A rockerek miért növesztik hosszúra a hajukat?
1. Mi mögöttes tartalma?
2. Miért vannak ellenzői (ha fiúkról van szó)?
3. Sokan a 90-es években miért vágták le?
A legeslegalapvetőbb dolog az, hogy konvencionálisan a modern, "civilizált", nyugati férfi (főleg az értelmiségibbek felé közeledve) megszokottan rövid hajat viselt. Amikor a rock stílus kialakult, akkor a lázadást, a rendszer alóli mentességüket, kitűnési, a máshova tartozási vágyat akarták kifejezni. Sokakat valóban meg is botránkoztatott az ilyen "polgárpukkasztó" frizura. (Édesanyám mesélte, hogy a tanáraik okították őket, hogy ne hallgassanak Beatles-t, mert azok "hosszú hajú fiúk". Ez volt az érv :D. Pedig azok nem is túlzottan hosszú hajúak ha belegondolsz.)
Azóta pedig stílusjegy lett. Ha valaki ki akarja fejezni, hogy ezt a stílust követi, akkor egyértelműbbé teheti ezzel. De a mai modern metálnak annyi irányzata van, hogy ezt már nem lehet általánosításként rájuk mondani.
Eredetileg a haj szimbolizálta a lázadáshoz szükséges erőt, de gyakorlatilag azért növesztjük meg a hajunkat, mert ez így "szokás", ezzel is kifejezzük, hogy rockzenét szeretünk.
A sorból kilógókat mindig ellenezték.
A rockzene a 80-as években a világ legkedveltebb zenéje volt. A 90-es évekre ez véget ért, így aki csak "divatból" volt rocker, áttért egy másik műfajra, a haját pedig levágatta.
1.mögöttes tartalomról nem tuok bazzeg
2.speciel kisfiam nekem nemhogy ellenzik hanem még segittenek is hogy hosszú lósörényem legyen
3.passz
"A legeslegalapvetőbb dolog az, hogy konvencionálisan a modern, "civilizált", nyugati férfi (főleg az értelmiségibbek felé közeledve) megszokottan rövid hajat viselt. "
Szerintem ennek az is az oka, hogy sokkal egyszerűbb kezelni. Nekem eszembe se jutna és jutott soha megnöveszteni, de nem sznobságból, hanem azért, mert így tokkal-vonóval 5 perc egy hajmosás, nem 50, mint a nővéremnek:D
"A rockzene a 80-as években a világ legkedveltebb zenéje volt."
Miért most nem az? Ne már!:D
http://www.youtube.com/watch?v=SRwrg0db_zY
ÉLJEN A ROCK!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!