Már nem élvezem a nyarat a hőség miatt. Ezekután minden nyár ilyen lesz?
A globális felmelegedés miatt állítólag ilyen, nagyon szélsőséges időjárás lesz. Télen nagyon hideg, nyáron nagyon meleg.:(
Régen télen minden pillanatban a nyarat vártam, annyira utálom a hideget. Viszont az utóbbi két-három évben megváltozott a véleményem. Télen egy percig sem vágyódok a nyár után. Egyszerűen nem lehet elviselni. Ahogy írtad. Se itthon, se valahova elmenve nem lehet kibírni. Totál unom már én is az itthonlétet, de ilyen melegben viszont menni sincs kedvem sehova.:(((
Kezdek télpárti lenni. Pedig ezt sosem gondoltam volna magamról.
Nem tudom, miről beszéltek, nagyszüleim is meséltek ilyen meleg nyarakról, szüleim is, én is emlékszem ilyenekre (27 éves vagyok).
Semmi szélsőséges nincs ebben.
Inkább a telek voltak hidegebbek, az elmúlt tél kifejezetten enyhe volt, de ez sem jelent semmit, nem egyforma mindig az időjárás.
Teljesen normális úgy, ahogy van, nem kell mindenbe mindent belemagyarázni. A Földnek vannak olyan ciklusai, amik nem egy évre vonatkoznak, hanem ennél hosszabbak. Ld. jégkorszak, stb.
Ez a "globális felmelegedés" is egy ciklus része lehet, valóban kicsit melegszik az átlag(!)hőmérséklet, de ez független attól, hogy most több napig van esetleg nagyon meleg nyáron. A kettő nem ugyanaz.
Szerintem is ez a globális felmelegedés miatt van. Én azt hallottam hogy el fognak tünni az áltmeneti évszakok (tavasz, ősz) és csak a nagyon forró nyár, és nagyon hideg tél marad :(
De ami most van az biztosan globális felmelegedés (és ez nem csak az én véleményem, rengeteg embertől hallottam, köztük a föci tanáromtól is)
Persze, hogy régen is voltak nagyon melegek nyaranta, de 37-38 fokok nem voltak. Nem arról van szó, hogy 30 fok fölé ment a hőmérséklet, mert ez persze, hogy alap nyáron, hanem, hogy a negyvenet közelíti.
20-30 évvel ezelőtt nem kúszott a negyven közelébe.
Mire tél lesz, el is felejted, hogy ENNYIRE meleg volt. Én emlékszem, 2007 nyara volt ilyen gebesztően meleg. Azt nagyon megjegyeztem, mert akkor voltam terhes, hát szenvedtem akkor rendesen. De tavaly nyáron is meleg volt, arra is emlékszem, mert akkor tárgyaltuk meg egy barátnőmmel, hogy az semmit nem ér, ha a lepedőt betesszük a mélyhűtőbe egész napra, úgyis felmelegszik három másodperc után, és persze mély átéléssel szenvedtünk egymásnak telefonon :D
Anyukámtól kérdeztem múltkor, hogy amikor én gyerek voltam, hogyhogy nem volt ennyire meleg, erre azt mondta, akkor is volt ilyen, csak gyerekként nem tűnt fel. A majdnem ötéves fiamnak sem tűnik fel, ő épp úgy rohangászik ebben a pusztulat kánikulában, mint máskor.
Szóval szerintem semmi különleges nincs abban, hogy most meleg van, nyáron mi más legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!