Mi a véleményetek arról, hogy néhány anyakönyvvezető nem hajlandó regisztrálni az egynemű párok élettársi kapcsolatát?
Mi vallási vagy lelkiismereti ok van abban, hogy regisztrálja két személy együttélést? Nem igazán hiszem, hogy a két személy olyat tesz egymással a hivatalban - és előtte - ami az ő vallási vagy lelkiismereti szabadságát korlátozná, zavarná.
Nem előírás, hogy az egynemű élettársak olyan dolgokat tesznek, amely az anyakönyvvezetőt zavarhatja. Lehet élettárs két abszolút hetero férfi vagy nő is...
Mivel nem házasságról van szó, ezért nem igazán jogos és érvelhető kifogása a lelkiismereti és vallási okra hivatkozás. Az adott anyakönyvvezető nem teszi munkakörét, így az előírtak szerint szankcionálható!
[Ugyanis, ha jól tudom az anyakönyvvezető előtt nem kell nyilatkozni arról, hogy hetero- vagy homoszexuális kapcsolatban élnek a párok.]
Vagyis a kérdező kérdése jogos, a kommentje valós: Előírt munkaköri kötelezettségeit MENTHETŐ OK nélkül nem teljesíti. A felettesének, ha az hatástalan a felettes közigazgatási hivatalnak kell szólni az adott ügyben.
Imádom ezt a szót, hogy begyepesedett... :))) Ha leírom azt, hogy hiszek valamiben vagy nem követem a csordát, ami ma "trendi" és elvárás ahhoz, hogy modern legyek (mindenki mindenkivel szexel, divat a homoszexualitás, nyugodtan öljük meg a gyereket, ha már a védekezéshez gondolkodni kellett volna és hasonlók) akkor begyepesedett vagyok. Hurrá...
Na lehet nyomni az a piros ujjacskát, nyugodtan pontozzatok le, mert a gyepesítés fertőz ám....:)))
Az, hogy magánemberként valakinek mi a véleménye, az nem kéne befolyásolja a munkáját.Pláne, hogyha az törvényileg szabályozott, és ráadásul olyat hoz hátrányos helyzetbe, aki úgymond fizeti.
Ja, és én nem pontozok.A MAGÁNVÉLEMÉNY szabad.
Én sem pontozok se le, se fel senkit, kicsit óvodás dolognak tartom, de látom az én hozzászólásom elérte a becses 0 %-ot. Nem is számítottam másra. Megkaptam már a begyepesedettet, amikor leírtam, hogy kicsit korai a szexuális élet 12 évesen vagy amikor nem értettem, hogy miért tartja cikinek egy 20 éves fiú, hogy eddig csak 3 lánnyal feküdt le.
Nem vagyok homofób, több meleg barátom is van és ahogy a hetero barátaimat sem a szexuális szokásai alapján ítélem meg, így őket sem.
Most nem az a kérdés, hogy sok abortusz van-e, vagy hogy hány évesen kellene/illene elkezdeni a szexet, hanem hogy két azonosnemü párnak joga van élettársi kapcsolatba lépni egymással. Egyszerűen nem vagyok képes megérteni, hogyan tudják egyesek még ezt is ellenezni? Ez nem melegfelvonulás, itt nem sértik a közízlést, nem botránkoztatnak meg másokat. Nem is házasság, úgyhogy a valláshoz aztán meg végképp semmi köze.
Aki ez ellen tiltakozik, az igenis begyöpösödött. Függetlenül attól, hogy mit gondol mikortól lehet szexelni, vagy hogy mit gondol az abortuszról, melegfelvonulásról stb.
Megérett a helyzet arra, hogy az anyakönyvvezetőnek is megadják a jogot, hogy megtagadhassa hivatalos kötelességét. (mint az orvosnak)
Valóban, egy hívő akv. ilyet nem tehet, és ezt az államnak el kell fogadnia.
Azért ez egy kicsit más...ha az orvos nem lát el mondjuk egy roma szármozású embert(ha már sarkítunk akkor se jöjjünk abortusszal, mer nem analóg a helyzet), akkor mulasztás követ el, amiért perelhetik, megbüntethetik, felfüggeszthetik, kirúghatják.
Az anyakönyvvezető szerintem mondjon fel, ha ennyire elvhű.Nincs joga megszegni a törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!