Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nektek melyik írásmód tetszik...

Nektek melyik írásmód tetszik jobban, illetve hogy írtok?

Figyelt kérdés
sok nyomtatott betűs írást láttam a neten (pl.: dermawani.edublogs.org/files/2011/07/LauraDiary11August-ygmqk2.jpg ) és ez nekem jobban tetszik csak nem tudom, hogy a suliba megengednék e vagy tollbamondásnál kötelezõ lenne irottal írni és arra is kíváncsi lennék, hogy ti hogy szoktatok írni és melyik tetszik jobban a fentebb említett vagy ez: difantymeza.files.wordpress.com/2011/05/secret-diary5-1.gif
2012. jún. 22. 15:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Kérdés, milyen suliban. Gimiben, egyetemen meg már főleg tökmindegy a tanárnak, csak olvasható legyen. Mondjuk én inkább a folyóírást preferálom, valahogy az ragadt meg az ujjaimban. Persze vizsgán sosem a szebbik verzió jön elő XD
2012. jún. 22. 15:48
 2/10 anonim ***** válasza:

Én általános 6-tól nyomtatott betűvel írok. Mivel maximalista voltam, ezért nem bírtam elviselni, ha nyelvtanból külalakra 3-ast kaptam. :D (nagyon rondán írok írottan)

Hazamentem és "kifejlesztettem" magamnak a saját írásomat. Legközelebb már 5-öst kaptam. :)

Általában általános iskolában nem örülnek, ha másképp írsz, de később már senki nem szól bele.

Nálunk elég rugalmasak voltak a tanárok.

2012. jún. 22. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Én keverem a nyomtatottat az írottal. Eddig még 1 tanár sem szólta meg, ill. kaptam pár visszajelzést, hogy milyen szépen írok. :D

Szóval csak az számít, hogy ne legyenek helyesírási hibáid.

2012. jún. 22. 16:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is váltottam olyan 6. környékén – magyar órákon megmaradtam az írottnál, mert megmondta a magyar tanárom, hogy ott a magyar nyelvtan szabályai szerinti folyó írással kell írni (azaz két pont a ö fölé, nem egy hosszú vízszintes vonal, nyomtatott írásmód nem szabályos, stb…). A többi tanárt nem zavarta, sőt, valaki örült, hogy olvashatóan írok.

Nem tudom már miért váltottam, valahogy ez állt közelebb hozzám.

2012. jún. 22. 16:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az érettségiken pontlevonásokkal jár, ha nyomtatott betűvel írsz. Főleg magyar-töri-és idegen nyelvnél.
2012. jún. 22. 16:53
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2012. jún. 22. 17:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Én csakis folyóírással írok, mondjuk nem túl olvasható már, de régen szép volt :) A nyomtatott betűknek ott a számítógép. Általános- és középiskolában mindig riogattak, hogy az érettségin a gerendázásért pontlevonás jár, blablabla... aztán persze az égvilágon senkit nem érdekelt a külalak. Csak olvasható legyen, az a lényeg, úgyis sokmindent elárul az emberről a kézírása.
2012. jún. 22. 18:25
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi :) igazából nekem is az angol vajon, hogy nagyon csúnya a kézírásom
2012. jún. 22. 19:59
 9/10 A kérdező kommentje:
*bajom
2012. jún. 22. 19:59
 10/10 A kérdező kommentje:
és nem angol hanem a xd
2012. jún. 22. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!