Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy néhány anyakönyvvezető nem hajlandó regisztrálni az egynemű párok élettársi kapcsolatát?

Figyelt kérdés
július elsejétől az egynemű párok is élhetnek regisztrált élettársi kapcsolatban.
2009. júl. 6. 07:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
64%
Jó, én megértem, hogy vannak annyira vallásosak, akik ezt is ellenzik. De azok véletlenül se vigyék el a 17 éves terhes lányukat abortuszra, vagy véletlenül se lépjenek félre a házasságuk alatt, véletlenül se dolgozzanak vasárnap, ne lopjanak stb. Tartsák be az egész Bibliát, és ne csak a nekik tetsző részeket.
2009. júl. 6. 11:53
 22/31 anonim ***** válasza:
97%

Vannak szakmák, ahol senkit nem érdekel, hogy az ember milyen vallási, politikai és egyéb beállítottságú, a feladatát akkor is el kell végeznie. Jól is néznénk ki, ha egy rendőrnő nem motozna meg egy másik nőt, mert az erkölcsi értékrendjével nem egyeztethető össze, hogy "megfogdosson" egy nőt. Vagy ha egy titkárnő nem írna a kínai tollal, mert bojkottálja a kínai termékeket.

Vagy ha egy orvos nem adná be az akármi elleni oltóanyagot, mert azt állatokon kísérletezték. Ezt az adott embernek kell eldöntenie. Ahogyan ahhoz sincs senkinek semmi köze, hogy én a házasságomban hogyan élek együtt a férjemmel, ahhoz sincs senkinek köze, hogy az az egynemű pár miért akarja az élettársi kapcsolatát hitelesíteni.

Megjegyzem, ha nekem nem lenne senkim a földön, inkább regisztráltatnám magam a barátnőmmel, legalább őt értesíteni tudják, ha velem valami történik, legalább ő kapjon felvilágosítást, hogy pl. miért kerültem kórházba.

2009. júl. 6. 12:52
 23/31 anonim ***** válasza:

Miért mindig arra lyukadnak ki sokan, hogy aki másként gondokodik az biztos annyira vallásos, szóval egyben elmaradott és hülye is? Másrészt miért kell lepontozni, lehülyézni azt, aki nem úgy gondolkodik, mint ahogy én? Muszáj meggyőzni itt a másikat, hogy én vagyok a tuti, modern, te meg vallásos, elvakult, begyöpösödött és akkor is nekem van igazam? Miért nem lehet egyszerűen elfogadni, hogy nekem ez a véleményem, neked meg az...

Amúgy most volt a Kossuth Rádióban, hogy a melegszervezetek kiadtak egy könyvecskét az anyakönyvvezetők számára, amiben leírják azokat a kérdéseket és megoldásokat, ami ennek a helyzetnek a kapcsán felmerülhet (pl. jogi és öröklési következménye a bejgyzésnek, megszólítások a regisztrálás alatt stb.) Kíváncsi lennék erre, nem tudom valahol hozzáférhető lesz-e halandók számára is:)

2009. júl. 6. 13:00
 24/31 anonim ***** válasza:
0%
10:20-nak, Valóban ha nem követed a csordát maradi hülyének néznek itt. Többször kipróbáltam már ha itt b*ziellens véleményt nyilvánítasz, lepontoznak leidiótáznak hogy miért nem vagy NYITOTT? Mindenesetre engem ez az egész meleg ill. b*zitéma nagyon zavar azért is mert nem kívánom hogy gyermekeim is nyilvánosan zacsipacsizó manusokat kell hogy nézzen majd. Régebben a társadalom kiszorította ezeket a beteg embereket ma viszont trendi b*zinak lenni. Ez van. Kedves 10:20-as egyetértek veled s figyeld meg hogy valóban ezt az oldalt általában meleg gyerekek látogatják mivel azonnal le lesz ez a válasz pontozva - általuk (nehéz itt azt írni hogy tisztelet a kivételnk).
2009. júl. 6. 13:44
 25/31 anonim ***** válasza:
Utolsónak (10.20-as vagyok): Nem csak itt, hanem mindenhol maradi leszel, ha nem követed az elvárást. Nem baj, itt sem érdekelt, máshol sem. Nem a homoszexuáliasok zavarnak, semmi bajom velük, de pl. múltkor akkor is csúnyán néztem, amikor egy fiú és lány fogdosta úgy egymást a villamoson, hogy SZINTE MINDENT láttatni engedtek. Egy középkorú pasi szólt is nekik, na erre még ő volt a... Igen, rászólok a középiskolás diákjaimra, amikor a lányokon olyan csípőszoknya van, hogyha leül a feneke minden milliméterét látom. Lehet, hogy begyöp ez is, de semmi baj, szép a gyep meg a fű:))) Szóval nem az egyneműekkel van bajom, hanem általában azzal, amit a köznyelvben ma a "modernség" jelent. (30 vagyok,lány, van barátom, szóval egy percig sem az irigység beszél belőlem, mielőtt ez lesz a következő beszólás tárgya:)))
2009. júl. 6. 13:59
 26/31 anonim ***** válasza:
85%

Ne térjünk már el a kérdés témájától! Nem az a begyöpösödött, akit zavar ha a villamoson a szerelmesen nyalják-falják egymást, vagy akit zavar a melegfelvonulás, hanem az, akit ez a bejegyzett élettársi kapcsolat zavar. Hol okoz ez neked kellemetlenséget, hol rontja ez a gyerekeid erkölcsi értékeit? Itt nem arról van szó, hogy fogják egymás kezét az utcán, vagy hogy csókolóznak, hanem az élettársi kapcsolatról. Ez senkit sem zavar, senkinek az értékeit nem sérti, ugyanis nem is tudunk róla.

Tényleg nagy divat manapság melegnek lenni, amikor még egy ilyen bejegyzett élettársi kapcsolatot sem képesek az anyakönyvvezetők rendesen betartani.

2009. júl. 6. 19:57
 27/31 anonim ***** válasza:
91%

Az előzőhöz még hozzáfűzném, hogy nem melegnek divat lenni, hanem emónak, metroszexuálisnak és rózsaszín vasalt hajú pávának.

Lehethogy ezt egyesek nem tudják megkülönböztetni, de ezek nem melegek.

2009. júl. 6. 22:07
 28/31 anonim ***** válasza:
66%
Jó, most azért harcol a sok meleg, hogy regisztrálják kapcsolatukat. Egy fél év múlva arról fogunk itt "társalogni" hogy miért is néhány anyakönyvvezető nem hajlandó elismerni az azaonosneműek kérelmét, hogy gyermeket adoptálhassanak. Mert akkor majd már az lesz a trendi. Érdelkes lesz majd; Anyja neve: Józsi!
2009. júl. 7. 08:04
 29/31 anonim ***** válasza:
Nem arról van szó, hogy engedjék-e legalizálni az azonos neműek kapcsolatát, ezen már túl vagyunk. A magyar törvény lehetőséget ad, hogy ha szeretnék, akkor regisztrálva legyenek, mint élettársak. Az anyakönyvvezető nem tesz eleget a munkaköri kötelességének. Ez kb. olyan, mintha én nem akarnám felvenni a férjem nevét, de az anyakönyvvezető úgy nem ad minket össze, hogy megtartom a lánykori nevemet. Röhej. Ha már az állami alkalmazott nem tesz eleget a törvényeknek, akkor mit várunk az átlag polgártól???
2009. júl. 7. 08:34
 30/31 A kérdező kommentje:
Végre valaki megérti, mi az alapvető probléma.
2009. júl. 7. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!