Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A fiam bal kezes, mi jobb...

A fiam bal kezes, mi jobb kezes vagyunk, ez hogyan történt?

Figyelt kérdés
A fiam 13 éves. A férjem és én jobb kezesek vagyunk, de Ő bal kezes. Ez fogja őt bármiben is hátráltatni? Eddig nem vettük észre, hogy Ő bal kezes, most vacsoránál tűnt fel, hogy bal kézzel fogja a kanalat.

2012. júl. 28. 23:51
1 2
 11/15 anonim válasza:

Én kétkezes vagyok, de már óvodában kiderült, hogy mindkét kezem egyszerre jól használom.

Szüleim jobb kezesek, de az egyik nagymamám balkezes. Én tőle örököltem, de csak félig.

Bal kézzel sportolok, ballal dobom a labdát, bal lábbal focizok, de az ollót jobb kézben fogom és jobbal is írok. Ez ösztönösen így volt, nem neveltek át.

3 gyerekem közül 2 balkezes lett, gondolom tőlem örökölték, mert a férjem és családja is jobbkezes. A kicsi valószínű pedig jobb kezes lesz, mert a kanalat is egyértelműen azzal tartja és festeni, rajzolni is azzal tud jobban.

Nekem is érthetetlen, hogy 13 évig nem vetted észre, hogy bal kezes a gyereked!!!!

Én azt hittem, hogy csak viccelsz ezzel a kérdés elején, de ha valóban így van, az elég szomorú:((

2012. júl. 29. 09:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Hátránya nem lesz a balkezességből. Abból, hogy hatéves kora óta (de már oviban is szokták figyelni) nem tűnik fel a környezetének, hogy balkezes... na ebből még lehet gondja. Elgondolkodnék a helyedben, de nem a fiam balkezességén, hanem, hogy hol voltam eddig? Miért nem figyeltem rá eléggé? Most még csak 13 éves, de nemsokára jönnek a nehezebb évek, és nem mindne problémának lesz azonnal egyértelmű jele. Ha az sem tűnik fel, hogy kb. 8 éve melyik kezét használja, akkor hogy fog feltűnni, ha olyan problémája lesz, amit még rejtegetni is akar? Egy mai tinire nagyon oda kell figyelni! Szerintem ideje szembenézni vele, hogy valami elcsúszott időközben, és még most korrigálni!
2012. júl. 29. 10:18
 13/15 anonim ***** válasza:

"A te ismerőseid nagy valószínűséggel akkor is a "segged szintjén" állnának, ha jobbkezesek lennének."

Igen, épp ennek a kifejezésére íródott a komment. Nem a kézhasználat - vagy épp nemhasználat - fogja meghatározni az egyed intelligenciáját.

Örülök, hogy belekapaszkodtál a fogalmazásmód részletébe ahelyett, hogy a valós tartalom kiszűrésére mentél volna rá.

2012. júl. 29. 19:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Elég gáz, hogy legalább az iskolában nem vették észre.

Semmiben nem fogja hátráltatni, ma már vannak balkezeseknek írószerek, ha hangszeren akar tanulni játszani, az sem lesz neki sokkal nehezebb (Hendrix is balkezes volt).

2012. júl. 29. 20:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Az ollókkal és bizonyos szerszámokkal, eszközökkel meggyűlhet a baja. Ezen kívül ha nagyon behajtott csuklóval ír (ami a balkezesekre jellemző, mert így látja is, amit írt), hamarabb elfárad a keze a kéztartás miatt. Ezt tapasztalatból tudom. Balkezesnek indultam, csak ovis koromban jobbkezesnek neveltek. Bár jobb kézzel írtam, de a balkezesekre jellemző behajtott csuklóval. Görcsösen fogtam a tollat, nagyon hamar elfáradt a kezem. Aztán átszoktam a normál kéztartásra. Hát ég és föld... Ezen problémákon túl nem tudok más hátrányos dolgot mondani.
2012. júl. 29. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!