Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gyűjteni csak értelmes és...

Gyűjteni csak értelmes és hasznos dolgot?

Figyelt kérdés

Lány létemre 20 db-os retrofon gyűjteményem van. Az egész család levetett telefonja nálam landolt mindig, én meg eltettem, és szeretem is őket, szinte mindegyiknek megvan a maga története. Párom ki nem állhatja ezt, legszívesebben az egészet eladná nekem. Hiába mondom, hogy az egészért se adnának már 500 Ft-ot, az a válasza, hogy az egy kiló kenyér, meg 20 dkg parizer. De egy kiló kenyérre nem akarom átváltani az emlékeimet. Ilyenkor jön az, hogy gyűjteni csak hasznos dolgot, nem ilyet, ez gyerekes, nem gyakorlatias és értelmetlen. Aztán a következtetés, hogy nehogy ilyen legyen mindenben, stb.

Huszonévesek vagyunk, diplomáztam, nem vagyok kenyérhéj-gyűjtögető néni. Ez az egy gyűjteményem van, de ha jön hozzá egy újabb darab, már félve teszem bele. Neki CD gyűjteménye van.

2012. júl. 19. 23:06
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb gyűjtemény mások szemében haszontalan dolgokból áll.

Én a helyedben figyelnék arra, hogy minden évben egyszer-kétszer feltölteném a telefonok akkumulátorát!

Sőt ilyenkor tennék bele egy SIM kártyát és élvezném, hogy mások megbámulják, hogy egy már "kihalt" típust használok!

2012. júl. 19. 23:23
 12/29 A kérdező kommentje:
Köszi az újabb válaszokat is! Épp ma rendezgettem őket, töltögettem az akksikat is, ezért jött fel ez a téma megint. Szeretem a mobilokat, de venni csak egyszer vettem régit, amikor elloptak tőlem egyet a villamoson, akkor visszavettem magamnak egy ugyanolyat. És igen, azért, mert ahhoz is köt emlék.
2012. júl. 19. 23:28
 13/29 anonim ***** válasza:
Ha én minden régi bútort gyűjtenék, és soha nem dobnék ki semmit, akkor sem, ha újat veszek helyette, az normális?
2012. júl. 19. 23:55
 14/29 anonim ***** válasza:

#13: Igen.

Miért, van valahol valami törvény ami kimondja, hogy ezt vagy azt gyűjteni nem normális? Én nem tudok róla, de szólj, ha lemaradtam.

2012. júl. 20. 00:14
 15/29 ava87 ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy ha magamat hozom fel példának, akkor azzal mennyire magyarázom meg, hogy ez normális dolog :D

De én is szeretem a régi dolgokat, illetve sokszor most is azért teszek el ezt-azt, hogy egyszer majd régi lesz :)

Én a régi csomagolóanyagokat szeretem nagyon: üvegeket, flakonokat, dobozokat. A férjemet nem zavarja szerencsére (mondjuk ha zavarná, akkor se dobnám ki a cuccaimat), anyukám szokott csak sóhajtozni, ha meglátogat és meglátja, hogy a konyhaszekrény teteje tele van régi Pepsi-s üvegekkel (mármint üveg üveg, nem műanyag, hanem azok a régi nagy üvegeke), meg más hasonló üdítős üvegekkel. Én nagyon bírom ezeket, na :) Meg mamámtól szoktam elkunyerálni ilyen hülyeségeket, pl. múltkor találtam nála régi Nesquick-es dobozt, azt a henger alakú, kemény papírból készültet, amire még gyerekkoromból emlékszem, de most már szerintem csak zacskóban árulják.

De van olyanom is, ami most még kicsit se régi, ilyen kimosott Heinz ketchup meg mustár meg majonéz flakonja, mert úgy vagyok vele, hogy egyszer majd régi lesz, és ha az unokáim közül legalább egy olyan hibbant lesz, mint én, akkor értékelni fogja :D

2012. júl. 20. 00:39
 16/29 anonim ***** válasza:

Mért nem mondod neki hogy a cd is elavult már XD

Amúgy nincs azzal gáz mikor van valakinek valami hobbia vagy hülyesége. Akkor vannak a gondok mikor minden hülyeséget elrak az ember hogy majd jó lesz még valamire..

pl anyám a kenyérzacskó záró drótot meg a cigis dobozt.

Én hányom ki titokba az ilyesmiket mielőtt jön a kukásautó mert képes viszakukázni! :P

És érdekesmód nem tűnik fel neki ,Pedig majd jó lesz még valamire!! :P

2012. júl. 20. 00:45
 17/29 anonim ***** válasza:

00:14

Hoarder-öket, gyűjtögetőket nem szoktad látni a tévében? Szerintem az nem normális. Azok sem úgy kezdték, hogy abban a rumliban keltek fel. Hanem egy kupac újságpapír a sarokban, hátha jó lesz még valamire, 200 befőttes üveg, ki tudja, mikor kell, egy rakás régi, törött játék, mert hát a gyerekkorból emlék.

2012. júl. 20. 00:48
 18/29 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy ezt hogy nem tudjátok megbeszélni. Mondd meg neki, hogy nem kell megértenie, csak elfogadnia, hogy ez neked fontos.

Teljesen mindegy, hogy ő gyújt-e valamit és ha igen mit. Az pedig, amit javasoltok, hogy akkor ő is tegyen megjegyzést a srác gyűjteményére a legroszabb, az csak veszekedést szít. Nem az a megoldás egy problémára, hogy akkor sértsük meg a másikat...

Különböző emberek vagytok, nem kell, hogy mindenben egyetértsetek. Valószínűleg ő is azért szeret, mert olyan vagy amilyen, a hülyeségeiddel együtt vagy ilyen. Meg azért ez nem valami nagy dolog...

Egyébként én és a barátom is ilyenek vagyunk, de én nem egyfajta dolgot gyűjtök, hanem úgy éppen mindenfélét, ami valamiért tetszik. Persze ami egy idő után elveszti számomra a jelentősségét, attól megszabadulok, viszont így is rengeteg "lom meg szemét" van körülöttem. Én egyszerűen elmondtam a barátomnak, hogy lom és szemét nélkül rosszul érzem magam, ő meg annyival elintézte, hogy bolond vagyok. Mivel neki kevés cucca van, mert nem halmoz fel dolgokat, ezért legalább elférnek az enyémek, képzelem mi lenne, ha egyformák lennénk: vagy teljesen sivár lenne a lakás, vagy pedig nekünk kéne kiköltözni...

2012. júl. 20. 00:54
 19/29 anonim ***** válasza:
#17: És akkor ha most a kérdező elrakott 20 mobilt, annak egyenes következménye, hogy kikössön egy ilyen TV műsorban? Ne már!
2012. júl. 20. 01:09
 20/29 anonim ***** válasza:
Semm baj nincs azzal, ha valakinek van egy ártalmatlan hobbija. Erről a hoarderekre asszociálni meg azért, már bocs, de durva, mintha a kutyatulajdonosokról jutnának eszedbe a zoofilek, kb... Rengeteg ember gyűjt valamit, teljesen átlagos dolog.
2012. júl. 20. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!