Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A fiam bal kezes, mi jobb...

A fiam bal kezes, mi jobb kezes vagyunk, ez hogyan történt?

Figyelt kérdés
A fiam 13 éves. A férjem és én jobb kezesek vagyunk, de Ő bal kezes. Ez fogja őt bármiben is hátráltatni? Eddig nem vettük észre, hogy Ő bal kezes, most vacsoránál tűnt fel, hogy bal kézzel fogja a kanalat.

2012. júl. 28. 23:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Semmiben nem fogja hátráltatni.
2012. júl. 28. 23:57
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

13 éven keresztül nem tűnt fel? Az iskolában milyen kézzel ír? Elég nagy gond, ha csak most veszitek észre.

Egyébként ne kapj szívrohamot de statisztikák szerint a balkezesek 6-7 évvel kevesebbet élnek. Ezen kívül nincs túl sok hátránya, max annyi, hogy írás közben tollas / grafitos lesz a tenyéréle, meg hogy árnyékol magának a tanteremben (a legtöbb terembe balról nyílnak az ablakok).

2012. júl. 28. 23:59
 3/15 anonim válasza:
100%

13 év alatt nem tűnt fel? Érdekes...

Semmiben nem fogja hátráltatni!:)

2012. júl. 28. 23:59
 4/15 sippara ***** válasza:
100%
Eddig ki nevelte? Mármint örökbe fogadtátok? (bocsánat, én sem értem, hogy "sokkolhat" ez 13 éves korában)Bár akkor meg a kérdés többi részét nem értem... Mindegy. A már említett kézkoszoláson és árnyékoláson kívül esetleg zavaró lehet az éttermekben (számára) fordítva terített asztal...
2012. júl. 29. 00:10
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem hátrány!

Állítólag a balkezesek okosabbak:)

De szerintem is érdekes hogy csak most tűnt fel:)

2012. júl. 29. 00:12
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem, nem volt örökbe fogadva! Most így bele gondolva tényleg elég érdekes, hogy nem tűnt fel. Nem volt számomra olyan szembetűnő dolog.
2012. júl. 29. 00:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 éves a kisfiam és úgy néz ki balkezes lesz,már most feltűnt,sőt már 1 évesen:))
2012. júl. 29. 00:21
 8/15 anonim ***** válasza:
35%
Az én balkezes ismerőseim speciel a seggem szintjén állnak agyilag - persze ezzel nem azt mondom, hogy a fiatokra is kiterjedéssel bír (majd) ez, csupán azt, hogy nem kőbe vésett dolog egyik irányba sem.
2012. júl. 29. 04:45
 9/15 anonim válasza:
34%

Kedves utolsó! A te ismerőseid nagy valószínűséggel akkor is a "segged szintjén" állnának, ha jobbkezesek lennének. Határtalanul arrogáns, és bunkó ember lehetsz...

Kedves kérdező!

A világon semmi hátránya nem lesz a gyereknek abból, hogy balkezes. Kutatások is bizonyítják, hogy a balkezeseknél domináns jobb agyfélteke kiváló tájékozódási készséget, egészben látást, magasabb képzelőerőt, kreativitást, empátiát, humorérzéket biztosít. Én nagyon sok balkezes embert ismerek, sőt jómagam is az vagyok immár 34 éve :) A világon semmiben nem hátráltatott.

2012. júl. 29. 09:14
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg érdekes, hogy 13 éven keresztül nem veszitek észre. Nem tanultatok vele, amíg kicsi volt? Kolléganőm unokája bal kezes, és már az oviba szóltatok, hogy vegyenek Neki bal kezes ollót. Lehet, hogy csak mind a 2 kezét tudja használni. Nem hiszem, hogy nem vetted volna észre, hogy bal kézzel ír.
2012. júl. 29. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!