Nők/lányok ti nem féltek éjszaka/sötétben egyedül?
Munkából hazafelé vagy akárhonnan? Vagy hajnalban? Hordasz valamit magaddal, ami megvédene?
Híradóban volt most, hogy szervezzünk be barátokat, családtagot, de aki dolgozik? nem várhatom el, hogy kísérgessenek :( már én is félek...
Igen én ilyen szempontból mindig is félős voltam, éppen ezért ha tehetem, nem mászkálok soha éjszaka. Ha buliból megyek haza, akkor meg szigorúan taxival! Arra lakunk, ahol szegény Katát megölték és itt igenis vigyázni kell! Szinte mindennap lehet látni kétes kinézetű, veszélyes alakokat, bandába verődött roma fiatalokat a környéken. Isten ments, hogy rasszista legyek, mert vannak roma csoporttársaim, barátaim akik előtt le a kalappal és nagyon szeretem őket! De a többségüktől, főleg ezen a környéken sajnos tartani kell. :( Több ismerősöm panaszkodott, hogy nem szeretnek errefelé mászkálni, mert beléjük kötöttek már az utcán. Egy barátnőmet pl. megfenyegették késsel fényes nappal, hogy adjon pénzt.
21/L
Én szoktam félni. Főleg, mikor buliból jövök haza. Közel van a házunkhoz a hely, de pont egy nagyon sötét részen kell keresztülvágni. Képes vagyok néha kerülőúton menni, ami sokkal hosszabb.
Hordani nem hordok magamnál semmit, de lassan be kéne valamit szerezni.
Pont Pécsen szoktam én is buliba járni barátnőkkel. Pár éve az egyetem alatt többször megtörtént, hogy a szórakozóhely után nem sokkal elváltunk, mert mindenki ment a saját albérlete/kolija/lakása felé.
Viszont gázspray azóta van nálam, hogy 5 éve nyáron, fényes nappal, egy Pécsről Budapest felé tartó személyvonaton egy középkorú "férfi" beült mellém a kabinba és elővette a szerszámát. A legjobbat cselekedtem, amit tudtam, tudomást sem véve róla fogtam a bőröndöm és kimentem a kabinból. Csak nézett, hogy meg sem hatott, amit láttam. Valójában persze megviselt lelkileg, de tényleg az egyik legjobb tanács, hogy ha elkezdenek szólongatni vagy bármilyen ürüggyel odalépnek hozzád akkor rá se nézni, nem megállni, hanem menni vagy futni tovább. Meglepődnek, hogyha tudomást sem veszel róluk. Egyrészt még a szórakozóhelyeken sem ismerkedek idegenekkel, főleg nem megyek el velük sehova egyedül. A másik módszer, amit szoktam alkalmazni, hogy mindig a legforgalmasabb úton járok haza (szerencsére nem eldugott környéken lakom Pécsen), ahol még éjjel és hajnalban is elég sok autó, teherautó és taxi járkál. Ismerem a sötét, megbízhatatlan környékeket, azokra be sem teszem a lábam. De ezentúl csakis taxival fogok közlekedni, mert már a gázsprayt sem érzem elég elrettentőnek.
24/N
Régebben Pesten laktam, hajnali kettőig dolgoztam, utána gyalog mentem haza (kb 10 perc séta), sose jutott eszembe, hogy félni kellene. Volt, hogy párszor odajöttek, de aki olyan volt, azzal szóba sem álltam, csak mentem tovább. Jó, ez mondjuk elég forgalmas környék volt még éjszaka is, de azért sok fura alak mászkált. Azt sose felejtem el, amikor odajött egy fura figura, megkérdezte, hogy van-e cigim, mondtam neki, hogy kevés van már, erre adott két doboz Marlboro-t, hogy hát akkor tessék :D
Amúgy pécsi vagyok, most is itt lakom, csak egy rövid időt dolgoztam Pesten, de itt is szoktam éjjel hazasétálni. Jó, mióta ez a sajnálatos eset történt, azért én is meggondolnám, hogy jó ötlet-e, de valójában 16 éves korom óta számtalanszor sétáltam már haza éjjel, ha nem is mindig egyedül, de mióta nagykorú vagyok, azóta sokszor így is. Vannak helyek, ahonnan másfél óra séta, de hát ez van. Itt sajnos elég gyéren járnak az éjszakai járatok, két időpont van és kész, és még a bérlet sem jó rá, külön jegyet kell venni, és van kb. 3 útvonal, amin jár, ha jól emlékszem. Szóval nem úgy megy, mint mondjuk Budapesten, ott jóval könnyebb volt éjjel közlekednem.
Persze ott a taxi is, de amikor én úgy megyek el este, hogy összesen szánok 2000 forintot a mókára, akkor nekem abba a taxi már nem fér bele, és sajnos így is örülök, ha egy hónapban egyszer eljutok szórakozni, mert többre nincs pénzem.
Más kérdés, hogy én azért nem lakom annyira rossz környéken. Ha én is ott laknék a Ledina felé, vagy Fehérhegyen pláne, amik nem arról híresek, hogy biztonságosak lennének, akkor inkább megbeszélném, hogy ottalszom valakinél a társaságból, és akkor nem kell egyedül hazacsászkálni.
kislányok! ha csoportos cigánytámadás van, akkor értelmét veszti még a rakétavető is, mert előbb csavarják ki a kezedet mintsem bármit előránts a zsebedből. sajnos. és szégyen gyalázat, h itt tart ez az ország, h az ilyen retkeket nem lehet egy mozdulattal agyonlőni mint ahogy az oly demokratikus és dicsőített ámerikában.
és szégyen, hogy nem először történik ilyen felháborító és brutális gyilkosság a halálbüntetés beszüntetése óta, mégsem tesz semmi olyat az állam, amivel kellő elrettentő erőt prezentálna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!