A Magyarországon élő zsidók büszkén vallják magukat magyarnak vagy megvetik a magyarságot?
magyarnak tekintem magam és zsidónak is.
Nem tudom értelmezni azt a kérdést, hogy büszke vagyok-e arra, hogy itt élhetek. Ez számomra úgy hangzik, mintha valami kegyben részesültem volna, amiért hálálkodnom kéne, vagy valami. Számomra ez nem kegy, hanem egy alap dolog, egy tény, hogy én ide születtem, ide kötnek a gyökereim, tehát ide tartozom. Ez a természetes állása a dolgoknak.
Ennek megfelelően az identitásom egyik alkotóeleme a magyarságom, tehát büszke vagyok a híres magyarokra, az eredményekre, és úgy bármi jól esik, ami itthoni és jó. Viszont ennek megfelelően sokkal jobban szúrja a szememet minden rossz, ha az ráadásul még magyar is.
Azt se tudom értelmezni, hogy mit értesz hazafi alatt. Csinálom a dolgomat, élek rendesen, mint általában az emberek. Tehát akármit is jelentsen nálad ez a "hazafi", legalább annyira leszek az, mint az emberek többsége.
Ha a "nemzeti érzelmű" alatt azt a politikai vonalat érted, amelyik így aposztrofálja magát, akkor a magyarság egyik legnagyobb problémájának pont azt tartom, hogy a nemzeti identitás témáját ezek kisajátították maguknak, mint politikai eszközt. Az pont, hogy nem nemzeti, hogy akkor majd ők határozzák meg, kik is alkothatják a nemzetet, kik is az igazi magyarok (Magyarok, ahogy ők írják gyakran, hogy a magyar tanáruk bocsássa meg nekik), és kik nem azok - ha valamire le lehet sütni ezt a szót, ez pont az, amit nemzetellenesnek lehet nevezni, hiszen azt a közös kapcsot rombolja le, amit az egy nemzethez való tartozás jelentene.
Alapvetően nem túl barátságosan szoktam lereagálni, amikor egy ilyen kis senki azzal jön, hogy pl. én nem vagyok magyar, mert majd ő megmondja, hogy ki is az.
A többség?
Itt nincs többség.
~40-45% "internacionalista"/antinacionalista
~30+% magyar nacionalista
~5-10% magyar ellenes
~20% nem formál véleményt a kérdésben, mint az "átlag ember"
Magyarul azért több magyar nacionalista, azaz nagyobb arányban magyar nacionalista egy zsidó felmenőkkel is rendelkező magyar, mint a többi magyar. De ez mindig így volt, a frissen érkező népekben mindig erősebben ver gyökeret a nacionalizmus mint a régen ott tespedőkben, a Római birodalomban is így volt, és Angliában is így van.
nem fogok ide írni neked semmit, és főleg nem állok le vitázni egy zsidóval,
mert a végén még rasszista leszek, és faj gyűlölő,
jó lenne ha vissza mennétek ízraelbe!!!!!!!!!!!
"Magyarnak tartom magam, de fontos a vallásom. A fasisztáknak üzenem, hogy barátkozzatok meg a gondolattal, hogy elfogadtok minket, ugyanis egyre többen leszünk az országunkban. Meg kell tanulnotok jobban alkalmazkodni a civilizáltakhoz."
Amúgy szerettek 9 millió fasiszta között élni ? Nem jobb lenne biztonságban a saját országotokban ?
A civilizáltságotokról csak annyit, hogy remdkívül civilizáltan tudnak katonáitok tömeggyilkosságokat elkövetni.
Ezzel a "menjetek vissza a saját országotokba" könnyű dobálózni. Bele gondoltál már abba, hogy egy olyan zsidó vallású ember, aki itt született, itt nőtt fel, és magyar az anyanyelve, netán sosem látta, csak a térképen a "saját országát", az mennyire tekintse annak? Szerintem éppen annyira, mint az összes többi országot a térképen.
Azzal, hogy a zsidók civilizáltabbak lennének, én sem értek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!