Mi értelme van ennek az idióta női szokásnak?
Ha nem ismerős a szám a telefon kijelzőjén mikor hívnak akkor fel sem veszem....
Miért nem lehet felvenni?
mi bajod lesz tőle?
Általában telemarketingesek hívnak számkijelzés nélkül. Nekem nincs időm ilyenekre pl, az egyszerű "köszönöm nem" nem jut el hozzájuk. Ráb@szni a telefont meg egy beszélő emberre a legritkább esetben szoktam.
Ha nincs mit rejtegetned akkor a számodat is kiirattathatod.
"„Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy új fajta bűncselekményre, Európában már több ilyen történt, sajnos hozzánk is eljött.
A bűncselekmény folyamata a következő: a mobiltelefon kijelzőjén nem fogadott hívás jelenik meg. Erre az értesítésre sor kerülhet anélkül is, hogy a telefon megcsörrenjen. Ha a mobiltelefon tulajdonos, miután megnézte, hogy milyen számról van szó, és ha a hívószámok a következőek: +39..., +390..., +391..., +392..., +393..., +394...(ebben a konkrét esetben +393193260045 szám volt), de mindjárt kitörli a számot, abban az esetben további következmény nem lesz. De ha felhívja ezt a számot, a bűnözők áldozatává válik.
A konkrét esetben a mobiltelefon tulajdonosa jelentkezett az említett számra, és több mint 2.000 €-ós költsége keletkezett. Ugyanis ha jelentkezünk ezekre a számokra, nincs lehetőség rá, hogy megszakítsuk a vonalat, és óriási költségek keletkezhetnek a telefonszámlánkon.
A Belügyminisztériumtól kapott információk szerint már több ilyen eset történt nálunk is.
Megkérem Önt, hogy ezen esetek megelőzése érdekében, hogy minél több emberhez juttassa el ezt az információt."
Na, kapiskálod már?
Tudom, h van ilyen, pár éve jött be, de külföldi számot meg ha tudom is h ki hív se veszek fel, mert általában az én pénzem is szívja.
Én magyar telefonszámokra voltam kíváncsi.
Hát azért ez nem így van:
Ha külföldi számról hívnak téged és te Magyarországon vagy nem fizetsz semmit!!!
Szép is volna.
Ez nem női szokás, nagyon sok férfi sem veszi fel.
Én nő vagyok, fel szoktam venni, maximum ha mondja hogy ez és ez vagyok ettől és ettől a biztosítótól, és érdeklődnék, hogy... akkor mondom, hogy köszönöm szépen, nem érdekel, további szép napot. És leteszem. Ilyenen nem idegesítem magam. Minket általbáan vezetékesen hívnak ilyenek. Utazás, bemutató, biztosító, valamilyen vizsgálat... köszönjük, nem érdekel, és letesszük, nem várva meg a választ. Bunkó vagy nem bunkó, ne húzzuk egymás idejét, ő is feleslegesen mondaná végig, mert nem fog érdekelni. Apám mindig végighallgatja őket, sokszor ki is hívja házhoz, 1-2 órát is beszél velük, kérdez... aztán végül nem vesz vagy köt semmit. Hát nem jobb az elején letisztázni ezt, mint fárasztani egymást?
Azon kívül ismerősök is hívtak már rejtettből, ha baj volt, és sokszor észre sem vették. Tehát én felveszem mindig, ha csörög a telefonom.
Nem idióta, és nem csak női szokás.
Amúgy a rendőrség is előszeretettel hivogat így, aztán meg ugráltatnak, hogy emiatt kéne bejönni meg amiatt, közbe meg nyoma sincs, de ha nemet mondasz akkor már "gyanús" leszel, hogy nem akarsz együttműködni.
Én ezt az egész számtiltást feleslegesnek tartom!
Be is szüntetttetném, aki nem tudja felvállalni magát az ne telefonáljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!