Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ha a dédimamám zsidó volt...

Ha a dédimamám zsidó volt akkor én is zsidó vagyok?

Figyelt kérdés

2012. aug. 4. 15:17
1 2 3
 11/23 assurbanapli ***** válasza:
83%

ennyi hülyeséget rég olvastam

natehát a zsidó vallás (judaizmus) törvényei szerint az zsidó akinek az anyja zsidó(anyád zsidó, mer az ő anyja is, és azé is) (a gyereked is zsidó lesz) vagy betért

és mivel te szegedi csanáddal együtt az előbbi eset vagytok ezért zsidók vagytok

ennyi, ez nem hitleri geneológiai családfakutatós dolog, ezek a judaizmu mint nép és vallás törvényei, és nincs itt nagyon genetika, annyi állapítható meg hogy a zsidók legközelebbi rokoai az arabok, tehát nem tősgyökeres európaiak

kielégítő volt a válasz zsidólányxd?

2012. aug. 4. 17:19
 12/23 A kérdező kommentje:

"nocsak! az öreglány elbújt a padláson? :D"

"Kötve hiszem, hogy nagyanyád "eredeti" zsidó lett volna és nem csak a vallást vették fel valamikor, így a válaszom: NEM vagy zsidó."

Azt hogy ő zsidó volt nem feltételeztem, tudom.

Utolsó válaszolónak pedig. Nagyából kielégítő. Miből feltételezted, hogy lány vagyok? Költői kérdés, nem kell válaszolnod...

2012. aug. 4. 21:54
 13/23 anonim ***** válasza:
81%
Assurbanapli-nak igaza van. Mondom ezt úgy, hogy évekig éltem Izraelben.
2012. aug. 4. 22:33
 14/23 Nagyfater ***** válasza:

Igen, a zsidó hagyományok (törvények) szerint zsidó _származású_ vagy. Hogy te minek tartod magad, az más kérdés.

Azért itt tisztázni kell valamit, ami sok félreértésre ad okot. Mivel mindenféle tiltások, törvények, stb. ellenére történtek "keveredések", a zsidók meghatározták azt a _minimális_ feltételt, amelynek alapján valaki a zsidó közösség tagjának tarthatja magát. Ez a "belső" szabályozás került ki aztán a köztudatba, ahol átvették ezt a kritériumot.

2012. aug. 9. 08:52
 15/23 anonim ***** válasza:

attól függ..

ha a zsinagógában kérdezik, a fentiek alapján mondd nyugodtan Reb Tevyenek, hogy az vagy

másrészről ha a neonácik kérdezik... legalább két nagyszülő, vagy egy szülőnek zsidónak kell lennie hozzá, ott mondhatod, hogy nem:D

2012. aug. 9. 21:09
 16/23 anonim ***** válasza:
Én is úgy gondolom, ahogy nem szépen mondanák: 1/8 zsidó vér csörgedezik az ereidben. De nem tök mindegy, ha becsületesen élsz és szeretetre méltó vagy?
2012. aug. 10. 11:14
 17/23 assurbanapli ***** válasza:
48%

sem szépen sem helytállóan nemmondod

már leírtam a zsidóség nem vér kérdése

nem tudnánk megállapítani egy aemberről a DNS-e alapján hogy zsidó-e

mielőtt mégtöbb marhaságot hordanátok összee, olvassatok egy kicsit utánna!

másrészről pedig nem a náci ideológia szabja meg az emberek vallási/etnikai hoatartozását

2012. aug. 10. 15:01
 18/23 anonim válasza:
0%
Genetikailag keverék vagy!
2012. aug. 10. 17:50
 19/23 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg a családod? De tényleg. Családi ügyekben én legalábbis hozzájuk fordulok.
2012. aug. 10. 18:47
 20/23 masni1 ***** válasza:

Ha a dédimamád zsidó származású volt, ( most ezeket a népcsoportokat kisrassznak, vagy kisebbségnek nevezzük )akkor 1/8-ad részben zsidó vagy. És? Biztosan van még benned más népcsoport vére. ( tót, sváb, rác, bajor, esetleg cigány stb ) De attól még magyar vagy Te szamár!!!

Magyar állampolgár vagy, magyar az anyanyelved, Magyarországon élsz és magyarnak vallod magad! Én pld 1/2 tót, 1/2 sváb vagyok származásilag ( apám is vegyes, anyám is vegyes ). De ugyanúgy magyar vagyok mint Te.

Aki származásilag magyarnak mondja magát ma, az hülye, mert olyan nincs. Szent István királyunk se volt az!!!!

2012. aug. 11. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!