Mi a véleményetek arról, hogy néhány anyakönyvvezető nem hajlandó regisztrálni az egynemű párok élettársi kapcsolatát?
Vannak szakmák, ahol senkit nem érdekel, hogy az ember milyen vallási, politikai és egyéb beállítottságú, a feladatát akkor is el kell végeznie. Jól is néznénk ki, ha egy rendőrnő nem motozna meg egy másik nőt, mert az erkölcsi értékrendjével nem egyeztethető össze, hogy "megfogdosson" egy nőt. Vagy ha egy titkárnő nem írna a kínai tollal, mert bojkottálja a kínai termékeket.
Vagy ha egy orvos nem adná be az akármi elleni oltóanyagot, mert azt állatokon kísérletezték. Ezt az adott embernek kell eldöntenie. Ahogyan ahhoz sincs senkinek semmi köze, hogy én a házasságomban hogyan élek együtt a férjemmel, ahhoz sincs senkinek köze, hogy az az egynemű pár miért akarja az élettársi kapcsolatát hitelesíteni.
Megjegyzem, ha nekem nem lenne senkim a földön, inkább regisztráltatnám magam a barátnőmmel, legalább őt értesíteni tudják, ha velem valami történik, legalább ő kapjon felvilágosítást, hogy pl. miért kerültem kórházba.
Miért mindig arra lyukadnak ki sokan, hogy aki másként gondokodik az biztos annyira vallásos, szóval egyben elmaradott és hülye is? Másrészt miért kell lepontozni, lehülyézni azt, aki nem úgy gondolkodik, mint ahogy én? Muszáj meggyőzni itt a másikat, hogy én vagyok a tuti, modern, te meg vallásos, elvakult, begyöpösödött és akkor is nekem van igazam? Miért nem lehet egyszerűen elfogadni, hogy nekem ez a véleményem, neked meg az...
Amúgy most volt a Kossuth Rádióban, hogy a melegszervezetek kiadtak egy könyvecskét az anyakönyvvezetők számára, amiben leírják azokat a kérdéseket és megoldásokat, ami ennek a helyzetnek a kapcsán felmerülhet (pl. jogi és öröklési következménye a bejgyzésnek, megszólítások a regisztrálás alatt stb.) Kíváncsi lennék erre, nem tudom valahol hozzáférhető lesz-e halandók számára is:)
Ne térjünk már el a kérdés témájától! Nem az a begyöpösödött, akit zavar ha a villamoson a szerelmesen nyalják-falják egymást, vagy akit zavar a melegfelvonulás, hanem az, akit ez a bejegyzett élettársi kapcsolat zavar. Hol okoz ez neked kellemetlenséget, hol rontja ez a gyerekeid erkölcsi értékeit? Itt nem arról van szó, hogy fogják egymás kezét az utcán, vagy hogy csókolóznak, hanem az élettársi kapcsolatról. Ez senkit sem zavar, senkinek az értékeit nem sérti, ugyanis nem is tudunk róla.
Tényleg nagy divat manapság melegnek lenni, amikor még egy ilyen bejegyzett élettársi kapcsolatot sem képesek az anyakönyvvezetők rendesen betartani.
Az előzőhöz még hozzáfűzném, hogy nem melegnek divat lenni, hanem emónak, metroszexuálisnak és rózsaszín vasalt hajú pávának.
Lehethogy ezt egyesek nem tudják megkülönböztetni, de ezek nem melegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!