Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Műköröm tilos, de ott alvás...

Műköröm tilos, de ott alvás már díjazva! -. -" Miért ilyen egy két szülő? Többi lent.

Figyelt kérdés

Na szóval olvasgattam itt egy két kérdést.

Sok szülő megkérdezi engedheti e 14 éves lányának az ott alvást (a fiújánál) mert hát már együtt vannak 11 hónapja. Ezt mindenki díjazza, persze legyenek csak együtt, 11 hónap milyen szép idő, (szerintem nem annyira na mind1), csak védekezzenek (ettől függően rengetegen teherbe esnek) és persze nagyon jó dolog meg érettek (na az 'érettségről ne is beszéljünk...)

Aztán nézzük a másik esetet.

Egy szülő ki írja h engedje e 15 éves lányának a francia műkörmöt,(vagy olyan is volt h a szempillaspirált megengedje e) erre meg mindenki jött azzal, h 15 éves kislánynak az mennyire nem való meg kb. úgy csináltak mintha a világ legszemetebb dolgáról lenne szó, sőt többen még jobban kiakadtak mintha a gyerek cigizne vagy inna.

Mielőtt bárki nekem esne: még sosem volt műkörmöm, de anyukám megengedné és ő ilyen ártalmatlan dolgokon (mint pl a szolid smink spirál stb.) sosem akad ki. De azt még biztosan nem hagyná h fiúval aludjak (15 éves lány vagyok, megértem anyumat én sem engedném a lányomnak) és nem értem h sok szülőnek miért ilyen az értékrendje, h 13-14 évesen dugás mehet 1000el, de egy kis szempillaspirál már bűn..

2012. júl. 3. 22:39
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
50%

Akkor mondok más álláspontot,

Nekem engedték a szüleim h 15 évesen ott aludjak a barátomnál, sőt ő i aludt nálam.....

Most 20 vagyok és van egy 2éves fiam, tehát 17évesen terhes lettem, amibe persze ők már nem szólnak bele oldjuk meg mi....

nem akarom bántani őket, sosem tudtak sem normális tanácsot adni sem semmi másban segíteni...

mi a "barátommal" azóta is együtt vagyunk, együtt neveljük a kisfiúnkat...

de nem ez a megszokott már....sajna

annyi lányt ismerek akik 16éves már nem is toom hány abortuszon voltak....meg akik korombeliek egyedül maradtak a picivel....remélem most ezeket a kommenteket néhány tizenéves "nagylány" is olvassa meg a szüleik és kicsit elgondolkodnak....

nem azt mondom h feltétlen 18éves koráig várjon az ember, csak hogy legyen tisztába azzal hogy mit és kivel csinál...

2012. júl. 4. 03:00
 12/23 anonim ***** válasza:
Az is hülyeség, hogy a törvény is engedi a szexet 14 éves kortól, ha kölcsönös beleegyezéssel történik.
2012. júl. 4. 07:30
 13/23 A kérdező kommentje:

Én senkit sem ítélek el, aki megteszi. Nekem nem is ezzel van a bajom. Nekem tök mind1 hogy ki mikor veszti el, nem vagyok irigy senkire sem (mert sokszor arra lyukadnak ki, h az olyanok mint én irigyek) én is megtehettem volna, de nekem a tanulás mellett még fiúkra sincs időm...nekem is van pl olyan barátnőm is aki 16 évesen vesztette el, nem ítélem el, ettől még ugyanúgy a bnőm! Tehát nem erről van szó, attól mert én ilyen vagyok, nem várom el mástól h ilyen legyen.

Csak meglepődtem 1-2 szülő hozzáállásán.

Nekem tök furcsa az,h az ott alvást a legtöbb szülő engedné már 13-14 évesen, de egy pici szempillaspirál miatt meg már jönnek a válaszok h: 'kislány még, nem való neki, stb'.

És ezt sehogysem értem...nah mind1.

2012. júl. 4. 09:38
 14/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, én a műkörmöt SE tiltanám, és a szexben sem a tiltásra, hanem a felvilágosításra helyezném a hangsúlyt... magyarán, mire oda kerül, már pontosan tudja, hogy mi mivel jár, minek mi az oka, és minek mi lehet a következménye.

Ez az "ott alvás" különben is valami mágikus dolog lehet, no, mert a szexuális élettel nem mutat semmi összefüggést... szeretkezni lehet nappal is...

2012. júl. 4. 10:09
 15/23 anonim ***** válasza:

Látod, 12-es hozzászóló, ha ismernéd a történelmet, ez az egyetlen dolog, ami nagyjából állandó a jogrendszerünkben az első magyar büntető törvénykönyv (Csemegi Kódex, 1878 évi V. törvény) óta. Márpedig azóta gyorsabban érnek a fiatalok, és nem lassabban... mindamellett én azt gondolom, hogy ez egy bevált dolog, és pont jó így. (mellesleg a fiatalok 8-12%-a - ami az érintett kb 100 ezres évfolyamok mellett 8-12 ezer gyerek) valamivel ez alatt szerzi az első szexuális tapasztalatát, és mint láthatod, általában abból sincsenek bűnügyek... (egyszerű a magyarázat, voltaképp 2 korhatár van, 12 év alatt mindenképp hivatalból üldözendő nemi erőszak, 12-14 év között meg a "megrontás" c. magánvádas dolog, tehát a gyerek vagy a szülője HA AKAR, AKKOR feljelentést tesz... namost nyilván akkor akar, ha tényleg disznóság van a dologban, mondjuk távolabbi felnőtt rokon, vagy tanár él vissza a gyerek bizalmával - olyan cc. 300-400 eset évente a cc. 10 000-ből...)

Szóval, úgy tűnik, hogy ez a szabályozás így alapjában jól működik, alapvonalaiban már olyan 130 éve... a valódi bűnözőt bünteti, és nem erkölcstan-pótlék... utóbbira nem a jog, hanem a család meg az iskola való...

2012. júl. 4. 10:22
 16/23 Organizátor válasza:

Ha valaki dugni akar, akkor fog. Ehhez nem kell ott aludni. Ha más nincs megállítja a liftet két emelet között :)

Tiltással nem mész semmire.

Ha viszont értelmesen van nevelve a gyerek, és nem akar dugni, akkor nem fog. Viszont az ott alvás lehet romantikus, dugás nélkül is izgalmas - kár lenne megfosztani ettől a tiniket. Később már nem olyan romantikus a lélek :)

Ami a sminket illeti: ez csak a loreálnak meg a többi kozmetikai cégnek jó. Az értelmesebb pasik a természetes lányokat szeretik. Persze az izomagyú barmok oldalán gyakran látni buta plázamacskákat talpig sminkben - de a levélíró szavaiból azt veszem ki, ő ennél értelmesebb.

2012. júl. 4. 10:42
 17/23 A kérdező kommentje:
' Később már nem olyan romantikus a lélek'. Ez egy oltári baromság már bocs! :) (ez személyiségtől függ) a többivel egyetértek :)
2012. júl. 4. 11:05
 18/23 anonim ***** válasza:

Én 24 éves vagyok és 19 évesen vesztettem el a szüzességem az első szerelmemmel. A barátnőim szintén 18-19 évesek voltak, viszont a gimis osztályunkból ez inkább 15 éves kor körül volt jellemző. Én soha nem ítéltem el azokat a lányokat sem, akik korábban kezdték a dolgot (főleg mivel anyai ágon nálunk mindenki korán szült, anyukám engem 17 évesen), velük ellentétben, akik velünk mindig lekezelően bántak, mert nekünk akkor még ezek a dolgok nem voltak fontosak. Akkor néha rosszul éreztem magam emiatt, holott már akkor is tudtam, hogy én ettől nem vagyok rosszabb náluk. Az érettségire az évfolyamomból már ketten nagy hassal jöttek, utána pedig 1 éven belül még két osztálytársamnak lett gyereke. Én nagyon szeretnék gyereket kb. 14 éves korom óta, de még mindig várnunk kell pár évet a párommal (remélhetőleg már csak max 2-t), mert nem adottak a körülmények.

Anyukám a világ legjobb anyukája, annak ellenére, hogy 16 évesen esett teherbe velem (ráadásul egy abortusz után fél évvel). Mindent megtenne értünk és keményen küzdött mindig, hogy mindent megadjon nekünk, amit csak lehet. Mellesleg apánk mellett 21 évet húzott le, pedig kegyetlenül féltünk tőle mindannyian és szörnyű férj és apa volt, de akkor is mindig miket védett, csak nem tudtunk volna hova menni. Tehát én biztosan nem fogok senkit elítélni, aki korábban kezd el szexuális életet élni (anyukám 14 évesen kezdte), mindamellett, hogy a saját gyerekeimet arra fogom nevelni, hogy ne akarjanak gyorsan felnőni és élvezzék ki a gyerekkorukat, ahogy mi is tettük a testvéremmel. Gyakorlatilag 22 éves koromig lehettem gyerek, mert addig tanultam és akkor költöztem el otthonról.

A mai tiniket, de még az én korosztályomat is elnézve gyakran felmerül bennem a kérdés, hogy valóban ilyen világba akarok én gyereket szülni? Viszont amikor hozzád hasonló tinikkel találkozom, akkor mindig megnyugszom egy kicsit, hogy azért még van remény.:)

Az pedig, hogy a lélek idővel már nem olyan romatikus, nem hülyeség. Én voltam a világ legromantikusabb lelkületű embere, az első csókról is zenével körbevéve álmodoztam.:P Az első barátommal olyan is volt, hogy szinte zenét hallottam.:) De idővel kapsz majd te is egy két pofont az élettől és rájössz, hogy nem is olyan szép minden, ahogy azt elképzeled. 15 évesen én is úgy gondolkodtam, mint te, de ma már sokkal racionálisabb vagyok annak ellenére, hogy nagyon szeretem a páromat és 3 éve boldogok vagyunk, házasságot, 3 gyereket és közös életet tervezünk.:) Viszont őt már inkább ésszel, mint szívvel választottam, már fél éve is együtt voltunk, amikor kezdtem beleszeretni. Persze ez nem mindenkire igaz, a nagynéném pl. a mai napig ha szerelmes, akkor őt egyből elborítja a rózsaszín köd, de 3 évnél hosszabb kapcsolatai nem nagyon voltak, pedig 45 éves.:(

2012. júl. 4. 11:38
 19/23 A kérdező kommentje:
Nah utolsó épp ezért mondtam h a romantikus lélek személyiségtől függ! Mert vki 16 évesen még pl nagyon gyerekes nem gondolkodik ilyeneken, aztán 1-2 év múlva romantikusabb, nőiesebb lesz.. Láttam már ilyet. Akárhogy nézem, ezek a dolgok személyiségtől függenek.
2012. júl. 4. 12:15
 20/23 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok

Akkor már sokkal inkább attól, hogy mennyi pofont kap az élettől. Akármikor lesz valaki "nőiesebb" ahogy te fogalmaztál, az idővel el fog múlni. Mármint a nőiesség önmagában megmaradhat, de a romantikus lélek előbb utóbb átalakul. Vagy akkor mi nem egy dologról beszélünk!:D

2012. júl. 4. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!