Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Svédország, Hollandia, Izrael,...

Svédország, Hollandia, Izrael, Anglia, Norvégia. Él (t) valaki ezekben az országokban?

Figyelt kérdés

A férjemmel tervezzük, hogy külföldre költözünk, de elakadtunk a térképen, hogy merre is vegyük az irányt.

Aki a fenti országok valamelyikében él vagy élt és megtenné, hogy a saját szubjektív benyomását (mi jó ott, mi nem jó ott) leírná, nagyon sokat segítene a döntésben.

Minden szempont érdekel, gazdasági, társadalmi, mentalitásbeli különbségek.

Esetleg más országok is érdekesek lehetnek, bár a német nyelvterületet kizártuk (Németország, Ausztria), illetve a jelenleg gazdaságilag stagnáló Olasz- és Spanyolországot is.

2012. jún. 28. 17:33
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Természetesen bármilyen országról szívesen várok beszámolót, a felsoroltak nekem akadtak fenn, de lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet.

A Belgiumról író válaszolónak köszönöm a leírását!

2012. aug. 1. 08:53
 22/24 anonim ***** válasza:
78%

En azzal nem ertek egyet hogy Hollandia elonyosebb nyelv szempontjabol mint Belgium. Az ok: a flamand flamandul valaszol neked addig a holland angolul. Ergo soha nem tanulod meg...

Raadasul ha valaha elkoltozol belgiumbol akkor a francia nyelv meg hasznodra lehet... a holland kevesbe...

Az meg hogy a francia hivatalos nyelv az talan annyira nem meglepo mivel a nepesseg 40% ezen a nyelven beszel tobbek kozott a brusszeliek 90% is (tudom hogy errol nincs hivatalos statisztika de attol meg mindenki tudja hogy igy van).

Munkat valoban nem a legkonnyebb talalni, de szorgalommal, a harom alapnyelvvel (francia, holland, angol) es egy jo diplomaval itt is sokaig el tudsz jutni... Ezt hidd el.

Az ido az tenyleg nem remek, de belgak tul sokat panaszkodnak... Amikor 25 fok felett van akkor tul meleg van, alatta tul hideg... Sose jo... Szerintem az utobbi par hetben (kb 20-30 fok felhos ido, neha eros napsutes) kifejezetten jo volt (a kollegaim persze mind rinyaltak)...

2012. aug. 2. 18:19
 23/24 anonim válasza:

en Hollandiaban elek, de voltam mar Belgiumban es valahogy nekem jobban bejott a hangulata.Itt Hollandiaban minden haz idegesitoen egyforma, az etelkinalat egyhangu(gondolom mi lenne itt a bevandorlok nelkul, katasztrofa!).

Az emberek arrogansak.Az idojaras pocsek.Az angolt viszont tenyleg mindenhol jol beszelik, bar neha idegesito amikor hollandul probalok kommunikalni de mivel latszik h kulfoldi vagyok hat angolul valaszolnak.Igy eleg nehez megtanulni a nyelvukon.A hollandok kicsit orultek es ugy vettem eszre nem nagyon adnak a megjelenesre , pl az ettermekben epp hogy csak nem melegitobe toppanak be. A lakasokban meg olyan hideg van,en nem ertem, de majdnem minden hazba ahol eddig megfordultam, elkepeszto. Az utcak tisztasaga es a rendezett kornyezet viszont tetszik. Na igen az eletszinvonal magasabb, na de ilyen aron...pfff.

2012. nov. 2. 16:14
 24/24 anonim ***** válasza:

20 eve elek Hollandiaban itt vegeztem a fosulit is.

Ido : pocsek te kit erdekel ugyis dolgozni kell nyaralni mashova megyunk

emberek: lazak zarkozottak sokat adnak a maganeletre de lehet veluk baratkozni.

mentalitas: ha norm viselkedsz akor mar eleg bolond vagy tehat fogd vissza magad ne tulozz semmiben

EU; ott dolgozom alaptetel :a szervezet kepes magatol regenalodni nem kell semmivel orvoshoz rohanni mert magatol is elmulik a legtobb dolog. A nok otthon szulnek faj csill nelkul es boldogok nincs ezer vizsgalat semmi nem kotelezo.A kismama dont akar e vizsgalatot vagy sem A terghesseget egy szuleszno kiseri csak ha beteg leszel akkor lat orvos mert terhesseg/szules nem betegseg nem kezelni kell

Halapenz fogadott doki nincs (szerencsere)

GYES GYED stb nincs 16 het szabi van aztan dolgozhatsz is megint 4 het szules elott kotelezo otthon tolteni a tobbit szules utan

kismamat nem igen irnak ki betegallomanyba mivel terhesseg egy termeszetes allapot Ha nehez a munkad kapsz masik munkat a fonokodtol

bolcsi : fizetos az adohivatal besegit ha mindketten dolgoztok

ovi : 2.5 eves kortol 2.5 ora reggel vagy de

suli ;\ 4 eves kortol nincs lecke nincs taska nincs stressz jo gyereknek lenni

uszasoktatas : iskolaban van de itt szokas 5 eves kortol evekig uszasoktatasra jarni

soc jutt : minimum nem tamogatjak a gyerekszulest anyagiakkal

nacionalizme : nem szeretik a kulfoldiket csak ha mar bebizonyitottad hogy valamit tudsz nyujtani a hobolgesen kivul es nem felejted el te vagy a vendeg itt es enm forditva

Lakasok : az energia nagyon draga igy hideg van mindenhol halo nincs futve max 19 fok (nalunk is ) ezzel evi tobb szaz eu sporolunk meg es ritkan vagyunk betegek mert huvos szoba egeszsegesebb es telen nem poloban kell rohangalni Iskolak es korhazak is huvosek a magyar erzesnek de meg lehet szokni egy par ev alatt.

Munka : kulfodinak meg kel tanulni holandul ha jo munkat akar.Sok a reszidos anyuka napi 8 ora es a heti munkanapot te valaszthatod menyit akarsz dolgozni en heti 4x8 orat dolgozom a gyerekek miatt.

2012. nov. 2. 16:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!