Az ország lakosságának kb. hány százaléka elfogadó a "mássággal" szemben?
Én úgy gondolom, aki mindenkivel szemben elfogadó, az valójában...közönyös. Minden társadalomban kell, hogy legyen egy kollektiv és egyéni mérce, amelynek alapján elfogadunk, ill. visszautasítunk dolgokat.
Ha már a Kérdező szóba hozta a kisebbségeket: biztos vagyok benne, hogy az ország ítélőképes lakosságának szinte minden egyede fenntartás nélkül elfogadja a szerb-horvátok, németek, románok, szlovének, szlovákok sajátos szokásait, megőrzött kultúráját. Egy kisebbség életformáját - végre egyre nyiltabban, határozottabban - nem hajlandó elfogadni - mert elfogadhatatlan: a cigányságét (amelyben, természetesen, vannak kivételek: egy nagyszámú kisebbség töredék kisebbsége).
A magyar társadalom, szerintem, a homoszexualitást, a (nem destruktív, ártó) különcséget és a befogadó társadalom normáit tiszteletben tartó bevándorlót sok más - nyugatabbi - európai népnél jobban tolerálja. Primitív, kötözködő ember mindenütt akad - de ilyen téren sem állunk mi rosszul: nem agresszív és türelmetlen társadalom ez: ellenkezőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!