Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az USA-ról?...

Mi a véleményetek az USA-ról? Jobb ott élni mint M. o. -n?

Figyelt kérdés
Minden vágyam, hogy kint éljek. Fehérváron nőttem fel és nagyon imádom, más magyar városban viszont nem tudnék élni. de szerintem ebben az országban nincs olyan munkalehetőség amibe bátran belevágnék, egyiket sem tartom jövedelmezőnek. Mi a véleményetek, kiköltözzek és ott kezdjem el az önálló életemet?

2012. jún. 15. 14:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jobb-e? Ég és föld a különbség, bár ott sem adnak semmit ingyen.
2012. jún. 15. 14:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az a vágyam, hogy kiköltözzek!

Még sajnos nem éltem kinn, de szerintem nagyon jó lehet.

Te hogyan jutnál ki, és hova szeretnél menni, már, ha nem titok? :)

2012. jún. 15. 14:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól csinálod, nagyon jól élhetsz. De ha rosszul sül el, nyomorogni fogsz, és annyi segítséget sem várhatsz, mint itthon. A munkahelyeken általában kevesebb a szabadnap, kevesebb az ünnep, stb. De ha megszeded magad, az a tied, az adón kívül nem kell egyéb dézsmára számítanod a kormánytól.

Amúgy a zöldkártyát hogy szándékozzátok megszerezni?

2012. jún. 15. 14:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Fényévekkel jobb az USA.

A világ egyik legfejlettebb , legerősebb és legbefolyásosabb országa.

Viszont a különbségek az USA és Európa között hamar kiütközőek lehetnek ha ott élsz.Alig van szabadság a munkahelyeken.Az ő munkamoráljuk , munkamentalitás leginkább az ázsiai országokéhoz hasonlít.Sok ázsiai él ott az ő kultúrájuk hatással volt az ottanira.Ezért van az a munkamánia meg a pizsamában járkálás.

Zöldkártyát zöldkártyalottóval lehet szerezni.Ismerek 1 fiatal házaspárt akik így jutottak ki.Először a helyi mekiben dolgoztak.De közben tanultak meg elvégeztek tanfolyamokat és már ment nekik teljesen jól a nyelv és kerestek normális munkát.Bár ketten a mekis fizetésekből sem éltek rosszul , jobban éltek mint a magyar átlag.

2012. jún. 15. 15:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Ahogy mondták a kint élő rokonok: Sokkal jobb! Nem csórók, mind Mo. (már elnézést a kifejezésért)

Én mint orvos szeretnék kimenni, és már a kórházakban is jobb körülmények uralkodnak; a szobák 1-2 ágyasak (nem pedig 6, mint itthon), teljesen új felszerelés, felújítva minden, modern, stb.) A bérek is jobbak. Mondjuk nem egyszerű kijutni, de azért küzdünk. Nekem ez az életcélom.

Mindenki másnak is sok sikert!

2012. jún. 15. 15:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Én barátokhoz mennék ki, egyenlőre csak egy nyárra, hogy tapasztalatot gyűjtsek, és ha tetszik akkor rá egy év múlva költöznék is barátommal. remélem sikerül megteszek mindent az ügy érdekében. Angolt egyfolytában tanulom,bár még csak középfokú nyelvizsgát csinálok de remélem boldogulunk majd. egyébként amerikai állampolgárságot szeretnék de az még bonyolultabb...:D köszi mindnekinek a választ ment a like!:)
2012. jún. 15. 16:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Évente 100 magyar sorsolnak ki akik mehetnek az USA-ba.A feltétele érettségi.5 év zöldkártya után kapsz állampolgárságot.A házasok dupla eséllyel indulnak.

A másik lehetőség hogy összeházasodsz egy amerikaival és kapsz zöldkártyát , ebben az esetben 3 év múlva kérhetsz állampolgárságot.

Még lehetőség hogy olyan a végzettséged amiből ott nagyon hiány van , orvos ,tudós , szakápoló.Akkor kiszponzorálhatnak

Ha kőgazdag vagy akkor befektetsz minimum fél millió dollárt az USA területére és 10 amerikainak adsz munkát.

Ezek a lehetőséged.Csak úgy letelepedni , odaköltözni nem lehet.

2012. jún. 15. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!