lehet kapni léghűtőt (egy tartályba teszel jeget és azon át fújja a levegőt a szobában), úgy vettem észre hogy a toronyventillátor sokkal jobb a simánál mintha le is hűtené a levegőt, vagy ha kertes házban laksz és van kutatok onnan egy csővezetéken át be lehet vezetni a föld alatt levegőt egy elszívóventillátorral
2012. júl. 4. 16:29
3/10 anonim válasza:
Ebben a napok óta tartó kánikulában már semmi nem segít, 32-33 fok van a szobában, úgy hogy reggel óra redőny lehúzva, ablak becsukva.
Viráglocsolóval locsolgatom magam és a ventillátor elé állok, ilyenkor jól lehűt.
2012. júl. 4. 16:37
4/10 anonim válasza:
1.Tussolás naponta többször.
2. Reggel szellőztetsz,napközbe becsuksz mindent,esetleg egy kis ventivel kevered a levegőt frissen tusolt habtestedre.
3. A szobádban egy barkasz (tgk) hűtőn keresztül a kinti fúrt kút vizét(+10C°) keringeted át amit a saját ventijével átfújatsz((220V ruszki szivattyú,+12V ventillátor) és így hűtőd a lakást,bár nem túl hatékony.
Vizes lepedőt terítettünk az egyik ajtóra, picit az is mintha hűtene, hideg sör, napi többszöri tusolás. Valahol még azt olvastam, hogy egy üvegbe ha fagyasztok vizet és leteszem valahova a szobában, jobb lesz tőle...kipróbáltam-semmi. :S Locsoljuk a ház előtt a járdát (az ablak alatt) Hirtelen ennyi.:)
2012. júl. 4. 21:55
6/10 anonim válasza:
azt vettem észre, h ilyen bazi melegben nem érdemes a lakást hűteni, inkább saját magunkat kell :D
vizes kendő a testre, és oszlopventilátor
2012. júl. 5. 00:49
7/10 anonim válasza:
Nem szabad alkoholt inni, mert melegít...
2012. júl. 5. 05:59
8/10 anonim válasza:
"Valahol még azt olvastam, hogy egy üvegbe ha fagyasztok vizet és leteszem valahova a szobában, jobb lesz tőle...kipróbáltam-semmi. :S"
Mily meglepő... mit gondolsz, a légkondi a semmire veszi fel azt a több kilowatt áramot? Ha hőpumpával akarsz hűteni egy szobát, akkor a hűtőszekrény pár száz wattos teljesítménye édeskeveset ér. És mivel az a hőt is befelé adja le, ezért ez a megoldás inkább fűti a lakást, mint hűti.
2012. júl. 5. 06:45
9/10 anonim válasza:
Ezek közül egyik sem eredményes. Csak a klíma....
2012. júl. 5. 14:49
10/10 anonim válasza:
a párologtatás rengeteg hőt von el.a testünk is így hűti magát izzadság útján,és igen,hatékony.Minél nagyobb vizes felületet tudunk létrehozni a szobában,annál hatékonyabban tudunk vizet párologtatni,hőt vonni el a környezettől.Vizes lepedőkkel nyílászárókat takarni,álló szoba teregetőre vizes lepedőt teríteni,napjában többször vizezni,és igen,működik
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!