Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Érdemes lenne otthagynom az...

Érdemes lenne otthagynom az informatikai sulit?

Figyelt kérdés

Szakközépbe járok informatikára (ami elég jó suli magas szakképzéssel), de már nem érdeklősök úgy utána mint 2 éve.

Nem találok benne semmi érdekeset és nem tudom magamat elképzelni informatikusként mondjuk nem is avval akartam foglalkozni de jó ha van informatikusi érettségim.

(Elnézést ha rossz kategória)

2012. jún. 23. 22:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Én megmondom mekkorát csalódtam amikor infós suliba jártam. Tisztában voltam vele hogy nem arról szól az egész hogy hogyan kell telepíteni programokat operációs rendszert meg a gépet össze rakni szétszerelni stb... Kőkemény programozás meg ECDL alapok. Engem ez érdekelt igazán az én sulim is erős volt ilyen téren de sajnos olyannyira elvették ettől az egésztől a kedvemet hogy már hányingerem volt az egész infótól. Én maradtam ott mert összeszoktam az osztállyal meg nagyon más suli nem volt itt a környéken meg ugye új helyen letudni még 1 évet teljesen új emberekkel kicsit necces lett volna. Én leérettségiztem infóból 4 esre csak az office programok voltak a gyakorlatin így nem volt veszélyes.

Informatika szakmával meg az a helyzet hogy túl képzettségnek számít, sok informatikus van és nagyon nem keresik már őket. Kapásból 3 olyan ismerősöm van akik informatikusként végeztek ketten egyetemen tanultak programozóként egyiknek meg OKJS karbantartói és hálózatkezelői szakmája van és sehova nem kell még egy boltba sem keresik mint eladó mert annyi van mint a szemét mellesleg rossz idők járnak kevés számítógépet vesznek vagy visznek be javítani és az egyéb dolgokat meg az emberek többsége otthon is elvégzi a kisebb szereléseket vagy telepítéseket. Én befejeztem a sulit és mentem autószerelőnek majd leraktam a könnyű gépkezelőit is ez mellett és most van munkám egy autószervizben ami bontó is egyben és a gépkezelői papírom is jól jött mert időnként befognak olyan munkára.

Ha azt akarod hogyha végeztél és jól akarsz keresni vagy menjél el egy olyan egyetemre ami érdekel és jó tanuló vagy vagy tanulj ki egy OKJS-s szakmát ami érdekel és keresett.

2012. jún. 23. 22:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"OKJS karbantartói és hálózatkezelői szakmája"

Ezzel nem is csodálom...

Valóban, sok az informatikához értő(?) ember, de igazán jó informatikusból most is kevés van.

Aki tényleg jó benne, annak nem nagy ügy munkát találni.

Például amikor a szakmai gyakorlat helyet kerestem írtam 4 cégnek ebből 3-hoz azonnal mondták, hogy várnak, sőt ajánlották, hogy a diplomám ha megvan, akkor maradhatnék dolgozni is. (A 4. cégnél épp költözés volt és ők sem tudták hol vannak, de mondták, hogy 1 hónap múlva szívesen látnak.)

Persze az sem mindegy, hogy hol tanul az ember.

Én mondjuk ELTE IK-n vagyok, itt az országban az egyik "legjobb" az informatikus képzés, az itt diplomázottak több, mint 90% szinte azonnal munkát is tud szerezni.

OKJ-s papírokkal informatikai területen nem lehet megélni, csak nagy szerencsével. A komolyabb munkához legalább egyetemi diploma kell. (Egyik MSc-n idén végző ismerősöm épp azon filózott, hogy a Google vagy az IBM állásajánlatát fogadja el...)

2012. jún. 23. 23:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha van menekülő terved, hogy mit, hogyan, merre, mettől, meddig, akkor hagyd ott, de végzettség kell, mert anélkül halott vagy.

Az egyetemen végzett informatikusokra meg tényleg harapnak, párom is az, egy jó cégnél dolgozik és amíg nem volt ideje letörölni magát az álláskereső honlapokról, mindennap hívták cégek, hogy oda mehetne.

2012. jún. 24. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!