Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A pedagógus külön állatfaj?

A pedagógus külön állatfaj?

Figyelt kérdés
Turisztikai helyen dolgozom, ahol kell váltani belépőt. Elég egyértelműen ki van írva, hogy felnőtt, diák, nyugdíjas és gyerek jegyek vannak. Ehhez képest naponta többször is odalibben a nőci (legtöbbször elég bunkó stílusban) és közli, hogy ő pedagógus jegyet kér (ja amúgy köszönni azt nem tud). Mondom neki, hogy sajnos ilyen nincsen, csak felnőttet tudok adni, erre leáll velem vitatkozni, hogy mi az hogy nincsen, hát neki pedagógus igazolványa van, akkor adjak diákot, meg amúgy is hogy képzelem, hogy nincs. Most tisztázzuk: mitől több egy pedagógus? Mitől érdemel kedvezményesebb jegyet, mint egy orvos vagy tűzoltó? Meg úgy egyáltalán, hogy a fenébe lett egy ilyen emberből tanár, mikor olvasni nem tud vagy legalábbis a szövegértelmezés nehézkesen megy, mert ha tudna, akkor nem kért volna olyan jegyet, ami nincs. És hangsúlyozom: naponta többször találkozom ilyen nőkkel!
2012. aug. 13. 15:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%

Sok helyen van ilyen jegy. Ezen belül van, ahol csak csoport kísérőjeként mehet kedvezménnyel vagy ingyen. De ha valahol nincs, azt tényleg megérthetnék. Egyébként én is találkoztam már minősíthetetlenül primitív pedagógusokkal.

:(

2012. aug. 13. 15:24
 2/16 A kérdező kommentje:
De ez azért elég elszomorító, hogy egy tanár ennyire bunkó, ennyire lekezelő. És akkor csodálkozunk, hogy milyen a mai fiatalság. Hátha egyszer a tanároktól is ezt a primitív viselkedést látják, akkor milyenek legyenek? Jó, nyilván nem minden tanár ilyen, de ha látja, hogy nincs ilyen jegy, akkor vegye tudomásul és ne velem álljon le vitatkozni, mert nem én találtam ki. Én csak egy alkalmazott vagyok. Igen, olyan szokott lenni, hogy ha jön egy legalább 20 fős csoport, akkor a pedagógust is felengedjük gyerek jeggyel, de ha odalibben kettesben a férjével nem igaz, hogy kb 100 forint miatt képes ilyen cirkuszt csinálni. Komolyan mondom még egyszer meghallom valakinek a szájából azt a szót, hogy pedagógus, esküszöm megtépem. Hát mire fel kapjon kedvezményt? Tán életeket ment nap mint nap, ahogy azt a mentősök és tűzoltók teszik? Nekik sem jár kedvezmény, pedig ők tényleg megérdemelnék.
2012. aug. 13. 15:28
 3/16 anonim ***** válasza:
52%

"Elég egyértelműen ki van írva, hogy felnőtt, diák, nyugdíjas és gyerek jegyek vannak."

Ez rendben is van, ezek alapinformációk, de az sehol sincs kiírva nagybetűvel, hogy itt igénybe lehet venni a kedvezményt. Ha valami nincs kiírva, akkor azt általában megkérdezik az emberek,ezzel nincs semmi baj, de ha ebben látsz kifogásolni valót, akkor ez nem a te pályád.

"Mitől érdemel kedvezményesebb jegyet, mint egy orvos vagy tűzoltó?"

Ezzel a pedagógusigazolvánnyal csak egy két helyen kedvezményesebb a jegyük, NEM MINDENHOL (pl könyvtárak,múzeumok,de csak az állami vagy önkormányzati fenntartásúaknál), ennyi kedvezménytől még nem lesznek felsőbbrendűek,ezt csak te állítod be így. (egyébként közalkalmazottként más jogaik és kötelezettségeik vannak, mint egy sima munkavállalónak).

Ami a modort illeti, hát sok embernél hiányzik

2012. aug. 13. 15:35
 4/16 anonim ***** válasza:
58%
Az én középiskolás osztályfőnököm is nagyon értelmiséginek és műveltnek tartotta magát, de azért képes volt egy osztálytársamat nyilvánosan alázni a többiek előtt, hogy jó benyomást tegyen a többiekre. És egyéb bunkó húzásai is voltak. Azóta nem jelent nekem semmit, ha valaki tanár. Lehet valaki értelmes, rendes, civilizált, intelligens (volt ilyen tanárom is), de nem azért mert tanár. A kettőnek semmi köze egymáshoz.
2012. aug. 13. 15:36
 5/16 anonim ***** válasza:

Na jó, azért a lehúzó hangnem ugye konkrétan erre a tanárra vonatkozott (a kommenteket nem olvastam)? Nem tud olvasni, mert különben látná, hogy nincs kiírva: a pedagógus jegy sokszor nincs kiírva. Nem tudom, miért, de sokszor megkérdezi valaki, hogy érvényes-e itt az igazolvány, és kiderül, hogy igen, csak nincs feltüntetve.

A pedagógus igazolvány pl. azért van, hogy ha színházba, múzeumba mennek, akkor kevesebbet kelljen fizetnie, hiszen ez neki a MUNKÁJA, és nem a HOBBIJA, hogy idegen gyerekeket visz helyekre. Nem, az iskola sokszor nem fizeti ezt ki nekik. (Mert nincs nekik se pénzük.) Sok tanár elmegy előre megnézni, hogy egy-egy dolog gyerekeknek való-e, ilyenkor nem saját szórakozására megy (vagy csak részben).

leállni kötözködni, viszont, hogy mért nincs ilyen jegy furcsa, ezt nem kéne, tudomásul kellene venni, hogy nem jó mindenhova.

2012. aug. 13. 15:49
 6/16 anonim ***** válasza:

"de ha odalibben kettesben a férjével "

Ebben igazad van, de hát mondd meg, ki az, aki nem használ ki egy lehetőséget, ha van neki?

2012. aug. 13. 15:52
 7/16 anonim ***** válasza:

És még annyi, hogy más közalkalmazottaknak is vannak kedvezmények, nem csak a tanárokat kell kiemelni. Ha azt írod, hogy a mentősöknek,tűzoltóknak nincs,akkor rajtad áll a bizonyítás, hogy márpedig tényleg nincs nekik,mert te állítasz. Szerintem van, konkrétan hogy milyenek azt nemtudom és nincs is kedvem most ezért félórákat böngészni(meg hát nem is nekem kell bizonyítani),de pl. anyám ápolónő neki utazási kedvezménye van/volt.

2.válaszoló voltam

2012. aug. 13. 15:57
 8/16 A kérdező kommentje:
Nincs kiírva, mert nincs kedvezmény senkinek sem. Ez amúgy sem múzeum, se színház, még ha turisztikai helyen vagyunk is. Ha sulival jön és úgy kérdezi az egyértelmű, meg írtam is feljebb: van is rá kedvezmény. Dehogy ő most nyaral és úgy akar mindenféle kedvezményt, mert pedagógus? Érdekes módon olyan még nem történt, hogy odalibben az ember, hogy kérek 2 közalkalmazott jegyet, vagy látássérült jegyet vagy mit. Mert olyan is van ,hogy meg sem kérdezi, hanem automatikusan mondja, hogy pedagógus jegyet. De ha mondom hogy nincs, akkor is minek vitatkozik? Attól még a tény nem változik hogy nincsen, én meg a semmiért nem fogom ingyen odaengedni! És hangsúlyozom: csak a pedagógusoknál van ilyen! Pedig pontosan tudom, hogy valahol elfogadják a közalkamazotti kártyát is meg az ilyen olyan igazolványokat, de ilyen kérésekkel még nem fordultak hozzám. A legtöbb ember képes tudomásul venni, hogy csak 4 fajta jegy van, azokból döntse el, hogy melyik vonatkozik rá. A pedagógus ezt miért nem tudja felfogni?
2012. aug. 13. 16:08
 9/16 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve, hogy világosan elmondom neki, hogy: hölgyem én itt alkalmazott vagyok, nem én találtam ki, de páros lábbal leszek kirúgva, ha olyan jeggyel engedem fel, amit Ön nem vehetne igénybe. Ennek ellenére csak ott veszekszik velem. Próbálom pedig neki értelmesen elmagyarázni a szitut, nem fogja fel. És ez nem egyedi eset, naponta előfordul, érdekes módon csak pedagógusokkal. De még egyszer írom: tudom, hogy nem minden tanár ilyen, de úgy látszik elég sokuk szorul némi értelmi nevelésre.
2012. aug. 13. 16:12
 10/16 anonim ***** válasza:
42%

"Dehogy ő most nyaral és úgy akar mindenféle kedvezményt, mert pedagógus? "

Igen ennek az igazolványnak ez a lényege, úgy mint az utazási kedvezmény, azt sem csak akkor lehet igénybe venni, ha a munkahelyre megy az illető,hanem bármikor. Miért fáj ez neked annyira? Természetes emberi reakció, hogy ha van egy kedvezményes igazolványom, akkor rákérdezek, hátha itt is lehet. Ez mi a jó istenért fáj neked? Ne monnd hogy csak a modor, a hangnem zavar, mert már fél órája ezen görcsölsz, hogy mekkora kedvezmény ez, meg hogy képzelik, hogy olcsóbban mehetnek ide-oda. Ez van, ezt fogadd el, mert nincs más választásod, ha az állam úgy gondolja, hogy a dolgozóinak biztosít egy ilyen (egyébként nem nagy) kedvezményt, akkor te hiába lázadsz, a te kedvedért nem fogják megváltoztatni, nagyon helyesen.

2012. aug. 13. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!