Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki képtelen...

Van itt olyan aki képtelen tolerálni a fogyatékos embereket?

Figyelt kérdés
Elitéli, nem tud rájuk emberként tekinteni, úgy gondolja hogy nem kéne élniük, mert genetikai hulladékok?
2012. júl. 7. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak sajnálni tudom, aki így gondolkodik. Nem ők tehetnek róla, hogy így születtek de nekik is vannak érzéseik ők is emberek. Aki ezért nem tekinti őket semmibe az ugyanúgy nem ember. Az empátia is hozzátartozik az emberségességhez ez is megkülönböztet minket az állatvilágtól. Mellesleg az ilyen emberek mellett megtanulhatsz sok mindent, fejlődhet a szociális érzéked, a türelmed, stb.

Engem sokkal jobban zavarnak az erkölcsi "hulladékok".

2012. júl. 7. 14:48
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sok ilyen embert ismerek.. Én is ilyen voltam.. De aztán csak arra jutottam h csak a szülés jogát kéne elvenni az ilyen emberektől..Soha nem fogtam fel, hogy akiknek szellemileg vagy testileg van bajuk miért akarnak egy szenvedésre született új életet világrahozni.
2012. júl. 7. 14:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy valakinek ilyen szinten nincs fogalma arról, hogy nem ők tehetnek az állapotukról. Sajnálom, hogy valaki ilyen szintem képtelen az együttérzésre, ennyire korlátolt, és sekélyes gondolkodású.

A testi fogyatékosok, a szememben az emberi erő és akarat mintapéldái. A szellemi fogyatékosok viszont azok, akik a legtisztább, legőszintébb szeretetet képesek adni, amire ember képes lehet: feltételek nélkül.

Akit én ismerek, ő egy csupa szív, kedves lány. Zárkózott a kívülállók felé, de, akinek megnyílik, az olyasmit lát, amit korábban sosem. Sajnos az anyja nem fogja fel, hogy beteg, sosem vitte a megfelelő kezelésekre, vagy közösségekbe, amik segítségével viszonylag normális élete lehetne, és ez a legnagyobb hiba, amit csak el lehet követni. Bár már messze lakok tőle, a lánnyal máig tartjuk a kapcsolatot, és valahányszor hazamegyek, nem maradhat ki, hogy ne nézzek be hozzá :)

2012. júl. 7. 15:10
 4/7 anonim válasza:
100%

Én úgy vagyok vele, hogy félek tőlük így hát inkább nekik kell tolerálni engem:D

Egyébként meg nincs bajom velük, ha én az lennék akkor inkább halált választanék, mert a józan gondolkodás az élet alapja. Azért meg nem akarok élni, hogy ne tudjak semmiről.. csak vezessenek engem mások. Szval inkább ne szenvedjenek. És ezt nem rosszból mondom.. hanem így gondolom. Amugyis egyéntől függ, hogy ki hisz a halál utáni életbe.. aki hisz ebbe az persze h másvilágba küldené ahol talán jobb sorsuk lenne szegény embereknek.

2012. júl. 7. 15:12
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos már találkoztam ilyennel, az életben is, és itt is. Nem értik meg, hogy velük is történhet bármi, és ők is válhatnak fogyatékossá. Akármelyik kategóriába bekerülhetnek, kivéve az autizmust.

Az értelem elvesztésétől én is tartok, de szerintem, ha megtörténne, akkor már nem bánkódnék miatta, mert nem fognám fel, hogy mit vesztettem el.

2012. júl. 7. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Én a testi fogyatékosokat el tudom fogadni pl. egy kerekesszékes embert sokan közülük képesek a kiemelkedő teljesítményekre mint pl. a paraolimpikonok. Sőt még egy olyat is akinek se keze, se lába mégis teljes értékű életet él mint pl. az ausztrál Nick Vujicic. De sajnos az értelmi fogyatékosokat én ki nem állhatom. A "A szellemi fogyatékosok viszont azok, akik a legtisztább, legőszintébb szeretetet képesek adni, amire ember képes lehet: feltételek nélkül." mézes-mázos kommentet közlő pedig szerintem még soha nem találkozott igazi szellemi fogyatékossal. A mi egyházközségünkben egyszer megjelent egy szellemi fogyatékos 24 éves fiú, és már az elején megmondta, hogy őt nem érdekli a kereszténység csak "barátokat meg barátnőt jött szerezni", jött nekünk a hülye szövegeivel, hogy szerinte a buddhizmus sokkal jobb vallás meg egyszer egy másik csoportban hittan részeként az emberekről volt szó és a hitoktató és a jelenlévő 16-20 éves középiskolás, főiskolás fiatalok előtt nagypofájúan kijelentette, hogy ő "az emberek 80%-át legszívesebben kiírtaná" meg izgett-mozgott a hittanok alatt, egyszerűen képtelen volt egy helyben nyugodtan ülni mert ami az ő önös céljaival nem egyezett az már nem is érdekelte. Meg próbált pl. "udvarolni" az egyik körünkben lévő lánynak, de az minden volt csak nem udvarlás inkább zaklatás. Humora persze nem volt és még sorolhatnám sokáig a hülyeségeit amit el kellett viselnie a közösségnek. De egy más tanulmányban is olvastam, hogy a szellemi fogyatékos embereknél, sajnos az általános viselkedési és magatartási normákkal is gond szokott lenni és ha pont ezen okok miatt nem képesek sokan tolerálni őket az véleményem szerint teljesen érthető...
2012. aug. 13. 10:40
 7/7 bogsoy válasza:
Ingyenèlők. Règen ledobálták a taigetosz hegyrol a fogyatèkosokat. Amugy amig az annya hasába van akkor meglehet tudni hogy fogyatèkos lesz.e kètszer annyi pènzt kapnak az egèszsègesek azokmeg szegènyek. A mi adónk megy rá.állam bácsi tartsa el. Azt üzennèm annak aki azt mondja hogy ugyanolyan emberek.mint.mi hogy munkára kèptelenek. Igyis èpp elèg.eltartani az oregeket vagy a nemdogozòkat. Vagy a mozgássèrülteket. Szerintem az az ember akit tolószèkben tolnak nyáladzik fura fejeket vág magátol èlwtkèptelen pelenkázni kell vagy csak gèpek tartsák èletbe annak nem èlet az.semmi èrtelme inkább lehetne adókedvezmèny .szerintem aki megtudja hogy beteg lesz a gyereke jobb ha elveteti.aki beadja intèzetbe az csak nekünk árt vele aki megtartja magának is árt meg a gyereknek is hisz megbámulják majd.meghát duplapènzt. Sőtt az egèszsèges gyerek sínyli ezt meg a legjobban a családba háttèrbekerûl.nemkap annyi figyelmet vagy beteggyerekmellè nemèrdemes egèszsègeset .nem tudom minekmentik meg az orvosok azÈLETKÈPTELENEKET nem èlet aki csak gèpektartanak èletben
2016. jún. 20. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!