Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a kulonbség a szerelem és...

Mi a kulonbség a szerelem és a szeretet kozott?

Figyelt kérdés

2012. júl. 5. 21:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Na erre kíváncsi vagyok! Én nem mertem ezt megkérdezni, mert csak felbosszantanak! :) Igyekszem visszafogni magam! :)
2012. júl. 5. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Szeretni sok mindenkit lehet és kell: szülő, testvér, gyerek, barát, rokon, stb. A szerelem ennél bizonyos szempontból több, kapcsolódik hozzá vágy is, a közeledben akarod tudni, a lehető legközelebb testileg és lelkileg is. Ugyanakkor a szerelem édeskevés egy kapcsolathoz, mert múlékony. Az én nézetemben a szerelem csak 1-1 pillanat, és szerintem aki azt mondja, hogy még mindig szerelmes x év után is megszakítás nélkül, az szépít, hazudik, vagy gőze sincs róla, mi a szerelem.

Csak egyetlen egy pillanat. Most ebben a pillanatban nem vagyok szerelmes, wc-n ülve sem, utazás közben sem. Amikor azonban kettesben, meghitt hangulatban vagyok a párommal, akkor már lehetek. Szerintem a szerelem nem egy állandó érzés, nem egy állapot, hanem egy fellángolás. A szeretet viszont stabilabb, mélyebb (mert a szerelem sokszor vak, a szeretet józanabb dolog, épp ezért mélyebb is), hosszadalmas érzelem, és érzed a családod, barátaid, állataid iránt is.

De ez csak az én véleményem, más gondolhatja másképp :)

2012. júl. 5. 21:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerelem: nagy lángolással kezdődik, majd idővel mély szeretetté csitul, de kis szerelem mindig ott fog parázslani a háttérben, és a legfontosabb férfi és nő egymás számára két ember, nem csak egy fontos személy, remélem érted a különbséget.

Szeretet: ezt bárki iránt érezheted szinte, nem olyan mélyen gyökerező, mint a szerelemből fakadó meghitt szeretet, az valahogy közelebb "löki" egymáshoz a két embert, és olyan szeretet éreznek, amit más iránt sosem.

2012. júl. 5. 21:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha voltál szerelmes, akkor tudod. :)
2012. júl. 5. 21:47
 5/7 anonim ***** válasza:
8%
Kérdezz meg egy fiút, ezzel mind tisztában vagyunk. A lányok viszont szeretik keverni a két fogalmat:D
2012. júl. 5. 21:53
 6/7 anonim ***** válasza:
67%

a szeretet önzetlen és bárkire, bármire (pl állat) irányulhat.

A szerelem a szereteten túl bizonyos mértékű függeni akarást, birtoklási vágyat és szexuális vágyat is magába foglal. A szerelem tárgyát az ember felruházza magasztos tulajdonságokkal és hasonló kémiai reakció játszódik le az agyban, mint a drogfogyasztás során.

2012. júl. 5. 22:08
 7/7 anonim ***** válasza:
74%

Könnyebb leírni mi nem szerelem. A rózsaszín köd nem szerelem. A szeretet nem szerelem. A kapcsolatfüggés nem szerelem. A barátság nem szerelem.

Nem hiszem, hogy jól meg lehetne fogalmazni. De abban biztos vagyok, hogy egy megfelelő társsal, ha az ember tesz a kapcsolatért, akkor nem múlik el.

(#2 (és azt hiszem közöm van a kérdés kiírásához... :))

2012. júl. 5. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!