A fiam bal kezes, mi jobb kezes vagyunk, ez hogyan történt?
Én kétkezes vagyok, de már óvodában kiderült, hogy mindkét kezem egyszerre jól használom.
Szüleim jobb kezesek, de az egyik nagymamám balkezes. Én tőle örököltem, de csak félig.
Bal kézzel sportolok, ballal dobom a labdát, bal lábbal focizok, de az ollót jobb kézben fogom és jobbal is írok. Ez ösztönösen így volt, nem neveltek át.
3 gyerekem közül 2 balkezes lett, gondolom tőlem örökölték, mert a férjem és családja is jobbkezes. A kicsi valószínű pedig jobb kezes lesz, mert a kanalat is egyértelműen azzal tartja és festeni, rajzolni is azzal tud jobban.
Nekem is érthetetlen, hogy 13 évig nem vetted észre, hogy bal kezes a gyereked!!!!
Én azt hittem, hogy csak viccelsz ezzel a kérdés elején, de ha valóban így van, az elég szomorú:((
"A te ismerőseid nagy valószínűséggel akkor is a "segged szintjén" állnának, ha jobbkezesek lennének."
Igen, épp ennek a kifejezésére íródott a komment. Nem a kézhasználat - vagy épp nemhasználat - fogja meghatározni az egyed intelligenciáját.
Örülök, hogy belekapaszkodtál a fogalmazásmód részletébe ahelyett, hogy a valós tartalom kiszűrésére mentél volna rá.
Elég gáz, hogy legalább az iskolában nem vették észre.
Semmiben nem fogja hátráltatni, ma már vannak balkezeseknek írószerek, ha hangszeren akar tanulni játszani, az sem lesz neki sokkal nehezebb (Hendrix is balkezes volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!