Mit gondolsz arról, ha valaki egy temetésen (akár diszkréten akár hangosan, akár kényszeresen) röhögőgörcsöt kap? Jártál már így?
Gyerekkoromban igen, bár nem temetésen, hanem halotti toron, a velem egxkorú gyerekekkel együtt.
Főleg az volt az oka, hogy nagyon abszurd lett volna, ha nevetünk, ezért nevettünk.
Kiskoromban folyton nevetőgörcsöt kaptam, ha kínban voltam, vagy, ha tudtam, hogy nem szabad nevetni. Így: iskolai ünnepségeken (különösen a Himnusz alatt, mivel előre felkészítettek minket, hogy komolyan, méltóságteljesen viselkedjünk...), ha éppen szidtak a szüleim (és NEM kinevetni akartam őket pedig!), és igen, egyszer temetésen is... A nagypapám temetésén, akit amúgy nagyon szerettem, és természetesen nagyon szomorú voltam, hogy meghalt... Szégyelltem magam, hogy nevetek, ettől még jobban kellett... Ciki volt. :s
Szerencsére olyan 15 éves koromra kinőttem ezt a szörnyűséget...
A gyerek az gyerek. Nagyon fejletlen személyiség. Amit mond vagy tesz, az soha sem tükrözi teljesen azt, amit érez.
A szomszéd 4 éves gyerek leköpött mindenkit, aki elment mellette az utcán. Az oviban tanulta.
Most jelentsem fel becsületsértésért...?
Az más kérdés, hogy nevelni már úgy kell, hogy megértse a tettei súlyát, és a büntetésnek is ezt kell tükrözni, hiába nem tudta, hogy mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!