Miért nem szeretnek a fiatalok rendesen, a teljes nevükön bemutatkozni?
Figyelt kérdés
Huszonéves vagyok, de azt látom, hogy a tinédzserek és kb. úgy 35-ig úgy mutatkoznak be leginkább, hogy csak a becenevüket mondják. Pl. Timi vagyok. Pedig ezt nagyon nem illik. A facebook-ról nem is beszélve. Nyilván azért terjedt el ezt a Nyuszika Vok Tsőő -féle betegség, mert a delikvens élőben is úgy mutatkozna be, hogy ő Nyuszika, aztán cső, mindenki mehet a fenébe. Az igazi neve meg rejtély marad.
A fiatalokat senki nem tanította meg arra, hogy bemutatkozásnál azt mondjuk, hogy Kis Tímea vagyok? Nem Nyuszika, és nem is Timi.
Ti hogy vagytok ezzel?
2012. júl. 16. 02:03
11/12 ava87 válasza:
Inkább arról lehet szó, hogy egymásnak tényleg így mutatkoznak be, ezt szokják meg, ezért megszokásból a felnőtteknek is így mondják. Hiszen a gyerekek, kamaszok nem várják egymástól, hogy teljes nevet mondjon a másik, ha mondjuk egy buliban vagy parkban bandázáskor találkoznak egymással, elég nekik a keresztnév vagy becenév, hiszen úgyis azt használják. Ezzel nem is lenne baj. A baj tényleg az, hogy felnőtteknek is így mutatkoznak be, egyszerűen sokan nem tudják, hogy mi milyen szituációban fogadható el, és milyenben nem. Valószínű, hogy el lett nekik mondva, hogy teljes névvel illik bemutatkozni (nem biztos, hogy pont a szülő mondta nekik, mert tényleg sokszor nem is foglalkoznak ezzel sajnos, de akár tanár, vagy hasonló felnőtt), csak hát nem lehet mindig a sarkukban valaki. De idővel biztos megtanulják, ha majd mondjuk dolgozni kezdenek, vagy egyetemre járnak, vagy ügyeket intéznek, amikor annak eljön az ideje, mert akkor nyilván rájönnek, hogy senki nem veszi komolyan azt, aki már azzal indít, hogy "Mucus vagyok".
12/12 nancika válasza:
Ha a sajat korosztalyukkal vannak termeszetes hogy lazabban elengedettebben becenevet mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!