Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek is van olyan szomszédot...

Nektek is van olyan szomszédotok, aki szeméttel tüzel? Mit csináltok ilyenkor?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=g0pGNoxy9Wo

1:32-nél látszik, hogy a talajhoz képest milyen magasan van a kémény. Ez naponta megtörténik, csak más-más időben. Ma éppen délben jutott eszükbe, hogy előszedik a szemetet és elégetik. Így melegítik a vizet. A közvetlen szomszédjuk szóvá tette, hogy borzasztó ilyen füstben élni, mire a férfi annyit mondott: "ha nem tetszik, akkor ne nyiss ablakot". Az én lányom 15 hónapos, gyakran kint vagyunk az udvaron. Ma a tiszta ruhák bánták a füstöt. Hiába vittem be mikor észrevettem, mind büdös lett. Már szóltak páran az önkormányzatnak, de nem tudnak velük semmit csinálni. Azt mondják, hogy ha tetten érik, akkor fel tudják szólítani, hogy ne égesse a szemetet. Régebben már felszólították őket, hogy ne füstöljenek, de nem ért semmit. A házaspár mindkét tagja "szalajt" egy kicsit. Még lakhatási engedélyük sincs, mivel a háznak csak a falai állnak, és már évek óta egy átalakított ólban élnek. Felajánlottak nekik panel lakást és egy kész tanyát is de nem hajlandóak elköltözni. Volt olyan is, amikor a tyúktollat is elégették a többi szeméttel, műanyaggal együtt. Hát azt hiszem annál büdösebb nincs.

2012. júl. 19. 14:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálunk is hasonló magasságban van a telek sarkánál a kémény, de nem égetnek szemetet szerencsére.

Nekem ez az impotens hatósági hozzáállás felfoghatatlan, mert még nem tapasztaltam ilyet, inkább az ellenkezőjét.

Az utcánkban valaki 2 centivel magasabbra építtette a járdát az utcán, 2 hét múlva lebontatta vele az önkormányzat. Folyamatosan ellenőrzik a közterületet, és aki nem gondozza a kertjét, kegyetlenül megbüntetik. Ha hangoskodás megy, a rendőrség intézkedik és nem csak ímmel-ámmal. Ez Budapest, nyilván egy kisvárosban vagy faluban ez máshogy megy, pedig nem kellene.

Ellenben van olyan, hogy valaki szeméttel tüzel, de csak télen, és csak a szag árulkodó. Füst alapján nem látszik.

A te esetedben konkrét bizonyíték van, de mivel a hatóság nem hajlandó intézkedni, sokat nem tehetsz sajnos. Írjatok az érintett szomszédokkal közösen beadványt a jegyzőnek, hátha meghatja.

2012. júl. 19. 14:43
 2/3 A kérdező kommentje:
Télen állandóan ilyen füst van, ráadásul nem csak itt, hanem az egész faluban, de azt még elfogadjuk, hiszen nem fagyhatnak meg az emberek. Na de egész évben, még nyáron is? Mivel nem fizetnek szemétszállítást. Itt senki nem foglalkozik semmivel :(
2012. júl. 19. 16:47
 3/3 A kérdező kommentje:

Nem fejeztem be egy mondatot: Mivel nem fizetnek szemétszállítást, nem viszik el tőlük a hulladékot, ezért elégetik minden nap.

Itt rengeteg olyan telek van, ahol térdig ér a gaz, az sem zavar senkit. Szomorú.

2012. júl. 19. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!