Kést hordhatok magamnál önvédelmi célból?
A lényeg az ,hogy megfenyegetett egy 25 éves nő ,hogy tudja,hogy a férjével kavarok és kikaparja a szemem meg agyonver a 2 testvérével együtt,akik szintén lányok és 20 évesek. De kavarásról szó sincs ,a férje beszélgetett velem múltkor az üzletben és ez a nő betegesen féltékeny már több csajt megtépett. De nekem semmi kedvem ezekkel az idiótákkal leállni verekedni,olyanon ami meg se történt,paprikaspray amúgyis mindig van nálam de ugye azt 3 ember ellen nemigen tudnám használni.Ha kést hordanánk magamnál az még önvédelmi eszköznek minősül? Persze soha nem használnám, max. elővenném ,ráijeszteni ezekre a p..a.
Vagy tudtok valami más önvédelmi eszközt? Én 21 éves lány vagyok.
1. Azért ne hordj magadnál kést,mert bármikor bárki elveszi tőled és a saját késeddel szúrnak le.Ez egy alapszabály.
2.Amúgy meg hiába önvédelem,kést hordani tilos magadnál,és tele van a hírek olyan jogos önvédelmi ügyekkel,ahol az áldozatot elítélik komoly évekre.
3.Ijesztegetni is felesleges,mert feljelenthetnek,lehet van rendőrismerősük(az ilyeneknek tuti van),és majd a rendőrök még téged jól elkalapálnak stb....
Ne csinálj semmit,ne reagálj a fenyegetésre és ne állj szóba a nő férfjével...
Első kick-box edzésen az edző mondta nekünk:
Jó fizikumú férfiak kocsmai verekedés esetén tudják majd hasznosítani az itt tanultakat. Viszont a legtöbb támadás esetén - főleg a hölgyeknél - a futás és a teli torokból segítségért kiabálás a leghasznosabb fegyver. Amíg meglepődik a támadó, addig kereket lehet oldani. Senki nem akar egy riasztóként visító embert üldözni és ezzel felhívni magára a figyelmet.
Kést csak akkor használj, ha tanultál késharcot, és akkor is csak olyankor, ha téged is fegyverrel támadnak.
Más eseben sokkal redményesebb a puszta kéz, mert:
a, nem fordíthatják ellened
b, jogilag kevésbé problémás
c, nem kell a táskában kotorászni érte
Persze egy harcművészeti edzés nem árt. Ja, és ha hosszú a hajad akkor kösd fel, mert elkaphatják és az nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!