Van itt olyan aki képtelen tolerálni a fogyatékos embereket?
Csak sajnálni tudom, aki így gondolkodik. Nem ők tehetnek róla, hogy így születtek de nekik is vannak érzéseik ők is emberek. Aki ezért nem tekinti őket semmibe az ugyanúgy nem ember. Az empátia is hozzátartozik az emberségességhez ez is megkülönböztet minket az állatvilágtól. Mellesleg az ilyen emberek mellett megtanulhatsz sok mindent, fejlődhet a szociális érzéked, a türelmed, stb.
Engem sokkal jobban zavarnak az erkölcsi "hulladékok".
Sajnálom, hogy valakinek ilyen szinten nincs fogalma arról, hogy nem ők tehetnek az állapotukról. Sajnálom, hogy valaki ilyen szintem képtelen az együttérzésre, ennyire korlátolt, és sekélyes gondolkodású.
A testi fogyatékosok, a szememben az emberi erő és akarat mintapéldái. A szellemi fogyatékosok viszont azok, akik a legtisztább, legőszintébb szeretetet képesek adni, amire ember képes lehet: feltételek nélkül.
Akit én ismerek, ő egy csupa szív, kedves lány. Zárkózott a kívülállók felé, de, akinek megnyílik, az olyasmit lát, amit korábban sosem. Sajnos az anyja nem fogja fel, hogy beteg, sosem vitte a megfelelő kezelésekre, vagy közösségekbe, amik segítségével viszonylag normális élete lehetne, és ez a legnagyobb hiba, amit csak el lehet követni. Bár már messze lakok tőle, a lánnyal máig tartjuk a kapcsolatot, és valahányszor hazamegyek, nem maradhat ki, hogy ne nézzek be hozzá :)
Én úgy vagyok vele, hogy félek tőlük így hát inkább nekik kell tolerálni engem:D
Egyébként meg nincs bajom velük, ha én az lennék akkor inkább halált választanék, mert a józan gondolkodás az élet alapja. Azért meg nem akarok élni, hogy ne tudjak semmiről.. csak vezessenek engem mások. Szval inkább ne szenvedjenek. És ezt nem rosszból mondom.. hanem így gondolom. Amugyis egyéntől függ, hogy ki hisz a halál utáni életbe.. aki hisz ebbe az persze h másvilágba küldené ahol talán jobb sorsuk lenne szegény embereknek.
Sajnos már találkoztam ilyennel, az életben is, és itt is. Nem értik meg, hogy velük is történhet bármi, és ők is válhatnak fogyatékossá. Akármelyik kategóriába bekerülhetnek, kivéve az autizmust.
Az értelem elvesztésétől én is tartok, de szerintem, ha megtörténne, akkor már nem bánkódnék miatta, mert nem fognám fel, hogy mit vesztettem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!