Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nagyon rossz irányba halad ez...

Nagyon rossz irányba halad ez a világ. Vagy csak én látom így?

Figyelt kérdés

2012. júl. 31. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Mert... miért is?

Nem ártott volna kifejteni.

2012. júl. 31. 20:17
 2/11 anonim ***** válasza:
Csak oda megy, ahol nem szabályozzák a piacot.
2012. júl. 31. 20:17
 3/11 anonim ***** válasza:

"Nagyon rossz irányba halad ez a világ"

Én személy szerint mióta az eszemet tudom ezt hallom mindenhonnan. Mondj valami újat.

2012. júl. 31. 20:20
 4/11 A kérdező kommentje:

Direkt nem fejtettem ki, mert nem akartam hogy ellenérvekkel jöjjenek a példáimra. Mindenkinek a fantáziájára akartam bízni a "rossz irány"-ba tartozó dolgok listáját. Ki lehet találni mire gondolhattam. De összefoglalva, kb arra gondoltam, hogy akárhová nézek, annyi baj van a világban (állatok, emberek bántalmazása, kínzása, a fiatalok elkanászodása, az egyre szabadabb elvek terjedése, az egyre növekvő gazdasági elnyomás multik és bankok részéről, a globális butítás a médiából, a természeti katasztrófák, az éhezők a háborúk, az emberek elhidegülése egymástól, pszichés betegségek megnövekedése stb)

Persze erre biztos olyan válaszok jönnek majd, hogy ez mindig is így volt bla-bla.

2012. júl. 31. 20:28
 5/11 beglerbég ***** válasza:
Ugyan mar. Regebben sokkal rosszabb volt. Nem volt meg a technikai fejlettseg, jarvanyok, ehezes, "agymosas". Most kicsit enyhebb mind. Az elhidegules meg egy viszonylag uj jelenseg. Meg nem volt ra pelda az okokat illetoen. Rossz az irany? Majd kiderul. :)
2012. júl. 31. 21:10
 6/11 anonim ***** válasza:
52%
Tudom,hogy mire gondolsz es egyet ertek veled...Sajnos egyre rosszabb lesz ez a vilag es ez az embereken latszik meg.
2012. júl. 31. 21:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem csak te látod így.Minden megy tönkre.
2012. júl. 31. 22:41
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyeneket időgéppel olyan szívesen dobnám vissza a középkorba, hogy csak csattannának. Aztán megtudnák milyen az, hogy napi 16 órát dolgozol (a felét ingyen), aztán jön a földesúr meg az egyház, lenyúlja a kis terméskéd negyedét. Utána meg éheznél, lopnál egy tyúkot, lecsapnák a fél kezed, jönne egy kis influenza, kipusztulna a fél család, aztán nézegethetnél és mondhatnád, hogy rossz irányba halad a világ.
2012. aug. 1. 01:26
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Direkt nem fejtettem ki, mert nem akartam hogy ellenérvekkel jöjjenek a példáimra."

Vagyis félsz, hogy észérvekkel, tényekkel megcáfolnak és akkor már nem hajtogathatod ezt.

"Mindenkinek a fantáziájára akartam bízni a "rossz irány"-ba tartozó dolgok listáját."

Olyan nincs, hogy rossz; minden relatív.

"állatok, emberek bántalmazása, kínzása..."

Régebben sokkal több ilyen volt, és durvább.

"a fiatalok elkanászodása..."

Ezen mit kell érteni?

"az egyre szabadabb elvek terjedése..."

Egy szabad világban élünk, mindenki azt csinál amit akar. Sőt senki nem kötelez téged a szabadosságra. Mégis mi közöd hozzá, hogy más meg így él?

"az egyre növekvő gazdasági elnyomás multik és bankok részéről..."

Nem ártana elolvasnál egy közgazdaság alapjai könyvet. Biztos nem írogatnál ilyen badarságokat.

"a globális butítás a médiából"

Szerintem Vezérünk butítása károsabb. Mellesleg a médiát nem kötelező követned, ugyebár. Nem vagy kötelezve, hogy tv-t nézz.

"a természeti katasztrófák"

Régebben is ennyi volt, csak nem volt ennyi ember ennyi mobil eszközzel, hogy be is számoljanak róla.

"az éhezők a háborúk"

1991 óta egyre kevesebb háború van. Ez tény.

"az emberek elhidegülése egymástól, pszichés betegségek megnövekedése stb"

Ez tényleg gond, a felgyorsult élet eredménye. De könyörgöm nem mászhatunk vissza a fára! A fejlődés megállíthatatlan. Ha nem tetszik menj jutába lakni pár hasonszőrű emberrel, nem kötelező a civilizáció keretei között élned.

"Persze erre biztos olyan válaszok jönnek majd, hogy ez mindig is így volt bla-bla."

Vagyis nem vagy rá kíváncsi.

2012. aug. 1. 09:21
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"Direkt nem fejtettem ki, mert nem akartam hogy ellenérvekkel jöjjenek a példáimra."

Tehát egy vélemény lehet, és az a tiéd.

"De összefoglalva, kb arra gondoltam, hogy akárhová nézek, annyi baj van a világban (állatok, emberek bántalmazása, kínzása,"

Folyamatosan visszaszorulóban.

"a fiatalok elkanászodása,"

"Fiatalságunk [...] rosszul nevelt, fittyet hány a tekintélyre és semmiféle tiszteletet nem tanúsít az idősek iránt. Manapság fiaink [...] nem állnak fel, amikor a helyiségbe belép egy idős ember, feleselnek a szüleikkel és fecsegnek ahelyett, hogy dolgoznának. Egyszerűen kiállhatatlanok." - Szókratész

"Nem táplálok többé semmiféle reményt országunk jövőjét illetően, ha holnap a mai fiatalság kerül hatalomra, mert ez a fiatalság kibírhatatlan, nem ismer mértéket, egyszerűen rettenetes." - Hésziodosz

Mint láthatod, minden generáció így gondolkodik az őket követőkről.

"az egyre szabadabb elvek terjedése,"

Voltak ennél szabadabb elvek is, és volt, amikor máglyán égették, vagy kibelezték, majd felnégyelték azt, aki más véleményen volt.

"a globális butítás a médiából"

Nem kötelező médiafogyasztóvá válni, de lehet kritikusan hozzáállni az ott elhangzókhoz.

"a természeti katasztrófák,"

Vajon a kidőlő fának akkor is van hangja, ha nincs ott senki, aki meghallja?

Ha érted mire gondolok.

"az éhezők a háborúk,"

Az emberiség történelme során nem volt olyan hosszabb időszak, amikor valahol ne viselt volna hadat. Egyetlen emberöltőnyi sem. Éhezés szintúgy mindig volt, mostanra viszont csak a fejletlen országokban maradt meg.

"az emberek elhidegülése egymástól, pszichés betegségek megnövekedése"

Volt, amikor még elhidegültebbek voltak az emberek egymástól, amikor a szomszédok és családtagok jelentették fel egymást az ÁVH-nál. Pszichológiai betegségből meg közel sincs annyi, mint képzeled.

"Persze erre biztos olyan válaszok jönnek majd, hogy ez mindig is így volt bla-bla."

Jönnek hát, mert nincs igazad.

2012. aug. 1. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!