Ha a dédimamám zsidó volt akkor én is zsidó vagyok?
Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 15:17
2/23 IamME21 válasza:
nem. az attól függ neked milyen a vallásod. ha keresztény vagy akkor keresztény, ha buddhista, akkor buddhista ...stb. ha nem hiszel semmiben, akkor pedig nincs vallásod. ez csak annyit jelent, hogy a nagyid zsidó volt :)
3/23 anonim válasza:
Ha anyukád anyukájának az anyukájáról van szó, akkor biztosan, mivel ez anyai ágon "öröklődik".
4/23 anonim válasza:
Ha nem a zsidó vallást követed, akkor nem vagy az.
5/23 A kérdező kommentje:
Kereszténynek neveltek, de a kérdés arra irányul, hogy származásilag zsidó vagyok-e. (Elnézést amiért ezt pontosan nem írtam le.) És igen az anyukám anyukájának anyukája volt zsidó.
2012. aug. 4. 15:59
6/23 anonim válasza:
nem vagy az, az anyagi ágon öröklődik dumát meg ne nyeld be
8/23 A kérdező kommentje:
Mint már leírtam nem a vallás részére gondolok, hanem a "genetiaki" zsidóságra.
2012. aug. 4. 16:14
9/23 anonim válasza:
nocsak! az öreglány elbújt a padláson? :D
10/23 anonim válasza:
Kötve hiszem, hogy nagyanyád "eredeti" zsidó lett volna és nem csak a vallást vették fel valamikor, így a válaszom: NEM vagy zsidó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!