A Goth és az Emo stílus között mennyi különbség van?
A goth nem siránkozik a rossz felett, hanem elfogadja. A halált nem várják, de elfogadják, és addig élvezik az életet, alkotnak és elmélkednek, megtalálják a csúnyában, a rosszban a szépséget, a különlegességet.
Művészlelkek sokszor és eléggé elvont gondolkodásúak.
Érdekli őket a misztikus világ, a sötét dolgok, pl vámpírok, boszorkányság, stb de nem akarnak meghalni, pláne nem öngyilkossággal...
Egy emo-s sír, hogy de szar a világ és meg akar halni... manapság. Pedig eredetileg az érzelemmentesség elleni lázadás volt a lényege, csak hülye divatirányzat lett, a legtöbb emos azt sm tudja, miről is szól az emotional rock stílus...
Semmiben. Aktuális hóbort mindkettő.
A befolyásolható fiatalok begyűjtéséről van szó.
Nézz ki majomként meg feketén meg akárhogy és lesznek? barátaid meg tartozol valahova. Nehogy már a teljesítményeddel vagy az eredményeddel tünjél ki a sok senki közül. Az ciki.
Sok ilyesmi volt , van a világban, mindig a fogékonyakat az akaratgyenge embereket gyűjtik össze aztán eladnak nekik erre hivatkozva egy kitalált világot és persze a felépített piacot. Mindenki kinövi előbb-utóbb
"Aktuális hóbort mindkettő." Már bocsi, de a goth stílus a 70-es években kezdett kialakulni és még mindig vagyunk elég sokan. Akkor még nem volt a gothokra épülő "iparág", mindenki maga varrta a ruháját, stb. De attól még létezett. Szerintem nem igazán lehet aktuális hóbortnak hívni egy 40 éves szubkultúrát.
És a másik: a goth egy szubkultúra, nem csak sajátos öltözködés tartozik hozzá, hanem sajátos világszemlélet és gondolkodásmód, és zenei világ.
Az emosok manapság már mindent (még a kézvagdosást is) csak divatból csinálnak sokszor... Semmi mögöttes tartalom...
És egyébként is, ma már mindenre külön iparág épül...
"Szerintem nem igazán lehet aktuális hóbortnak hívni egy 40 éves szubkultúrát."
Szerintem sem, de 40 éves?? szubkultúrát? A goth szó a gothicból származik. Nem az építészeti stílusból, hanem a gothic novelre utalva, ami egy 18. század végi-19. század eleji irodalmi műfaj (romos kastélyok, vámpírok, kísértetek, élőholtak...). Persze a mai értelemben vett goth valóban egy 30 éves szubkultúra, de egy olyan életérzést és gondolkodásmódot, szemléletet visz tovább, amelynek a korai romantika korában vannak a közvetlen előzményei. Nem véletlen, hogy goth-ok között sok művészet- és költészetkedvelőt, filozofáló vagy misztikus hajlamú egyént lehet találni, és általában elég sok köztük az értelmes vagy művelt ember. Az emo ehhez képest külsődleges, csupán egy halom modorosság.
Tudom, hogy maga az életszemlélet több, mint évszázados, de maga a goth stílus kezdett el valamikor a 70-es-80-as évek közben kialakulni, az öltözködés, a divatellenesség, stb.
Én erre gondoltam.Arra ami szembetűnő a mai átlagembernek, és azok leginkább a külsőségek, azok viszont nem olyan régiek, kb 30-40 évesek...
22:03-es, nagyon megfogtad a lényegt, ezt én sem tudtam volna szebben mondani!!!!!
Ébresztő! Emberek! Az egyéni teljesítménnyel, az erővel, akarattal, az emberi értékekkel tűnjetek ki a sok senki közül! Ne azzal hogy beálltok az egyik sorból a másikba!
Szubkultúrák nélkül is lehetne szép a világ!
ha már itt vagytok nézzétek meg ezt a videót, egy Goth csajról, mert szerintem kicsit durva ahogyan kinéz.
http://www.youtube.com/watch?v=NlVQJwBq44Y
amúgy köszi a válaszokat, jó tartalmasak voltak, és még tanultam is belőlük.:D
"Az egyéni teljesítménnyel, az erővel, akarattal, az emberi értékekkel tűnjetek ki a sok senki közül! Ne azzal hogy beálltok az egyik sorból a másikba!"
28 éves vagyok, 2 diplomával, PhD hallgatóként az egyetemen oktatok (igen, feketében, mint máskor :P ) és hamarosan doktorálok is, ezen kívül novelláim, verseim jelentek meg, - és goth vagyok, és az is maradok, mert itt találtam meg magam. Ugyanakkor a goth csak egy aspektusa s személyiségemnek, nem fedi le teljesenm ahogy a többiekét sem! Attól, hogy egy dolog, egy adott ízlésvilág és érdeklődési kör közös bennünk, még messze nem vagyunk egyformák! Különben meg arra nem gondolsz, hogy az átlag illetve a divat is egy sor, amibe meg Te álltál be - csak az a sor nagyobb, így senki nem veszi észre, aki benne van, hogy ő is sorban áll?
A többit előttem már nagyon szépen elmondták a többiek. Minden egyes történelmi kornak megvoltak a maga "goth-jai."
Szubkultúrák nélkül is lehetne szép a világ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!