Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Alapítsunk új országot? (lent)

Alapítsunk új országot? (lent)

Figyelt kérdés

Képzeljétek el,hogy lehetőségünk volna rá,hogy egy kb. félezer km2 (500 km2) nagyságú területet birtokolhatnánk valahol a világon.

Itt létrehoznánk egy 25 és 50 ezer fő közötti kis független országunkat,városállamunkat.

Arra vagyok kíváncsi,hogy ki venne rész egy ilyen új kolonizálásba,új kis mikronemzet megalapításba.

Azon belül kíváncsi vagyok,hogyan szeretnétek,hogy működjön ez az ország,mi legyen az államforma,vallás,lelkiség,tudomány stb.

Tehát kíváncsi vagyok a teljes véleményetekre.

Nemet és kort is írjatok!

2012. aug. 1. 14:50
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Azt hiszem félreértettétek a kérdést.Legalább is,aki eddig hozzászólt.

A kérdésem arra vonatkozott,hogy fantáziáját használva bárki hogyan építené föl ezt a kis országot,figyelembe véve mindent,ami egy közösség létéhez szükséges.

Ezzel szemben fantáziátlan és földhözragadt emberek írtak ide okosnak tűnő hülyeségeket!

2012. aug. 1. 17:18
 12/25 anonim ***** válasza:

25-50ezer elég kevés.

Egy város lakosságának viszont már megfelel.

Szerintem inkább kimehetnénk pl Németországba és lenne ott egy javarészt magyarok által lakott város.

Csak azért mondom mert itt nincs munka, a németeknél meg van. Itt kevés a fizetés, ott meg sok.

2012. aug. 1. 19:22
 13/25 A kérdező kommentje:

"25-50ezer elég kevés.

Egy város lakosságának viszont már megfelel."

Éppen városállamról lenne szó..

"Szerintem inkább kimehetnénk pl Németországba és lenne ott egy javarészt magyarok által lakott város."

Nem erre gondoltam,hogy már meglévő társadalomba menjenek emnerek"vödörből csöbörbe",hanem egy lakatlan területen az alapoktól újrakezdeni mindent.

2012. aug. 1. 20:06
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Te egy gyökér vagy! Nem tudod, hogy egy "ország" (inkább kis állam lenne a jó...) alapítása mivel jár.
2012. szept. 3. 17:44
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy ilyen városnak úgy lenne értelme, ha a kölcsönös egymást segítésen alapulna az ott zajló élet.Mert ha ott is egy despota diktátor vagy önkényes kis királyság vezetné a várost, akkor nem lenne értelme, ugyanis semmivel sem lenne különb, mint a jelenlegi államok.Gondolom, azért alakulna a kis állam, mert egy szebb, másabb élet lenne a cél.

Nos, akkor először is jól meg kéne válogatni, kik költöznek oda,hogy egységes legyen a közösség.Tehát már eleve meg kéne határozni valamilyen lelkiséget, világnézetet, ami alapján a lakosság kialakul.

Nekem erről a kérdésről az jut eszembe, hogy létezik Magyarországon valami Krisna falucska, ami nagyon szépen működik.Nos, én valami ahhoz hasonlót tudnék elképzelni.

Kár hogy nincs időm most jobban belemenni ebbe a témába,de érdekes gondolat, én lehetségesnek látom ennek megvalósítását,elsősorban a közös összefogáson múlna a dolog.

2013. jan. 8. 11:17
 16/25 A kérdező kommentje:

15.válaszoló

Egyet értek veled!Pontosan leírtad az alapokat nagy vonalakban.

Ami a Krisnásokat illeti,tetszik,amit csinálnak,de én arra gondoltam,hogy a lelkiség,amit meghatároznánk-nem korlátozna minket.Tehát nem volna egyik vallás sem,és mégis lelkiségen és szereteten alapulna.Tehát nem is ateizmus volna!

2013. jan. 8. 14:54
 17/25 anonim ***** válasza:

Igen kérdező, én is hasonlóan gondolom, a Krisnásokat csak példának írtam, hogy nagyjából lásd, kb milyennek képzelném az államot.Nem tudok a Krisnásokról sem sokat.

Persze negatív és felesleges korlátozások nélkül képzelem én is.

Vallási szempontból sem nagyon írnék terveket, mert akkor ugye megint felmerülne egy "korlátozás", ami nem biztos, hogy hasznos lenne, viszont ha már vallásnál tartok, annyit azért helyesnek tartanék,ha az ott lakók Isten parancsolatai szerint lennének képesek élni(szabad választásukból).Tehát, ne lopj, stb....Mondjuk ezeket egy normális embernek nem nehéz betartani akkor sem, ha nem vallásos.Arra viszont nem sok ötletem van, hogy a közösség gazdasági előmenetelét hogyan oldhatnánk meg legjobban.De valamiből ott is meg kellene élni.

2013. jan. 8. 16:52
 18/25 anonim ***** válasza:

Én benne vagyok az államalapításban.

Sok javaslatom van az államforma és a törvényi rendszer megalkotására, de javaslom, hogy olvasd el Adam Brown: A kód c. könyvét. Lényegében az abban leírtakra gondoltam.

Ami nagyon fontos, hogy ne demokrácia legyen, mert ott a többség dönt a kisebbség felett és ha a többséget manipulálják (mint a világban mindenütt), akkor a kisebbségnek is kötelessége alávetni magát a többség elmebeteg akaratának is a demokrácia elvei alapján.

A lényeg, hogy egy szabadságelvű társadalmat hozzunk létre, ahol mindent szabad mindaddig, amíg azzal másnak nem ártunk.

A törvényalkotás módja pedig benne van a könyvben.

2013. jan. 8. 17:10
 19/25 anonim ***** válasza:

Bármennyi elég, nem a létszám a lényeg. Nézz utána, hogy a legkisebb államoknak mennyi a lélekszáma. Ennél jóval kevesebb.

Szóval van is ilyen, de katonailag nem tudod megvédeni, ha szembeszállnak veled, behódolni meg gondolom nem szeretnénk egyetlenegy szervezetnek vagy államcsoportnak sem, mert a legfontosabb ez esetben a függetlenség lenne.

2013. jan. 8. 17:14
 20/25 A kérdező kommentje:

"Vallási szempontból sem nagyon írnék terveket, mert akkor ugye megint felmerülne egy "korlátozás","

"Ami nagyon fontos, hogy ne demokrácia legyen, mert ott a többség dönt a kisebbség felett és ha a többséget manipulálják (mint a világban mindenütt), akkor a kisebbségnek is kötelessége alávetni magát a többség elmebeteg akaratának is a demokrácia elvei alapján.

A lényeg, hogy egy szabadságelvű társadalmat hozzunk létre, ahol mindent szabad mindaddig, amíg azzal másnak nem ártunk. "

Ezt én is így gondolom.dogmák nem kellenek.Itt a nevelés arról szólna,hogy egy mindenkiért ,mindenki egyért,hiszen egyek vagyunk.

2013. jan. 8. 17:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!