Így megéri külföldre költözni? Csak megfontolt emberek válaszoljanak
Van munkám, irodai alkalmazott vagyok, de kacérkodom a gondolattal, hogy külföldre költözzek.
A miért egyszerű: mert itthon élni lehetetlen. Magamat el tudom tartani, de egy családot már nem tudnék bevállalni.
De bizonytalan vagyok. Mit dolgozhatnék külföldön? Persze vannak olyanok akik azt mondják hogy angliában még egy kfc-s takarító is max 3-4 éves kocsival meg dolgozni, és teljesen korrekt módon fenn tudja magát tartani, de szeretnék a realitás talaján maradni!
Érdemes kiköltöznöm, hogy családot alapíthassak? vagy itthon nyugodjak bele, hogy nem tudok családot alapítani? (nem szeretnék gyerekeket vállalni ilyen bizonytalanságban, mint amilyenben ez az ország jelenleg van)
elözö, mi a szegyenpenz nemetül???
Lakast berelni... fogalmam sincs, mennyiert lehet, ide ugy jarnak at naponta (mert gondolom meg mindig jobban megeri napi "2szer 100-150 km-eket utazgatni??).
Egy varosban lakast berelni 700-800 euro+rezsi kb - jo, ha annyit keresel, tehat ha többen berlitek esetleg (?) oke, es faluban gondolom, olcsobb, ha ott van (?)... De nezz körül az immobilien.at oldalakon, van ott eleg alberlet.
Megelni? Elelmiszerarak hasonlok a magyarhoz, rezsi sztem több. (Föleg fütes, magyar rokonom ugyanekkora lakasaban kb 1/3-at fizeti.)
Ha "kifogod" (mert munkat talalni ott könnyebb, ahol több a kinalat, mint a kereslet), akkor kis falusi kocsmakban igenytelen, de celnak megfelelö szallast akar ingyen is ad a munkaado. A fekete munka az elterjedt, mert a cegek nem akarnak plusz penzeket fizetni (ami itt jarna) es tappenzt, es igy is van böven eleg jelentkezö a hatar közelsege miatt. Fizetes eleve kevesebb a külföldieknek, hiszen van eleg belföldi munkanelküli is, ide csak az alacsonyabb ber miatt vesznek fel külföldit. Viszont "elöny", hogy ejszakai müszakok, ünnepek...stb "latastol vakulasig", akar több müszak is egymasutan a külföldieknek, igy lehet keresni.
3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!