Miért mondják a cigányokra, hogy RAJ?
Figyelt kérdés
Semmiféle rasszista töltete nincs, csak nem tudom, hogy mit jelet, miért mondják ők magukra is, illetve mások rájuk, hogy "raj"? Mivel a raj szó az nekem egy csapatot vagy állatseregletet jelent. (Tűzoltóraj van rajparancsnok is, vagy méhraj stb stb.)
Ha az ő sokasodó népességükre utal, akkor meg rossz szóhasználat pl, hogy "raj vagyok" mert egy ember önmagában nem lehet raj.
2012. júl. 28. 08:54
2/7 anonim válasza:
Hm...
Ők mondják magukra és a rendes emberek átvették.
De ne akard a cigányok lelkét megérteni!
Ja! És ezek soha nincsenek egyedül!!
3/7 anonim válasza:
A raj az ő nyelvükön azt jelenti, hogy úr (gondolom a rajkó szót hallottad már, cigánygyerekekre szokták mondani, az meg úrfit jelent). Olyasmi ez, mint amikor valaki azt mondja magára, hogy "én vagyok a király".
4/7 anonim válasza:
Inkább a sáska rajra gondolj,akkor közelebb leszel a valósághoz.Szerintem tudat alatt érzik és tudják,hogy kártékonyak a világra nézve.
5/7 A kérdező kommentje:
:-)
2012. aug. 1. 05:55
6/7 anonim válasza:
A hindi nyelvben a raj (rádzs) a királyt jelenti, lehet innen hozták magukkal, Indiából...
7/7 anonim válasza:
vagy mert a méhek rajba vannka több ezren, na hát a cigoknak is csak bandába nagy a pofájuk, egyedül nem soknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!