Miért mondják azt, hogy rossz a világ, sőt, egyre rosszabb lesz? Nem értem!
Hiszen egyre fejlettebb az orvostudomány, egyre több mindent tudnunk meg a világból, javul és gyorsul a közlekedés, fejlődik a technika (jobb kocsi, laptop, telefon), minden fejlődik, elérhetőbb, könnyebb lesz hétköznapi szinten. Gondolok itt arra is, hogy manapság az egyszerű hétköznapi embernek is adottak olyan körülmények, amik régen csak a gazdagok tehettek meg.
Akkor mondják, hogy nagy a bűnözés. De régen is voltak lopások, gyilkosságok! Mondják, hogy nem lehet megbízni senkiben...OK. Ezt elfogadom, de nem hiszem, hogy a régi világ emberei is olyan szentek lettek volna!
A mai világban még azt szeretem, hogy főleg a városokban és a nagyvárosokban már nem annyira figyelnek a társadalmi elvárásokra (pl. minden nőnek kötelező férjhez menni és gyereket szülni), és nincsen pletyka, tehát szabadabb életet lehet élni.
Sokkal nyitottabb lett a világ! Megvan a választásom ahhoz, milyen szakmát válasszak, kimehetek vele külföldre (ha szerencsém van), láthatok világot, és nem egy lovaskocsival kell a macskaköves úton óra hosszakig sínylődnöm!
Manapság egy nőnek is lehet karrierje és élhet viszonylag szabad életet. És ez nagyon tetszik *.*
Abban egyetértek, hogy az ember mindig is csak egy pici porszem marad a világban, manipulálnak minket a reklámokkal meg a "jóslásokkal", és hogy mindig kiszolgáltatott helyzetben leszünk a kormánynak, a nagyhatalmaknak, a bankoknak és a multiknak. De régen meg a földesuraknak voltál kiszolgáltatva meg az egyháznak. Sokkal jobb volt? Még csak el sem költözhettél...
Vélemények? Vagy nagyon optimista vagyok? :D Végülis, jobb, mintha elkeseredett volnék :D
17/L
Szetintem igaz. Ez a vilag egyre rosszabb lesz. De az embereket nem erdekli. Ha nem teszunk valamit akk kaosz lesz a vege. Hogy miert?:
-Az ember oli a masikat csak azert mert mas szinu, mas nemzetisegu es vallasu.
-Az emberek nagy reszenek nincs felelossegtudatuk. Tehat lattam olyat hogy 5 gyerekuk van, sirnak az allamnak hogy nincs penzuk, de mar uton van a hatodik gyermek.
-Nem kepesek elsobseget allitani ember es allat kozott. Az allatoknak akarmilyen draga mutetet elvegeznek ingyen. Oke, en is szeretem az allatokat, de azert tulzasnak tartom, hogy minden allaton segitenek, az embert meg kilokik ha nem fizet.
-Az ember tonkreteszi magat. Most ide ertem a cigit,alkoholt,drogot, pedig siman meg lehet elni nelkule is.
-Nem csak magat, az elohelyet is. Szemetel, mert hat mas is szemetel.
Ez a vilag lehetne egy jobb hely, ha az emberekbe lenne felelossegtudat es osszetartas.
A kérdés régi, de leírom. :)
Minden bizonnyal. Nekem inkább negatív mint pozitív a szemléletem a világgal kaocsolatban.
1. Internet
Ugye milyen klassz dolog? De van ennek mély bugyra is. Hogy hogy mennyi borzalom van a neten.
2. Klikk
Nem tudom, remélem te szerencsés vagy, és olyan osztállyal nőttél fel általánosban, akik elfogadnak. Nem cikiznek azzal aki tetszik neked, nem pletykálnak, nem mennek az idegeidre 8 éven keresztül. Ha neked nem ilyen volt az általánosod, szerintem sokmindent megmagyaráz. Nekem nagy hatással volt az életemre. :) Nem bízok annyira az emberekben, sőt, ha nem találom minimálisan is diszkrétnek, be is fejezem a kapcsolatot.
3. Tisztelet
Nem tudom, de ha egy testnevelés tanár akit tisztelsz elkezdi hogy emeld fel a segged, meg nyalóka vagy (holott ő nem mozog csak a szája, otthon meg elképednek hogy kézenállsz), akkor az évek során te is belefáradsz hogy mindig csak ellened dolgoznak.
Örülnék ha úgy nézném a világit mint te. :)
15/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!