Az egyetemen kik a nepszeruek? Milyen a golyatabor, mikor valik el hogy kik lesznek a nepszeruek es kik nem? Milyen tovabbi "csoportok" vannak az egyetemen? Iden kezdek az egyetemmel, csaj vagyok.
Szerintem meg egyetemen nincsen kifejezetten klikkesedés....
Najó nálunk pl van két lány, akik soha nem beszélgetnek másokkal, képtelenek vegyülni, kösszönni is csak ritkán tudnak (előre soha se, ha rájuk köszönök néha visszaköszönnek...) Ők tényleg egy klikk. Még vannak a HÖK-ösök, nálunk asszem ők nem direkt különülnek el, de az biztos hogy nagyon zárt kört alkotnak, és nem nagyon nyitnak más felé, mondjuk lehet ez azért van, mert minden idejüket a HÖK-ben töltik, órákra se nagyon járnak, így aztán nem is tudnak a tágabb évfolyammal ismerkedni.
Nálunk egyértelműen az a népszerű akiről látszik, hogy jól ért az adott szakhoz (tehát nem csak jó jegyei vannak, hanem értelmes gondolatai, normálisan megfogalmazott határozott véleménye, hallatja magát szemináriumokon, a tanárok tudják a nevét, jó beadandókat ir, részt vesz tdk-n stb...) még népszerű az is, aki bejár előadásokra (lehetőleg mindenféléből) tud jegyzetelni, illetve vizsgaidőszakban oda is adja a jegyzeteit a lustábbaknak.
Tényleg ne így képzeld el, ez nem olyan, mint a gimnázium :)
Nekem két helyről van tapasztalatom, egy évet jártam egy szakra, aztán átmentem máshova, ott most leszek harmadéves. Az elsőn úgy volt, hogy tényleg lettek kisebb klikkek, mondjuk ott sok volt a tipikus p*csa (bocsánat, nem tudok jobb szót, amúgy bajom nem volt velük, de tényleg ez a kategória voltak). Ott tényleg szétváltak a bulizósabb, divatos, csini lányok, valamit a kis szolidak, meg a f*szagyerekek, meg a jó tanulók, meg a piások :) De ez nem azt jelentette, hogy egymással szóba se álltak, csak jól látható volt, hogy kik keresik egymás társaságát, kik szerveznek egymással egyetemen kívüli programot is, stb., szóval ott nem volt olyan nagyobb társaság, csak 5-6 fős (maximum) körök. De ott is volt olyan, hogy elutaztuk egy konferenciára három napra, szinte mindegyik kisebb csoportból voltak ott páran, nagyon jól elvoltunk egymással, szabadidőben együtt róttuk a várost, este együtt buliztunk. De ahogy nézem, másodévre már ott is sokat lazult ez a dolog, olyanok is jóban lettek, akik első évben még nem voltak közeli kapcsolatban.
Ahol most vagyok, ott ez eléggé máshogy alakult, voltunk kb. hárman, akik már hozzám hasonlóan korábban is jártak a karra, ezért sokan tőlünk kértek tanácsot, hogy mit hogyan kell, hol kell, mi meg "vén rókák" úgy gondoltuk, jó lenne, ha itt egy összetartóbb társaság lenne már, mert tényleg zömében nagyon jófej emberek jöttek össze, meg amúgy is humán jellegű szak. Szóval itt van egy kb. 20 ember, akik nagyjából egy társaságot alkotnak, plusz vannak, akik időről időre szintén ide csapódnak, és nagyon kevesen vannak, akik egyáltalán nem vesznek részt semmiben és nem is nagyon barátkoznak senkivel, bár mostanra ők meg egymással lettek valamelyest jóban, de igazából mi mindig szívesen látjuk őket is, akár csak ha arról van szó, hogy szünetben kiülünk dumálni, akár ha valami program van, néha páran közülük is el szoktak jönni.
De ez eleve nem olyan zárt rendszer, mint egy középiskolában, hiszen sok felsőbb és alsóbb évessel is találkozunk, vannak közös órák, onnan is sokan szoktak velünk jönni ide-oda, meg más szakokról, sőt más karokról is, akiket én pl. úgy ismerek, hogy havernak a lakótársa, illetve annak haverjai, vagy barátnőim kolis szobatársai és azoknak a barátai, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!