Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nők/lányok ti nem féltek...

Nők/lányok ti nem féltek éjszaka/sötétben egyedül?

Figyelt kérdés

Munkából hazafelé vagy akárhonnan? Vagy hajnalban? Hordasz valamit magaddal, ami megvédene?

Híradóban volt most, hogy szervezzünk be barátokat, családtagot, de aki dolgozik? nem várhatom el, hogy kísérgessenek :( már én is félek...

2012. júl. 17. 18:42
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
35%

" buszon én ia söför közelébe ülök.én is félek,de ha a lakásban éjjel egyedül vagyok akkor is."

Tehát éjjel amikor egyedül vagy otthon, akkor is a sofőr közelébe ülsz?:D

2012. júl. 17. 18:58
 12/38 A kérdező kommentje:

Én sem akartam testőrt fogadni épp ezért kérdezem, hogy ti hogyan "védekeztek" ilyen dolgok ellen. Nem egyszer volt, hogy beszóltak és beszélgetni akartak velem persze ez nem azt jelenti, hogy megakarnak ölni, de jobb félni mint megijedni, és szörnyű belegondolni, hogy ez velem illetve családommal, ismerőseimmel is megtörténhet, nem szeretném átélni ezért szeretnék tippeket, hogyan kell kezelni ezeket a dolgokat...

köszönöm a válaszokat.

2012. júl. 17. 18:59
 13/38 anonim ***** válasza:
Nekem volt, hogy este fél 10-ig volt órám, utána tudtam csak az albérletbe menni busszal. Úgy védtem ki, h nem jártam be órára többet:D:D Na jó, komolyan. Félni csak egy kicsit szoktam, nem szoktam azon gondolkozni, h megtámadnak stb, próbálok kivilágított helyen emnni és amúgy is olyan gyorsan sétálok, hogy múltkor nappal egyik ismerősöm sem tudott utolérni, másnap mondta csak:P
2012. júl. 17. 19:02
 14/38 anonim ***** válasza:

éjjel egyedül hazafele ne ismerkedj! az egyik aki rámtámadt így kezdte hogy kedveskedett aztán "bedurvult" egy kivilágítatlan helyre érve.

ez a legnagyobb hiba amit el lehet követni!

meg sem kell hallani a szövegelést, azonnal sietősre kell váltani!

vissza sem kell válaszolni! rafináltak ám ezek

2012. júl. 17. 19:02
 15/38 anonim válasza:

Szoktam egyedül lenni este a lányaimmal otthon, de nem igazán félek..

VISZONT a lányomért mindig megyek, egyedül el sem indulna sehova , mert nagyon fél.. :-) :-( Meg is értem Őt !

2012. júl. 17. 19:03
 16/38 anonim ***** válasza:
91%

Én nem félek.

1. Késő este sosem mászkálok egyedül. Ha este 10-kor végzem,akkor vagy elém jön a párom, vagy a többi kollégámmal együtt megyek a buszmegállóba..Hazafelé sosem megyek kihalt úton. Inkább kerülővel,de ott ég bőven mászkálnak hazafelé emberek.

2. Lassan 10 éve önvédelmet tanulok,így meg is tudom magam védeni a ha kell. Természetesen a leghatásosabb védekezés a futás, így igyekszem nem tűsarkúban,miniszoknyában flangálni éjszaka kelős közepén.

3. Annyi eszem meg van,hogy annyira sem állok meg egy idegennek,hogy tűzet adjak neki, nem hogy elsétálok vele az utcasarokig.

Egyébként nagyon sokszor mondja az edzőm,(aki rendőr)hogy éjszaka mire kell figyelni,mit ne csináljunk,mert ettől leszünk sebezhetőek

pl:- ne hallgass zenét,ha egyedül vagy,mert nem hallod meg ha követnek.

- sose menj a fal mellett, ha vannak kapuk,mert bárki,bármikor beránthat. Késő este inkább a faltól távolabb kell menni,mert így könnyebben észleled a bajt.

- Minden eszköz ami nálad van,használható védőeszköznek. Egy esernyő vagy kulcscsomó vagy akár a tűsarkú cipőd.

- Ha megtámadnak,mert sikoltozni. A legtöbb támadó ettől megijed, és elszalad inkább.

- Sose állj meg,ha megszólítanak.

Vannak lehetőségek amivel ideiglenesen le tudod állítani a támadódat,és annyi időt nyersz,hogy elszaladj.. Ehhez még fekete övesnek sem kell lenned.

PL:

Ha megtámadnának:

- kapd el az ujjait és teljes erőből próbáld szét feszíteni őket..Mintha el akarnád törni.Borzalmasan fáj,és akár el is tudod törni.(csak próbáld ki,és magadnak is fáj,pedig alig húzod szét őket. A legjobb ha a mutató és kisujjat akarod szétfeszíteni.

- Ha kezedben van a kulcsot akkor teljes erőből döfj bele a hónaljába. Ott nagyon érzékeny mindenki,és annyira tud fájni,hogy a támadó egy kis időre össze is görnyed.Akár teljes erőből bele is csíphetsz.

- Az ember orra is igen érzékeny.Ahogyan a gége is. Elég csak odaütni,és már tudsz is szaladni.

Vagy ott van vádli. Nagyon tud fájni,szinte összerogy az ember, ha cipődet keményen végig húzod..Szinte le húzod a bőrt róla.

Szóval késő este, ébernek kell lenni, nem egyedül mászkálni.

38/N

2012. júl. 17. 19:09
 17/38 anonim ***** válasza:
34%
Igazából számomra sem világos, hogy hogyan mászkálnak lányok/fiatal nők egyedül éjjelente... ez annyira képtelenség és eszementség számomra, mert engem úgy neveltek fel, hogy soha ne menjek sötétedés után egyedül, amikor pedig lett autónk, m indig haza kellett szólnom és eljött értem apukám még 20 évesen is. És szerintem ez a természetes, mert igen, ilyen eset bárkivel, bárhol megtörténhet. Ha nem is ölnek meg, de nemi erőszak nagyon sokszor történik, többször, mint amit ennyire felkap a média... Ha nekem lesz lányom én is így fogom nevelni, tanítani, hogy soha ne menjen késő este sehová sem egyedül.
2012. júl. 17. 19:12
 18/38 anonim ***** válasza:
19:12 És buli után hogy menjünk haza, ha enm egyedül? Mikro pl. a barátnőinkkel megyünk szórakozni és nem jön pasi velünk? Csak egyedül. Taxi 2-3 ezer, nem mindnekinek van rá pénze, főleg nem ilyen dolgokra. Marad a gyalogolás, mivel én másik városba tanulok, mint ahol szüleim laknak, szóval nem szólhatok senkinek haza.
2012. júl. 17. 19:15
 19/38 anonim ***** válasza:
36%

ma 19:15

Ez csak kifogás,hogy nincs más lehetőség.

Akkor tessék taxiba ülni 3-4 lány,és elosztani a taxi árát. Inkább fizetek 1000-2000 forintot, minthogy bemondják a híradóba hogy "Tegnap este a 23 éves K.Mónikát brutálisan megerőszakolták, meggyilkolták.A holtestét a munkába igyekvő emberek találták meg."

2012. júl. 17. 19:21
 20/38 A kérdező kommentje:

17# fél 5re kell mennem dolgozni, sajnos nem mindenki teheti meg, hogy válogasson a munkák közt mert nekem túl korán van...

egyébként meg tényleg fiatal nő miért ne mehetne bulizni? Hogy menjen haza repüljön? Nekem nem volt apukám aki értem jöjjön......

2012. júl. 17. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!