Az apukám (mellesleg 70 éves) miért viselkedett mindig ilyen közömbösen a súlyproblémám iránt?
17 éves vagyok és vékony, de nem volt ez mindig így.
régebben molett voltam, de ez apukámat egyáltalán nem zavarta. ő rengeteget eszik, de nagyon vékony és nem tud hízni. (azóta hízott mióta letette a cigit de a régi ruháiba még most is belefér). mindig hozta az ebédet egy közeli koleszból, és mindig rámszólt ha nem ettem meg amit kimerített elém mert pocsékolom az ételt. utána mindig adott nekem valami édességet. ő nem szeret mozogni és legszívesebben mindig csak a gép előtt ülne,vagy olvasna és ugyanazt várta el tőlem is, főleg kisebb koromban. mindig mindenhova autóval akart vinni és megsértődött amikor gyalogolni akartam. hülyének nézett amikor valahova gyalog mentem, habár van buszbérletem. amikor elkezdtem mozogni hogy fogyjak mindig mondta minek hiszen nem vagyok kövér( am ebben igaza volt mert nem voltam az).
őt am egyáltalán nem zavarja hogy nézek ki, csak egyek rendesen és mozogjak keveset úgy ahogy ő.
Ha jól értelmezem akkor az itt a probléma,hogy a kérdezőnek az apukája azt várja el a kérdezőtől,hogy egyen rendesen,de ne mozogjon,szóval legyen olyan,mint az apja..
Nem tudom,hogy mi erre a megoldás,apukád ilyen,fogadd el így,mert változni már nem hiszem,hogy fog,de mozogni kell,szóval ne hagyd abba a mozgást és egyél rendesen:)
16l
az egyél rendesen nála ezt jelenti
reggeli: szendvics tojás vagy péksütemény
tízórai: szendvics csoki vagy puding
ebéd: 3 fogásos ebéd leves második (magyaros zsíros kaja sok szénhidráttal és cukorral)
uzsonnya: szendvics
vacsora: meleg vacsora szép nagy adag.
nálam:
reggeli: tojás vagy teljes kiőrlésű kenyér sonkával sajttal és zöldséggel gyümölccsel
tízórai: gyümölcs
ebéd: csirke vagy máj salátával, zöldségekkel , durumtészta, barnarizs(apámnak ez bio kaja)desszert gyümölcs. általában nem eszem levest
uzsonna: gyümölcs
vacsora: szendvics joghurt vagy saláta.
számára: a teljes k. kenyér, barnarisz, zöldség mind biokaja.
vagy írok napi ételadagot ami szerinte jó
reggeli: kenőmájas kenyér
két étkezés között: " ne menjek le neked a boltba kinger pinguinért" vagy "nincs kedved velem mogyorót enni?"
tízórai: szendvics 1 alma
ebéd: rántotthús rizzsel valamilyen leves desszertnek 4-5s szelet sütemény
uzsonna: szendvics
nasinak: valami csoki vagy édesség.
vacsora:rántotthús rizzsel.
lefekvés előtt:példa "Kislányom van a hűtőben palacsinta hány darabot csináljak neked?"
példa2:" van a hűtőben egy nagy kosár meggy( kb 1 kg) nem akarod megenni?"
amint láthatjátok ebben nincs semmi zöldség csak finomított szénhidrát
az én véleményem egy napra(nem mindig ez csak most ez jutott eszembe)
reggeli: 2 szele telj k. kenyér sonkával paradicsommal 1 alma
tízórai: 4 db barack
ebéd: csirkemell friss salátával mozzarellával desszertnek egy alma
uzsonna: dinnye
vacsora: 2 korpás kifli sonkával sajttal és uborkával.
17 évesen már tudsz annyi pénzt keresni, hogy ha neked nem felel meg az otthoni menü, akkor külön konyhát vigyél. Nem hinném, hogy apukád azt szeretné, ha egy kövér és beteges lánya lenne magas vérnyomással, cukorral és koleszterinnel.
Vásároljál egyedül és főzzél külön, kínáld meg őt is belőle. Nincs az az apuka, aki felháborodna, ha a gyereke gyümölcsöt szeretne enni kinder pingvi helyett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!