Nektek melyik írásmód tetszik jobban, illetve hogy írtok?
Én általános 6-tól nyomtatott betűvel írok. Mivel maximalista voltam, ezért nem bírtam elviselni, ha nyelvtanból külalakra 3-ast kaptam. :D (nagyon rondán írok írottan)
Hazamentem és "kifejlesztettem" magamnak a saját írásomat. Legközelebb már 5-öst kaptam. :)
Általában általános iskolában nem örülnek, ha másképp írsz, de később már senki nem szól bele.
Nálunk elég rugalmasak voltak a tanárok.
Én keverem a nyomtatottat az írottal. Eddig még 1 tanár sem szólta meg, ill. kaptam pár visszajelzést, hogy milyen szépen írok. :D
Szóval csak az számít, hogy ne legyenek helyesírási hibáid.
Én is váltottam olyan 6. környékén – magyar órákon megmaradtam az írottnál, mert megmondta a magyar tanárom, hogy ott a magyar nyelvtan szabályai szerinti folyó írással kell írni (azaz két pont a ö fölé, nem egy hosszú vízszintes vonal, nyomtatott írásmód nem szabályos, stb…). A többi tanárt nem zavarta, sőt, valaki örült, hogy olvashatóan írok.
Nem tudom már miért váltottam, valahogy ez állt közelebb hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!