Gyűjteni csak értelmes és hasznos dolgot?
Lány létemre 20 db-os retrofon gyűjteményem van. Az egész család levetett telefonja nálam landolt mindig, én meg eltettem, és szeretem is őket, szinte mindegyiknek megvan a maga története. Párom ki nem állhatja ezt, legszívesebben az egészet eladná nekem. Hiába mondom, hogy az egészért se adnának már 500 Ft-ot, az a válasza, hogy az egy kiló kenyér, meg 20 dkg parizer. De egy kiló kenyérre nem akarom átváltani az emlékeimet. Ilyenkor jön az, hogy gyűjteni csak hasznos dolgot, nem ilyet, ez gyerekes, nem gyakorlatias és értelmetlen. Aztán a következtetés, hogy nehogy ilyen legyen mindenben, stb.
Huszonévesek vagyunk, diplomáztam, nem vagyok kenyérhéj-gyűjtögető néni. Ez az egy gyűjteményem van, de ha jön hozzá egy újabb darab, már félve teszem bele. Neki CD gyűjteménye van.
Nem a kérdezőre mondtam, hogy hoarder, hanem arra, hogy törvény mondja-e, hogy nem normális. Igaz, nem törvény, hanem diagnózis.
Szerintem ez nem gyűjtés, és nem gyűjtemény, hanem inkább nem tudja kidobni. Bármilyen tárgyhoz érzelmileg kötődni, és azt mondani, hogy "megvan a maga története", SZERINTEM beteg dolog. Az emlékek megmaradnak akkor is, ha nincs tárgyi bizonyíték, hogy megtörténtek.
Szerintem az a lényeg,hogy téged ez a gyűjtemény érdekel .És itt a pont ,mond meg a párodnak csillagbogár ez vagyok ,így fogadj el ,tiszta röhej ,nem arra kéred,hogy fogadja el azt,hogy alkoholista vagy esetleg sorozatgyilkos.Csak egy nyomorult telefongyűjtemény.
Ne engedj ebből,ez a tiéd,hozzád tartozik.
"Bármilyen tárgyhoz érzelmileg kötődni, és azt mondani, hogy "megvan a maga története", SZERINTEM beteg dolog."
Akkor úgy kollektíve egy elég beteg ország lehetünk, ha csak a Szent Jobbra gondolok :)
(Elnézést, ha ezzel bárkit megsértettem volna, nem állt szándékomban.)
Nem kell mindjárt elefántot csinálni az egérből. Egy kis gyűlytemény még nem jelenti azt, hogy nemsoká nem fogsz tudni bemenni a lakásába a lomoktól. Minden dolog normálisnak mondható, amíg nem fajul el túlságosan.
Pl minden nagymamának van egy fénykép gyűlyteménye, amit szeret mutogatni és közben mesélni hozzá. Ennyi erővel ők is betegek lennének? Dehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!