Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a jövője az internetfüggő...

Mi a jövője az internetfüggő kamaszoknak?

Figyelt kérdés
Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy a fejlett országokban a kamaszoknak legalább 1/3 része internetfüggőségben szenved. Rémisztő, hogy milyen sokat ülnek a számítógép előtt a fiatalok, de amikor kimozdulnak, akkor is ott van a kezükben a telefon, amin tudnak netezni. Nem egyszer láttam már baráti társasákokat, akik nem is egymással foglalkoztak, hanem a mobiljukat nyomkodták. Mi lesz ennek a vége? Mi lesz ezekkel a fiatalokkal a jövőben?

2012. júl. 7. 02:22
 1/5 anonim válasza:
89%
igazad van, viszont a maradéknak egy része meg menőcsaj, menőcsávó vagyok függőségben szenved, ami abban merül ki, hogy dugatják magukat, isznak, drogoznak. nem is azért (vagy nem csak) mert jól esik nekik, hanem mert ettől lesznek rajok. és ezek a selejtek sokkal kevesebbre fogják vinni, mint az internettfüggők, kockák. abból talán még tanulhatnak is valamit, ha nem csak Facebookoznak állandóan:D.
2012. júl. 7. 02:54
 2/5 anonim ***** válasza:

Rám egyszer egy rámfogta, hogy internetfüggő vagyok, egy órát erről tartott kb, hogy én milyen hajléktalan leszek.

Ma abból élek, amit a neten megtanultam és a fizetésének a sokszorosát keresem vele...

2012. júl. 7. 05:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is internetfüggő kamasz voltam és bár már 24 vagyok, a mai napig visszatér ez a függőség, amikor is nagyon nehéz elszakadnom a géptől. Viszont, ha nincs gép a közelemben, vígan elvagyok és nem remegek, ha nem gépezhetek.:)

Én főiskolát végeztem (a szakdolgozatomat az internetfüggőségről írtam és egy 4-est, meg egy 5-öst kaptam rá, úgyhogy már előnyöm is származott ebből), most pedig Svédországba készülök a párommal. Bár nem vittem még sokra az életben, de igyekszem. Mivel nem kaptam munkát itthon, ezért muszáj valamerre lépni.

Szóval szerintem ez olyan dolog, ami kamaszkorban azért van, mert kell valami, ami lefoglalja és ebben éli ki magát. Viszont, ha kikerül a való életbe, akkor úgyis háttérbe szorul és rájön, hogy nem a facebook az élet értelme.:) Persze vannak itt is kivételek, de nem az a jellemző, hogy belerokkannak a fiatalok. Azért azon én is elszomorodom, mikor eszembe jut, hogy én 10, de még talán 14 évesen is fára másztam és mezítláb szaladgáltam a fűben (pedig nem falun laktunk), viszont a ma ennyi idős gyerekeknek már teljesen máson jár az eszük (tisztelet a kivételnek), ezzel pedig megrövidítik a gyerekkorukat, ami szerintem óriási hiba. Én csak azt remélem, hogy nekem majd sikerül az én gyerekemet minél tovább gyereknek tartani (persze ésszerű határokon belül).:)

2012. júl. 7. 10:19
 4/5 anonim ***** válasza:
73%
A függőség azonnal elmúlik, ha anya-apa nem pénzeli őket és dolgozni kell.
2012. júl. 7. 11:31
 5/5 anonim válasza:

én is a második hozzászólóval értek egyet!

az, hogy amikor kimennek és telóznak miközben egymással vannak a barátok sztem semmi gond nincs vele, hiszen olyan kicsi az a kijelző, hogy "alig" szemrontó, meghát úgysem kell, meg nem is nézik olyan közelről! És legalább SZABADLEVEGŐN VANNAK!!!

2012. júl. 7. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!