Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az ország lakosságának kb....

Az ország lakosságának kb. hány százaléka elfogadó a "mássággal" szemben?

Figyelt kérdés
Másság alatt nem csak a homoszexualitást értem (de azt is), hanem pl. a különc embereket, bevándorlókat, és úgymond minden "kisebbséget".
2012. jún. 27. 18:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Helytelen dolog mindenféle dolgokat egy kalap alá venni.Mert,lehet,hogy szimpatizálok egy down kórossal,segítek egy bevándorlót és kiütésem van a homokosoktól.
2012. jún. 27. 18:56
 2/3 rajcziz ***** válasza:
Ha mindenkivel szemben elfogadó, akkor én olyan 10% körülire saccolnám az értéket.
2012. jún. 27. 19:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, aki mindenkivel szemben elfogadó, az valójában...közönyös. Minden társadalomban kell, hogy legyen egy kollektiv és egyéni mérce, amelynek alapján elfogadunk, ill. visszautasítunk dolgokat.

Ha már a Kérdező szóba hozta a kisebbségeket: biztos vagyok benne, hogy az ország ítélőképes lakosságának szinte minden egyede fenntartás nélkül elfogadja a szerb-horvátok, németek, románok, szlovének, szlovákok sajátos szokásait, megőrzött kultúráját. Egy kisebbség életformáját - végre egyre nyiltabban, határozottabban - nem hajlandó elfogadni - mert elfogadhatatlan: a cigányságét (amelyben, természetesen, vannak kivételek: egy nagyszámú kisebbség töredék kisebbsége).

A magyar társadalom, szerintem, a homoszexualitást, a (nem destruktív, ártó) különcséget és a befogadó társadalom normáit tiszteletben tartó bevándorlót sok más - nyugatabbi - európai népnél jobban tolerálja. Primitív, kötözködő ember mindenütt akad - de ilyen téren sem állunk mi rosszul: nem agresszív és türelmetlen társadalom ez: ellenkezőleg.

2012. jún. 27. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!