Ki és hogy lehet főállású nagymama? Lányom 25 éves,3 gyermekét egyedül neveli, segíteni szeretnék neki. Sokszor betegek a gyerekek, nem tud elmenni betegállományba, mert elküldenék a munkahelyéről. Én 47 éves vagyok. Unokáim 3,5,7 évesek, óvodások.
Nagyszülő nem lehet.
"Ki jogosult gyermeknevelési támogatásra?
Az ellátásra a szülő, nevelőszülő, gyám jogosult, aki saját háztartásában három vagy több kiskorút nevel. A támogatás a legfiatalabb gyermek 3. életévének betöltésétől 8. életévének betöltéséig jár. "
Nem tudhatjuk mi lett az apával, úgyhogy ne ítéljünk előre. Tény, hogy fura, hogy 25 éves nőnek már ekkora gyerekei vannak, de nem a mi feladatunk elítélni ezért bárkit is, úgy gondolom.
Ha úgyérzed neked belefér az, hogy meló után hazaérsz fáradtan és utána letudsz foglalni még egész nap 1-2 gyereket, akkor miért ne? Én nagymamám is sokszor vett ki szabit (nappal dolgozott), mert 1-2napig vigyázni kellett ránk, amikor betegek voltunk. Mindig meg volt oldva valahogy, de kétségkívül akkor vált igazán könnyűvé a dolog, amikor ő nyugdíjba ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!