi és celebeknek szól szerintem. Egyébként az Ausztriában a fesztivál sokkal olcsóbb, és ugyanazok a fellépők lépnek fel mint a szigeten.
2012. aug. 15. 03:22
 6/8 A kérdező kommentje:

A sziget fesztivált magyaroknak találták ki, olvastam a Sziget fesztivál története c. könyvet (Jávorszky Béla Szilárd írta). Továbbra is fenntartom, hogy enm a pénz tekintetében olcsó, hanem hogy mennyit kapunk értük. Az hogy jönnek a külföldiek, engem nem zavar, d

e hogy csak nekik van, az túlzás.

Minden egyes évben saját innivalót viszek be a szigetre és a pékségben bevásárolok előtte, h ott ne kelljen, és beviszek egy-egy péksüteményt, átvizsgálják a táskát és le se sz.rják.

2012. aug. 15. 23:52
 7/8 A kérdező kommentje:

Bocs az elgépelését.

ja a hetijegyesek kijárnak a szigetről, és néha vásárolnak kint.

2012. aug. 15. 23:53
 8/8 A kérdező kommentje:

Lehet bevinni ételt egyébként, benne van a házirendben, hogy nyugodtan. De ez is olyan, hogy bárhova elmész, mindenhol így van, hogy azt akarják, hogy ott vásárolj.

Amúgy kitalálni a magyaroknak találták ki, 20 évvel ezelőtt, más kérdés, hogy mára mivé nőtte ki magát.

2013. júl. 23. 03:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!