A mai gyerekek miért nem szeretnek olvasni? Tudnátok ajánlani jó könyveket?
Én nem szeretek olvasni.
Általánosban rám volt erőltetve a tanárok meg a szüleim által és akkor teljesen megutáltam a könyvek olvasását.
Sokkal jobban szeretem filmben megnézni a dolgot.
miért butítaná az embereket a könyv és az olvasás? Nem pocsék csak mert neked nem tetszik!
majd ha te is tudsz hasonló könyvet írni amit valaki el is olvas akkor legyen nagy a pofád!!!!
És azt sem tudod miről szólnak mert egy óriási nagy tahó vagy aki max facebookon elolvassa a legrövidebb bejegyzéseket mert túl lusta, hogy elolvasson valami mást, vagy egyszerűen el se tudtad végezni a 8 általánaost!!!
Miért nem? Mert van televízió, vannak kötelező olvasmányok megfilmesítve. Akkor ugyan minek olvassanak?
Tíz éves koromig én is gyűlöltem a könyveket, aztán összebarátkoztam egy lánnyal, akik szinte falta a könyveket. Ihletet kaptam tőle. Szerintem határozottan tásaság-függő a dolog. 17/L
21:20-as volnék.
Öhm, szerintem ne vitatkozzatok a könyvek milyenségéről. Nekem például az Alkonyat addig volt viszonylag szimpatikus, amíg az első részt olvastam. Mert szerintem addig pont jó volt, bár én eleve nem kedvelem a vámpíros műveket. (Főleg nem a tini-szerelmes regényeket.)
Néhány könyv olyan sablon alapján készül, ami már a könyökünkön jön ki.
Alkonyat... hehh. No, az tényleg... hm-hm.
Bella és Edward tehetetlen szenvelgései...
Edwardnak pedig annyi köze van a vámpírokhoz, mint egy mai tyúknak egy tyrannosaurus rexhez. :P
Ha valódi és tényleg jó vámpírsztorit szeretnél olvasni, akkor olvasd el Anne Rice-tól az Interjú a vámpírral-t vagy Bram Stoker-től a Drakulát, és majd utána, azok fényében vess újra egy pillantást az Alkonyatra. Érdekes lesz. :)
Nekem is vannak ismerőseim, akik még életükben nem olvastak egy könyvet se. Ennek egyik oka a lustaság, meg az, hogy szerintük nem menő. Inkább piálnak, meg pasiznak/csajoznak helyette. De ha legalább esélyt adnának a dolognak, akkor valószínűleg ők is szeretnék az olvasást.
Az Alkonyatról meg csak annyit, hogy én olvastam, jó is volt, de nem akkora nagy szám. Persze, jó könyv, de hát ponyva. Nyaralásra, esti olvasmánynak tökéletes, de ezen kívül műveltebb nem leszel tőle, meg semmi extra, csupán kikapcsolódásra jó. Szóval, ha valaki azt mondja, hogy neki az a kedvenc könyve, meg hűű mekkora jó története van meg minden, annak csak annyit tudok mondani, hogy még nem olvasott igazán jó könyvet. És most nem sz.arozni akarom az Alkonyatot, na de a 4db 600 oldalas könyvnek egy mondatban el lehet mondani a sztoriját: Jaj ne, szerelmes vagyok egy vámpírba, és a többi vámpír meg akar enni. A Szent Johanna gimit nem olvastam, úgyhogy arról nem mondok véleményt. Azok a könyvek, amikre tényleg azt lehet mondani, hogy jó ha elolvassa, mert valóban műveltebbek lesz tőle, azokat viszont nehéz olvasni, úgyhogy valószínűleg már a legelső oldalaknál le fogja azt tenni.
Egyébként én is szeretek olvasni. :)
És ezt nem bántásból mondom, de amiket a legtöbb velem egykorú tinik olvasnak, azok általában ponyvák, semmi mondanivalóval.
Ha valami komolyabbat szeretnél olvasni, tudok ajánlani. :) Amit egyszerű olvasni, és nagyon jó könyv, az mondjuk a Metró 2033 és Metró 2034 Dmitry Glukhovsky-tól, az Állatfarm Orwelltől. Amit kicsit nehezebb az az 1984 Orwelltől, és mondjuk a Quo Vadis Henryk Sienkiewicz-től (ezt megmondom őszintén a kezembe nem vettem volna, ha nem lett volna kötelező töriből, de nagyon megérte, mert jó könyv).
Bocs, hogy ekkora regényt írtam. :D
15L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!