Mi a különbség a realista stílus és a naturalizmus között?
azért nehéz mert eléggé egybefolyik a 2,szinte nem is választható külön..:8
de gondolkodom rajta...
ezt találtam....-->
"irodalmi és festészeti irányzat a 19. század második felétől - képviselői egyaránt szembefordultak!! a realizmus korabeli válságával és a romantika üres moralizálásával, s a pozitivizmus filozófiája jegyében a valóság aprólékos megfigyelését, kísérletező feltárását tűzték ki célul.
sztem nagyon sok ponton egyezés van köztük,ezekre külön-külön tudsz példákat keresni..
Tehát a realizmus sokkal inkább a korabeli válságra rávilágító,negatív érzelmeket,élethelyzeteket bemutatni kívánó,pesszimista világszemléletű irányzat.Több mögötte a társadalmi/politikai jelentésbeli tartalom,utalás.
A naturalizmus is a valóságot ábrázolja mint a realizmus,de a természet és az embert körülvevő környezetre helyezi a hangsúlyt.Nem negatív világszemléletű..Az esztétikum áll a középpontban...
Szóval sztem a technikában nem sokban különböznek inkább világfelfogásban,szemléletmódban..De ez csak a saját meglátásom.Nem 100%.
2.voltam
még annyit h.a realizmusnál sokszor egy társadalomkritikának is felfogható a mű.
Alapvetően a témaválasztásban eltérnek ezek a stílusok..
megint 2.voltam
A naturalizmus NEM válogat lényeges-lényegtelen részletek közt.Mindent egyformán fontosnak tart.Ez így biztos.Erre javítsd.
Sztem még a realizmushoz a társ.kritikiai jelleget+mögöttes tartalmat is írd oda.amúgy jó lesz.
megint 2.voltam
jah és mindkettő objektív irányzat.ezt elfelejtettem.-Ez közös pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!