Mi a véleményetek az USA-ról? Jobb ott élni mint M. o. -n?
Nekem is az a vágyam, hogy kiköltözzek!
Még sajnos nem éltem kinn, de szerintem nagyon jó lehet.
Te hogyan jutnál ki, és hova szeretnél menni, már, ha nem titok? :)
Ha jól csinálod, nagyon jól élhetsz. De ha rosszul sül el, nyomorogni fogsz, és annyi segítséget sem várhatsz, mint itthon. A munkahelyeken általában kevesebb a szabadnap, kevesebb az ünnep, stb. De ha megszeded magad, az a tied, az adón kívül nem kell egyéb dézsmára számítanod a kormánytól.
Amúgy a zöldkártyát hogy szándékozzátok megszerezni?
Fényévekkel jobb az USA.
A világ egyik legfejlettebb , legerősebb és legbefolyásosabb országa.
Viszont a különbségek az USA és Európa között hamar kiütközőek lehetnek ha ott élsz.Alig van szabadság a munkahelyeken.Az ő munkamoráljuk , munkamentalitás leginkább az ázsiai országokéhoz hasonlít.Sok ázsiai él ott az ő kultúrájuk hatással volt az ottanira.Ezért van az a munkamánia meg a pizsamában járkálás.
Zöldkártyát zöldkártyalottóval lehet szerezni.Ismerek 1 fiatal házaspárt akik így jutottak ki.Először a helyi mekiben dolgoztak.De közben tanultak meg elvégeztek tanfolyamokat és már ment nekik teljesen jól a nyelv és kerestek normális munkát.Bár ketten a mekis fizetésekből sem éltek rosszul , jobban éltek mint a magyar átlag.
Ahogy mondták a kint élő rokonok: Sokkal jobb! Nem csórók, mind Mo. (már elnézést a kifejezésért)
Én mint orvos szeretnék kimenni, és már a kórházakban is jobb körülmények uralkodnak; a szobák 1-2 ágyasak (nem pedig 6, mint itthon), teljesen új felszerelés, felújítva minden, modern, stb.) A bérek is jobbak. Mondjuk nem egyszerű kijutni, de azért küzdünk. Nekem ez az életcélom.
Mindenki másnak is sok sikert!
Évente 100 magyar sorsolnak ki akik mehetnek az USA-ba.A feltétele érettségi.5 év zöldkártya után kapsz állampolgárságot.A házasok dupla eséllyel indulnak.
A másik lehetőség hogy összeházasodsz egy amerikaival és kapsz zöldkártyát , ebben az esetben 3 év múlva kérhetsz állampolgárságot.
Még lehetőség hogy olyan a végzettséged amiből ott nagyon hiány van , orvos ,tudós , szakápoló.Akkor kiszponzorálhatnak
Ha kőgazdag vagy akkor befektetsz minimum fél millió dollárt az USA területére és 10 amerikainak adsz munkát.
Ezek a lehetőséged.Csak úgy letelepedni , odaköltözni nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!