A pedagógus külön állatfaj?
Figyelt kérdés
Turisztikai helyen dolgozom, ahol kell váltani belépőt. Elég egyértelműen ki van írva, hogy felnőtt, diák, nyugdíjas és gyerek jegyek vannak. Ehhez képest naponta többször is odalibben a nőci (legtöbbször elég bunkó stílusban) és közli, hogy ő pedagógus jegyet kér (ja amúgy köszönni azt nem tud). Mondom neki, hogy sajnos ilyen nincsen, csak felnőttet tudok adni, erre leáll velem vitatkozni, hogy mi az hogy nincsen, hát neki pedagógus igazolványa van, akkor adjak diákot, meg amúgy is hogy képzelem, hogy nincs. Most tisztázzuk: mitől több egy pedagógus? Mitől érdemel kedvezményesebb jegyet, mint egy orvos vagy tűzoltó? Meg úgy egyáltalán, hogy a fenébe lett egy ilyen emberből tanár, mikor olvasni nem tud vagy legalábbis a szövegértelmezés nehézkesen megy, mert ha tudna, akkor nem kért volna olyan jegyet, ami nincs. És hangsúlyozom: naponta többször találkozom ilyen nőkkel!2012. aug. 13. 15:13
11/16 A kérdező kommentje:
De értsétek már meg, hogy nem az zavar, ha rákérdez, hanem az, ha 1. rá sem kérdez, hanem természetesnek veszi, hogy van ilyen 2. ha mondom, hogy nincs, akkor teljes felháborodással kiakad ezen. Ezt fogjátok már fel! Kérdezze meg jó oké nincs vele baj, de azzal, hogy vitatkozik meg hisztizik, hogy bezzeg itt ott amott elfogadták, még én akkor sem tudom mit kezdeni vele. Ja és de: a stílusa, a hozzáállása, az hogy képtelen annyit köszönni, hogy Jó napot kívánok, vagy szia, az igenis zavar. Ha már pedagógus akkor tudhatná, hogy köszönni illenék.
2012. aug. 13. 16:23
12/16 anonim válasza:
Igen, külön állatfaj sajnos.
Én úgy emlékszem valamikor réges régen létezett pedagógus jegy, anno valamikor a 80-as években.Ez a tanárnő úgy látszik ritkán jár turisztikai helyekre, vagy nem jött még rá, hogy már 2012 van.És a 80-as évek óta sok mindent elvitt már a köjál, a pedagógus jegyet is...
13/16 anonim válasza:
Bunkó parasztok mindenütt vannak, szerintem ne mérgelődj, kérdező; nem éri meg.
Sajnos sokan egérútként használták a tanári képzést (fel is hígult a szakma rendesen). Látszik is rajtuk, hogy utálják a munkájukat.
15/16 anonim válasza:
Hagyjátok már azokat a 'csóró' tanárokat. Most azt a pár 100 Ft-ot sajnáljátok tőlük? A kérdezőt meg jól összezárnám vagy 10 tanárral valami jó szűk helyre :-))))
16/16 anonim válasza:
Nekem anyám tanár, ő is mindig megkérdezi, van-e erre kedvezmény, akkor is, ha családdal vagyunk, vagy ilyesmi. Viszont azonnal megérti, ha azt mondják, hogy nincs, nem áll le vitatkozni, hanem elfogadja. És ez a rendes hozzáállás, abban teljesen igazad van, hogy minek kéri számon. Na de ha valakinek van egy lehetősége valamit olcsóbban venni, ki ne használná ki? Te lennél az első, aki kiröhögnéd mondjuk a barátodat, vagy az ismerősödet, ah valahova olcsóbban mehet, és nem teszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!